23 / 07 / 2024

ekonnomideki olumsuzluklar

ekonnomideki olumsuzluklar

Ekonomi daralmış, ekonomideki gelişmeler bizi oldukça olumsuz etkiliyor bu nedenle de yatırımlar ertelenmiş ama konut satışları devam ediyor ve konut fiyatları düşmüyor.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Ekonomimiz tüm olumsuzluklara rağmen 2022'de yüzde 5,6 büyüdü!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ekonomiye ilişkin açıklamalarda bulundu. Yılmaz, 2022 yılını etkisi altına alan savaşın tüm olumsuzluklarına rağmen ekonominin yüzde 5,6 oranında büyümeyi başardığını belirtti.

Deprem otomobil piyasasını iyice alt üst etti! Bayiler sipariş bile almıyor!

Türkiye’nin yaşadığı tarihi deprem felaketi, onbinlerce can kaybı ve trilyonlarca liralık hasarın ardından birçok olumsuzlukların da tetikleyecisi oldu. Asrın felaketinin ardından otomobilde de talep patlaması yaşanırken zaten bozuk olan arz-talep dengesi iyice alt üst oldu.

Arçelik Ekolojik klima en uygun fiyata nerede satılıyor? Fiyatları ne kadar? 28 Ocak 2023 fiyat listesi

Evinizde mevsimlerin olumsuzluklarını hissettirmeyen Arçelik klimaların fiyatları araştırılıyor.  Arçelik Ekolojik klima fiyatlarını öğrenmek için haberimize bakın. Peki Arçelik Ekolojik klima en uygun fiyata nerede satılıyor? Fiyatları ne kadar?

Kiracılar ve ev sahipleri dikkat! Bunu yapan yandı! Ceza olarak bir yıllık kira vereceksiniz

Fahiş bir şekilde artan kira fiyatları ile birlikte kiracılar ve ev sahipleri arasında olumsuzluklar yaşanırken, hukukçular, ise kiracıların mağdur duruma düşmemesi için çeşitle uyarılarda bulunuyorlar. İşte detaylar…

Esnaflar dikkat! Faizsiz kredi kira ve hibe desteği!

Salgın döneminde vatandaşın yaşadığı olumsuzlukların etkilerini yok etmeye çalışan yetkililer bu dönemde zorluk yaşayan esnaflar için önemli kararlara imza attı.

Akiş GYO tam kapanma süresi boyunca kira almayacak!

Akiş GYO, ekonomik olumsuzlukları asgariye indirmek ve bu süreci az hasarla atlatabilmek adına tam kapama süresince kapalı kalan kiracılarından kira almayacak.

Dikkat! Pandemi yardımı bedeli faturalara yansıyacak!

Elektrik şirketlerine koronavirüs sürecinde yaşadıkları olumsuzluklar sebebiyle yaklaşık olarak 3 milyar lira yardım yapılacak. Yapılan yardım ise elektrik faturalarına yansıtılacak....

Capitol kira indirimini Kasım 2021'e kadar uzattı!

Capitol ailesi, yaşanan olumsuzlukları hep beraber dayanışma içerisinde aşmak için her zaman olduğu gibi benzersiz dayanışma örneğini göstermeyi sürdürüyor.

Ekrem İmamoğlu’ndan Kanal İstanbul paylaşımı!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Twitter hesabından Kanal İstanbul’un yapılmasının sonra kentte yaşanacak olumsuzlukları anlatan animasyon film yayınladı. 

Yazlık evlerini kiraya verecekler dikkat! Kiralar nasıl alınmalı?

Koronavirüs salgını sebebiyle herkes evlerine kapandı. Yazın da gelmesiyle birlikte vatandaşların tatil yapıp koronavirüs salgını olumsuzluklarını aşma isteği ön plana çıkıyor. Salgın sebebiyle de otel tatilleri yerine kiralık villalara talep arttı. Peki villasını kiraya verenler neye dikkat etmeli?

Konut sigortası hakkında bilinmesi gereken her şey!

Konut sigortasıyla bir evde yaşanacak tüm olumsuzlukların önüne geçilebiliyor. Ülkemizde en çok yaptırılan sigorta türlerinin de başında gelen konut sigortası son zamanlarda vatandaşların merak edip araştırdığı bir konu oldu. İşte konut sigortasıyla ilgili merak edilen her şey...

Konut kredisi faizlerinde son durum ne?

Bankaların kredi faz oranları yaklaşık 10 aydır düşüş yönlü hareket ediyordu. Coronavirüsün oluşturduğu ekonomik olumsuzluklar sonrası konut kredisi faizleri yenden yükselişe mi geçti?

Trakya Üniversitesi koronavirüs nedeniyle kira almayacak!

Trakya Üniversitesi, yeni tip koronavirüsten (Kovid-19) kaynaklanan olumsuzluklar nedeniyle kira talebinde bulunmayacak.

ekonnomideki olumsuzluklar Haberi

ekonnomideki olumsuzluklar

Ekonomi daralmış, ihracat düşmüş, cari açık artmış, dolar almış başını gitmiş, turizm gelirleri azalmış, reel sektör sıkıntıda, küresel ekonomideki gelişmeler bizi oldukça olumsuz etkiliyor; siyasi belirsizlik ve terör herkesi kaygılandırmış ve bu nedenle de yatırımlar ertelenmiş; ama konut satışları devam ediyor ve konut fiyatları düşmüyor. 


KONUT SATIŞLARI ARTIYOR 

Türkiye genelinde konut satışlan 2015 Haziran ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 19.1 oranında artarak 110 bin 657 oldu.


İpotekli satışlarda da (kredili satışlarda) artış var

İpotekli satışlar 40.503 adet, diğer satışlar 70.154 adet oldu. Konut satışlarında 51 202 konut ilk defa satıldı. Türkiye genelinde ilk defa satılan konut sayısı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 20.1 artarak 51 bin 202 oldu. İkinci satış ise 59 bin 455 adet olarak gerçekleşti. 


Yabancılara 2015...