05 / 05 / 2024

ekonomik hedeflere ulaşmada osbnin önemi

ekonomik hedeflere ulaşmada osbnin önemi

Kaya, yazılı açıklamasında, Türkiye’de faaliyet gösteren 280 organize sanayi bölgesinin çatı kuruluşu OSBÜK’ün mayıs ayı yönetim kurulu toplantısının, ASO 1. OSB evsahipliğinde, Ankara’da gerçekleştirildiğini bildirdi.

Yüksek Hızlı Trenlerle ile seyahat eden yolcu sayısı 80 milyona ulaştı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yüksek hızlı trenlerle (YHT) ile bugüne kadar 79 milyon 581 bin vatandaşa hızlı, konforlu, ekonomik ve güvenli seyahat imkanı sağladıklarını kaydetti. YHT ile seyahat detayları ve ayrıntıları haberimizde...

65 yaş üzeri ücretsiz toplu taşımada son dakika gelişmesi: Ücretsiz ulaşım sona mı eriyor?

Ankara'da Özel Halk Otobüslerinin indirimli ve ücretsiz taşımacılık yapmama kararı almaları üzerine vatandaşlar ''65 yaş ücretsiz toplu taşıma bitiyor mu?'' sorusunu araştırmaya başladı. İşte 65 yaş üzeri ücretsiz toplu taşımada son dakika gelişmesi...

Ekonomik güven endeksi Mayıs ayında yüzde 1,4 arttı!

Ekonomik güven endeksi 2021 yılının Eylül ayından bu yana en yüksek değerine ulaştı ve 20 ay sonra yeniden 103,7 seviyesine geldi

Almanya'da iflas dalgası! Şirket iflasları Mayıs 2020'den bu yana en yüksek seviyeye ulaştı!

Almanya'da Halle Ekonomik Araştırma Enstitüsü (IWH), iyileşen ekonomik beklentilere rağmen ülkede iflas eden şirket sayısının Mart ayında yaklaşık olarak son 3 yılın en yüksek seviyesine ulaştığını açıkladı.

Türkiye Finans'dan kampanya gibi kampanya! 20 bin TL almak için 30 TL vermek yeterli!

Türkiye Finans Katılım Bankası, bireysel finansal ürünlerini nakitte ulaşmada zorluk yaşayan tüketiciler için yeniden tasarladığını duyurdu ve finansal ürünlerinde başlangıç faiz oranını %1,79 olarak açıkladı.

Satılık ve kiralık ev fiyatları katlandıkça katlandı! Barınma hakkının kolaylaşması için araştırma komisyonu kurulacak!

CHP İstanbul Milletvekili Ümit Beyaz ve 21 Milletvekili vatandaşların barınma hakkına daha kolay ve ekonomik şekilde ulaşabilmesi için yapılması gerekenlerin belirlenmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verdi. İşte ayrıntılar...

Abdullah Gül'den dikkat çeken ekonomik kriz çıkışı: Hayret verici gelişmeyi ilk kez açıkladı

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 25. Avrasya Ekonomi Zirvesi'ne katılarak konuşma yaptı. Ekonomik krize ilişkin değerlendirmeler de yapan Gül, yüksek enflasyonun herkes tarafından hissedilen rahatsız edici bir boyuta ulaştığını söyledi. Gül, ekonomideki "Hayret verici" gelişmeyi de açıkladı

Toplu taşımada indirimli saat uygulaması başlıyor! Toplu ulaşım hangi saatlerde indirimli olacak?

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş toplu ulaşım ile ilgili yaptığı açıklamada “Sabah trafiğini rahatlatmak ve Ankaralının bütçesine katkı sağlamak için sabah 06.00-06.45 saatleri arasında toplu taşıma ücretlerinde indirim yapacaklarını söyledi.

Ekonomik güven 41 ayın zirvesine ulaştı!

Ekonomik güven endeksi eylül ayında aylık bazda yüzde 1,6 artış göstererek 102,4 değerine yükseldi. Bu rakamla 41 ayın zirvesine ulaşmış oldu.

Ekonomik güven endeksi temmuzda yüzde 2.3 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından her ay düzenli olarak açıklanan ekonomik güven endeksinin temmuz verileri belli oldu. Ekonomik güven endeksi temmuz ayında aylık bazda yüzde 2.3 artışla 100.1 değerine ulaştı.

Ekonomik güven endeksi 14 ayın zirvesine çıktı!

Ekonomik güven endeksi mart ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 4,3 artışla 14 ayın zirvesi olan 98,9 değerine ulaştı.

Ekonomik güven endeksi martta 98,9 değerine ulaştı!

Ekonomik güven endeksi mart ayında aylık bazda yüzde 3,3 artarak 98,9 değerini aldı.

Ulaşımda milli dönüşüm hamleleri hız kazandı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, ulaştırma ve altyapı alanında milli dönüşümün hızlanacağını dile getirerek ekonomik açıdan büyük kazanımlar elde edildiğini belirtti.

ekonomik hedeflere ulaşmada osbnin önemi Haberi

ekonomik hedeflere ulaşmada osbnin önemi

Ankara Sanayi Odası (ASO) 1. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kaya, Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşunun (OSBÜK), sanayinin kalkınmasında ve gelişmesinde öncü rol üstlendiğini belirtti.


Kaya, yazılı açıklamasında, Türkiye’de faaliyet gösteren 280 organize sanayi bölgesinin çatı kuruluşu OSBÜK’ün mayıs ayı yönetim kurulu toplantısının, ASO 1. OSB evsahipliğinde, Ankara’da gerçekleştirildiğini bildirdi.


OSBÜK Yönetim Kurulu Başkanvekilliğine oy birliğiyle seçildiğini ifade eden Kaya, bu görevi kendisine değer gören yönetim kuruluna teşekkür etti.


OSBÜK'ün, sanayinin kalkınmasında ve gelişmesinde öncü rol üstlendiğine işaret eden Ahmet Kaya, "OSB’ler adına önemli çalışmalar yapan OSBÜK gibi sanayicilerden oluşan kurullara daha fazla yetkiler verilmesi için öncelikle çalışmalar yapacağımızı belirtmek isterim" dedi.


Açıklamada görüşlerine yer verilen OSBÜK Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu da şunları kaydetti:


"1961 yılında Bursa’dan başlayarak Anadolu’ya dalga dalga...