27 / 04 / 2024

ekonomiyi canlandıracak öneriler

ekonomiyi canlandıracak öneriler

Türkiye İMSAD tarafından düzenlenen 2016 yılının üçüncü Gündem Buluşmaları’nda ekonomi ve iş dünyası bakımından 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimi ve sonrası değerlendirildi.

İnşaata kentsel dönüşüm dönüşüm dopingi!

Milyonlarca kişinin yüzünü güldüren "Yüzyılın Dönüşümü İstanbul" projesi, birçok ana ve yan sektöre katkı verecek ve ekonomiyi canlandıracak.

İnşaat sektörünün elinde 2 milyon konut stoğu var! Cazip krediler piyasayı canlandıracak mı?

Konut edinimi ve üretimi konusunda hükümetin yürüttüğü projeler, cazip kredi koşulları ve KGF kredi paketi fiyatları piyasayı canlandıracak mı? Fiyatlar tırmanacak mı?

İhracatta hedef aşıldı! Ekonomiyi canlandıracak gelişme

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, 2022’yi hedefin üzerinde, 252 milyar dolar civarında bir ihracatla kapatacaklarını belirtti. İşte tüm detaylar...

Konya Mevlana Bölgesi'ndeki dönüşüm turizmi canlandıracak!

Konya Mevlana'da devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandı. Çalışmalar hakkında bilgi veren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ,kentsel dönüşüm bölgede turizmi canlandıracağını dile getirdi. 

Yeni Çeşme projesi Ege turizmini canlandıracak!

Yeni Çeşme projesi Ege turizmini canlandıracak. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, projeyle ilgili “Bu sadece bir Çeşme projesi değil. Çıkışımızın ana nedeni Ege Bölgesi’nin turizmden aldığı payı artırmak'' dedi.

Düşük faizli kredi destek paketi konut sektörünü canlandıracak!

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak yaptığı açıklamada, "Düşük faizli kredi destek paketi konut sektörünü canlandıracak" dedi.

Devlet desteği 'öğrenci evleri satışları'nı artıracak!

Devletin ilk kez ev sahibi olmak isteyenler için sağladığı desteklerin artması, alternatif gayrimenkul sektörünü canlandıracak ve öğrenci evleri satışlarını tetikleyecek.

ATO Başkanı Baran'dan bankalara çağrı!

ATO Başkanı Baran, "Enflasyonu ve faizleri indirmek için ekonominin tüm kesimleri seferber olmuşken, piyasaları canlandıracak uygulamalara bankalarımızın da gereken duyarlılığı göstermesini bekliyoruz." ifadesini kullandı.

Bakura ve Gamr arazileri Ürdün ekonomisini canlandıracak!

Ürdünlü uzmanlar, kira süresinin bitmesiyle İsrail'den Ürdün'e geçen El-Bakura ve El-Gamr arazilerinin ülke ekonomisini canlandıracağını belirtiyor.

Taşıt kredisi faiz indirimi ikinci el araç piyasasını canlandıracak!

MASFED Başkanı Erkoç, faiz indirim kararı sektör temsilcileri tarafından olumlu karşılandığını ve bu kararın ikinci el araç piyasasını canlandıracağını söyledi.

Konut kredi faizinin yüzde 1’in altına düşmesi sektörü canlandıracak!

GYODER Başkanı Doç. Dr. Yetgin, "Konut kredisi faizinin yüzde 1’in altına düşmesi sektöre canlılık kazandıracak" dedi...

Konut kredi faiz indirimi 200'e yakın sektörü canlandıracak!

İTO Yönetim Kurulu Başkanı Şekib Avdagiç, "Aylık 0,99'dan başlayan oranlarla kredi kullanma imkanı sundular. Bu indirimi çok önemsiyoruz. Çünkü sadece konut sektörünü değil, zincirleme bir şekilde 200'e yakın sektörümüzü de canlandıracaktır" dedi...

Yeni düzenlemeler inşaat sektörünü canlandıracak!

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, inşaat sektöründe yaşanan krizin aşılabilmesi için yatırımcılara can suyu olacak düzenlemelerin yapılması gerektiğini söyledi. 

ekonomiyi canlandıracak öneriler Haberi

ekonomiyi canlandıracak öneriler

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) tarafından düzenlenen 2016 yılının üçüncü Gündem Buluşmaları’nda ekonomi ve iş dünyası bakımından 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimi ve sonrası değerlendirildi. Toplantıda konuşan Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı F. Fethi Hinginar, ekonominin nasıl canlanacağını 5 maddede sıralarken, “İşimizin başındayız, üretmeye devam edeceğiz” dedi. Konuk konuşmacı KONDA Araştırma ve Danışmanlık Genel Müdürü Bekir Ağırdır ise, 15 Temmuz sonrası toplumsal dinamiklere temas ederek, dünyadaki ekonomik ve siyasi gidişata ilişkin değerlendirmelerini paylaştı. Merkeziyetçi devlet sistemi sürdürülebilir olmadığını ifade eden Ağırdır, “Dünya yeni bir döneme hazırlanırken, bütçe ve plan öngörülerine olası senaryoları da eklemeliyiz” dedi.


Türkiye İMSAD’ın yılda dört kez düzenlediği Gündem Buluşmaları etkinliğinin bu yıl üçüncüsü “15 TEMMUZ SONRASI TÜRKİYE –Toplumsal ve Siyasi Dinamikler–“ temasıyla 22...