18 / 05 / 2024

eksik tapu harcında zamanaşımı

eksik tapu harcında zamanaşımı

Eksik beyan edilen ve eksik ödenen tapu harcının Maliye tarafından farkedilmesi halinde vergi cezası ödeniyor. Peki eksik tapu harcı zamanaşımı var mı? Eksik tapu harcı zamanaşımı süresi nedir?

Gayrimenkullerin takasında tapu harcı nasıl ödenir? Tapu harcı 2024! Trampa nedir? 

Gayrimenkullerin takasında tapu harcı ödemeleri merak konusu oluyor. Peki gayrimenkullerin takasında tapu harcı nasıl ödenir? İşte tapu harcı 2024 detayları...

Arsa satışında tapu harcı ne kadar?

Tapu harcı hem ev hem de arsa için ayrı ayrı araştırılmaktadır. Arsa satışında tapu harcı ne kadar? sorusu pek çok kişi tarafından araştırılmaktadır. İşte merak edilenler!

Tapu harcı eksik beyan dilekçesi 2022!

Tapu harcını eksik beyan eden ancak sonradan pişman olan vatandaşlar yanlışlığı düzeltmek için bir dilekçe verebiliyor. İşte tapu harcı eksik beyan dilekçesi 2022...

Tapu harcı eksik beyan cezası 2022 ne kadar?

Tapu harcının eksik yatırılmasının tespit edilmesi halinde eksik beyan cezası kesiliyor. Peki, tapu harcı eksik beyan cezası 2022 ne kadar?

Tapu harcında muafiyet düzenlemesi!

TBMM'ye sunulan 492 Sayılı Harçlar Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kapsamında kişinin kendisinin ikamet etmesi için aldığı evlerde ebeveyn başına 300 bin, çocuk başına ise 150 bin TL'lik bölümün tapu harcından muaf tutulması öngörülüyor. 

Geçen yıl 2,7 milyon gayrimenkul satıldı, 18,2 milyar TL'lik tapu harcı elde edildi!

Türkiye genelinde geçen sene gayrimenkul satış adedinde yüzde 14,5'lik, satışlarda beyan edilen değerde yüzde 29'luk, tapu harcında ise yüzde 76'lık artışla tüm zamanların rekoru kırılmış oldu.

Tapu harcında rekor üstüne rekor!

2020 yılının ilk on ayında toplam gayrimenkul satış sayısı 2 milyon 224 bin 850 oldu. Sadece satış yolu ile elde edilen tapu harcı geliri de 15 milyar TL'yi aşarak tüm zamanların rekorunu da kırdı. 

Tapu harcında yeni dönem!

Yapılan yeni düzenlemelerle, emlak vergisi değeri ve Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından yapılan ya da yaptırılan değerleme sonucu belirlenmiş bir değer bulunması durumunda, bu değerin tapu ve kadastro harcının hesaplanmasında esas alınması öngörülüyor.

Tapu harcı indirimi ne zaman sona erecek?

KDV ve tapu harcı indirimlerinin süresi 31 Mart 2019 tarihinde dolmuştu. Ancak daha sonra bu indirim uzatılmıştı. KDV ve tapu harcında indirim uygulaması ne zaman sona erecek? 

Konutta KDV ve tapu harcı indirimi ne zaman bitiyor? 

KDV ve tapu harcında indirim uygulaması ne zaman sona erecek? Konut satışlarında KDV oranı yüzde 8, tapu harçlarında ise yüzde 3 indirim oranı yıl sonuna kadar devam edecek.

Konutta KDV ve tapu harcı indirimi ne zaman bitiyor?

Geçen yıl piyasalarda yaşanan dalgalanmaları hafifletmek için geçici olarak üç aylığına getirilen KDV ve tapu harcında indirim uygulaması ne zaman sona erecek?

Konutta KDV ve tapu harcı indirimini kaçırmayın!

Ekonomiye can suyu olan konut, beyaz eşya ve mobilyada düşürülen KDV indiriminden yararlanmak için kısa bir süre kaldı. Üç aylığına getirilen KDV ve tapu harcında indirim uygulaması yıl sonunda sona erecek.

Tapu harcını yanlış beyan edene ceza!

Ev alım satımlarında tapu harcı ödenmeden devir yapılmıyor. Tapu harçlarının yıl sonuna kadar binde 15 olarak ödenmesi gerekiyor. Yanlış beyan edilen ve eksik ödenen tapu harçları için büyük cezalar kesiliyor.

eksik tapu harcında zamanaşımı Haberi

eksik tapu harcında zamanaşımı

Eksik tapu harcı zamanaşımı!

Taşınmaz alım satım işlemlerinin karşılığı olarak tapu dairesinde harç ödemesi yapılıyor. Harçlar hem alıcıdan hem de satıcıdan ayrı ayrı tahsil ediliyor.


Gerçek satış bedeli üzerinden binde 20 oranında alınan tapu harcının eksik beyan edilmesi ve eksik ödenmesi sonucunda Maliye'nin bu durumu farketmesi halinde vergi cezası ödeniyor.


Maliye tarafından herhangi bir işlem başlatılmadıysa, vergi cezalarından kurtulmak için pişmanlık dilekçesi verilerek ve daha az oranlarda bir ceza ödenebiliyor. Peki eksik tapu harcı zamanaşımı var mı? Eksik tapu harcı zamanaşımı süresi nedir?


Eksik tapu harcı zamanaşımı süresi..

Eksik tapu harcı zamanaşımı süresi 5 yıldır. 5 yıl içerisinde eksik ödenen tapu harcı için Maliye tespit ve cezai işlemlerini gerçekleştirebiliyor.


Ancak yukarıda da belirttiğimiz gibi Vergi Usul Kanunu'nun 371. maddesine göre, pişmanlık beyanı verilebiliyor.


Pişmanlık beyanında bulunarak,...