02 / 05 / 2024

ekspertiz raporunun anlamı

ekspertiz raporunun anlamı

Ekspertiz raporu anlamı, gayrimenkulün piyasa değerinin tespiti olarak ifade ediliyor. Satın alınmak istenen bir konut için kredi kullanılmak isteniyorsa bankanın şart koştuğu ekspertiz raporunun alınması gerekiyor...

Ekspertiz raporu nedir?

Satın alacağınız evin piyasa değerini belirleyen bir işlem olan ekspertiz raporu, bankadan alacağınız kredi için önemli bir kriter. Ekspertiz raporu nedir? için tıklayın...

Yapı kayıt belgesi verilen yapılara kredi alınabiliyor!

Vizyon Taşınmaz Değerleme A.Ş. Yönetim Kurulu Bşk. Yrd. Mete Gülbaş yapı kayıt belgesi ile yasal hale gelen aykırı alanlar için ekspertiz raporunun olumlu sonuçlanması ve satılabilir kabiliyette olması durumunda kredi kullandırılmasında bir sakınca olmadığını söyledi..  

Nuvo Dragos Projesi'nin revize ekspertiz raporu yayınlandı!

Özderici Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, İstanbul Maltepe'deki Nuvo Dragos Projesi'nin 2015 yılı revize ekspertiz raporunu yayınladı.

Mevlüt Oral: Emlakçı belgeleri bir anlam ifade etmiyor!

Samsun emlakçılar Odası Başkanı Mevlüt Oral, Halk eğitim Merkezlerinden alınan emlakçı belgelerinin bir anlam ifade etmediğini söyledi. Oral, “Emlak Müşavirlik Yasası çıkmak üzere. Bununla ilgili Türkiye’de kurs açmayan tek oda biziz.'' dedi

Alarko GYO Çankaya Binası'nın değerleme raporunu güncelledi!

Alarko Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda Ankara Çankaya Binası 28.12.2015 tarihli Ekspertiz Raporunun Revizesini yayımladı.

Tarlabaşı 360 model anlamında Türkiye'de bir ilk!

Çalık Gayrimenkul kentsel dönüşümün tecrübesini yaşadı. 10 senelik zorlu bir sürecin ardından Tarlabaşı 360 projesini tamamlamaya artık çok yakın. Feyzullah Yetgin, projenin kapsam, ölçek ve model anlamında Türkiye'de bir ilk olduğunu söylüyor.

Konut kredisi ekspertiz işlemleri!

Konut kredisi kullanarak ev sahibi olmak isteyen kimselerin kullanacakları kredi miktarı ekspertiz çalışmaları ile tespit edilen konut değerine göre belirleniyor. İşte konut kredisi ekspertiz işlemleri..

Dükkan ekspertiz ücreti 2016 ne kadar?

Ekspertiz, uzman tarafından gayrimenkule yönelik değerin ne olduğunun belirlenmesi çalışması olarak ifade ediliyor. Dükkan alım satımlarında bu rapora ihtiyaç duyuluyor. Peki, dükkan ekspertiz ücreti 2016 ne kadar?

Konut ekspertiz ücreti 2016!

Konut kredisi kullanmak isteyen kimselerin kredi kullanım süreçlerinde, ekspertiz raporunu almaları gerekli oluyor. Bunun için belli bir ücret ödemesi yapılıyor. Peki, konut ekspertiz ücreti 2016 ne kadar?

Mecidiyeköy Galatasaray Oteli'nin ekspertiz değeri 140 milyon dolar!

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Lig Radyo Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Ayan'ın sorularını yanıtladı. Özbek Mecidiyeköy'deki otelin ekspertiz değeri 140 milyon dolar olduğunu belirtti.

Saf GYO gayrimenkullerinin ekspertiz değerlerini yayınladı!

Saf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı portföyünde yer alan gayrimenkullerin değerlemesi Harmoni Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş. ve Reel Gayrimenkul Değerleme A.Ş.'e yaptırılmış ve tespit edilen ekspertiz değerlerini yayınladı.

Kayserili emlakçılar konut fiyat artışına anlam veremiyor!

Kentteki konut fiyatlarının artışına anlam verilemiyor. Emlakçılar Odası Başkanı Selim Atasoy, talebin olmadığını ama fiyatların da durmadan arttığını söylüyor ve ekliyor: "Bizde akıl fikir erdiremiyoruz."

Alarko GYO Fethiye Hillside Beach Club değerleme raporu!

Alarko Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., portföylerinde bulunan Fethiye Hillside Beach Club Tatil Köyü 2014 yılına ait ekspertiz değerleme raporunun revize edilmiş halini KAP'a bildirdi.

İstanbul Alışveriş Caddeleri raporunun 2'ncisi yayınlandı!

Cushman & Wakefield'ın yayınladığı ve Bağdat Caddesi, İstiklal Caddesi ve Nişantaşı bölgesini ele alan 'İstanbul Alışveriş Caddeleri' raporunun ikincisine göre, 2013 yılındaki yüzde 5'lik boşluk oranı bu yıl yüzde 10'a yükseldi.

ekspertiz raporunun anlamı Haberi

ekspertiz raporunun anlamı


Ekspertiz raporu anlamı!


Ekspertiz raporu anlamı kısaca gayrimenkulün değerinin tespit edilmesi olarak ifade ediliyor. Satın alınmak istenen bir konut için kredi kullanılmak isteniyorsa ekspertiz raporu alınması gerekiyor. Çünkü alınacak olan bu ekspertiz raporu bankanın kredi vermesinde büyük rol oynuyor. Banka ekspertiz raporuna göre kredi miktarını belirliyor.


Ekspertiz raporu satın alınmak istenen konutun yaş, konum gibi özelliklerine göre değerini belirliyor. Ekspertiz raporunu konutun piyasa değerinin belirlenmesi şeklinde özetleyebiliriz. Ekspertiz raporunu gayrimenkul değerleme uzmanları yapıyor. Bu kişiler lisanslı olarak eksperlik görevini üstlenen kişilerdir. 


Evin ekspertiz raporunu hazırlayan eksperler bu raporu ilgili bankaya veriyor. Bu aşamada banka evin tespit edilen değerine göre kredi miktarına karar veriyor. Tabi banka ekspertiz raporuna göre kredi başvurusunu da kabul etmeyebilir. Böyle bir durum söz konusu olursa yapılan ekspertiz işleminin...