25 / 05 / 2024

Elazığ belediyesi yapı izin belgesi için başvurular başladı

Elazığ belediyesi yapı izin belgesi için başvurular başladı

Elazığ Belediyesi, yıllardır yapı kullanma izin belgesi alamadıkları için mağduriyet yaşayan vatandaşların sorunlarının çözümü amacıyla yeni bir düzenlemeyi geçtiğimiz günlerde hayata geçirmişti. Elazığ'da izin belgesi için başvurular başladı.

Belediye, Elazığ'da 17 adet arsayı satıyor! İhalesi 7 Kasım'da! 

Elazığ Belediyesi, Elazığ ili, Merkez ilçesi, Şahinkaya Mahallesi, Küçük Sanayi Sitesi alanında kalan 17 adet arsayı satıyor. İşte ayrıntılar...

Tuzla Belediyesi yap işlet modeliyle tesis yaptıracak! İhalesi 17 Ekim'de!

İstanbul İli Tuzla Belediye Başkanlığı, yap-işlet modeli ile spor alanı tesis inşa ettirecek. Söz konusu ihale 17 Ekim 2023 tarihinde gerçekleştirilecek.

Meclis üyesinden şok iddia: Kaçak yapıya göz yumuluyor!

Ak Parti Elazığ Belediyesi meclis toplantısında konuşan MHP’li Meclis üyesi Behçet Susmaz'ın kaçak yapılara ilişkin şok iddiası büyük ses getirdi. Susmaz, kentte yapılan kaçak yapılara belediyenin göz yumduğunu söyledi. 

Tuzla Belediyesi yap işlet devret modeliyle sosyal tesis yaptıracak! İhalesi 2 Ağustos'ta!

İstanbul İli Tuzla Belediye Başkanlığı, İstanbul Tuzla Aydıntepe Mahallesi'nde yap işlet devret modeliyle sosyal tesis inşa edecek. İşte detaylar...

Elazığ Belediyesi'nden arsa fırsatı! 33 adet arsa satıyor!

Elazığ Belediye Başkanlığı, Elazığ'da yer alan 33 adet arsayı satışa çıkardı. Arasların satış ihalesi 5 Temmuz 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

Gölcük Belediyesi'nden 38.4 milyon TL'ye yapım karşılığı kiralama ihalesi!

Gölcük Belediyesi, yapım karşılığında kiralama ihalesini duyurdu. Bu kapsamda Gölcük Yazlık Ilıca Otel, yapım karşılığında 30 seneliğine kiraya veriliyor. Toplam yatırım maliyeti 38 milyon 371 bin 983,87 TL olarak açıklandı...

Elazığ Belediyesi 16 gayrimenkul satıyor!

Elazığ Belediyesi 16 adet gayrimenkulün satışını gerçekleştirecek.

Elazığlı depremzedelerin sözleşmelerine dava açmama şartı eklendi iddiası!

Elazığ’da yaşanan depremde evleri yıkılan mülk sahiplerinin birçoğu, sorumlulukları bulunduğu iddiasıyla, Elazığ Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) aleyhinde haklarını aramak amacıyla dava açtı.

Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği'nden Elazığ Belediyesi'ne imar tepkisi!

Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği (TMMOB ) bağlı Şehir Plancıları Odası, imar mevzuatındaki değişiklik nedeniyle Elazığ Belediyesi'ne tepki gösterdi. 

Elazığ Belediyesi'nin imar değişikliği kararına mahkemeden dur kararı!

Elazığ Belediyesi'nin 2020'de belediye meclisinde onay verdiği İmar Planı değişikliği için mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı çıktı.

Kuşadası'nda imar kanununa uymayan kaçak yapılara ceza yağdı!

Aydın'da Kuşadası Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü, son 2,5 senede 62 bin 330 kaçak yapı için ceza uyguladı.

Elazığ'da 11 arsa satışa çıkarıldı!

Elazığ Belediyesi, Cumhuriyet Mahallesi'nde yer alan 11 adet arsa için satış ihalesi gerçekleştiriyor. Satışa çıkarılan arsalar arasında iki adet çocuk parkı olması tepkilere neden oldu.

Elazığ Belediyesi'nden 65.7 milyon TL'ye satılık 11 arsa!

Elazığ Belediye Başkanlığı, Elazığ Sürsürü Mevkii'nde yer alan 11 arsayı toplam 65 milyon 679 bin 921 TL muhammen bedelle satıyor.

Elazığ belediyesi yapı izin belgesi için başvurular başladı Haberi

Elazığ belediyesi yapı izin belgesi için başvurular başladı

Elazığ Belediyesi, yıllardır yapı kullanma izin belgesi alamadıkları için mağduriyet yaşayan vatandaşların sorunlarının çözümü amacıyla yeni bir düzenlemeyi geçtiğimiz günlerde hayata geçirmiş, bazı binalarda yapı kullanma izin belgesi alamayan vatandaşların su, elektrik, doğalgaz vb.  konularda yaşadıkları sorunları gidermek ve yapı kullanım izin belgesi alınamadığı için iş yeri açma ruhsatı alamama durumlarını ortadan kaldırmak için karar almıştı. 


Vatandaşların mağduriyetini gidermek ve 2023 ve 2050 vizyonuna yakışır sorunsuz bir imar planı oluşturmak amacıyla gerçekleştirilecek düzenleme, uygulamaya yönelik Meclis kararının alındığı tarih olan Mayıs 2015'e kadar fiziksel ola rak tamamlandığı halde yapı kullanım izin belges alamamış yapıları kapsıyor.  Başvurular parsel bazında 22 Haziran'dan itibaren Elazığ Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğu ne yapılmaya başlanırken, düzenlemeye ilişkin bedeller 5 taksit halinde ödenebilecek. Alınacak hizmet bedelleri,...