02 / 05 / 2024

elazığ depremzede konteyner

elazığ depremzede konteyner

Elazığ'da, depremzedelere bugüne kadar 545 milyon TL ayni ve nakdi yardım yapıldı. Kentte kurulan ve yerleşime açılan konteyner sayısı 2 bin 584 olurken, 5 bin 608 kişinin barınma ihtiyacı giderildi...

46 bin konut yıl sonu hak sahiplerine teslim edilecek!

11 kenti vuran, 50 bini aşkın insanın yaşamını yitirmesine sebep olan Kahramanmaraş merkezli depremlerin üzerinden 10 ay geçti. Halen 637 bin depremzede konteyner kentlerde yaşarken, TOKİ tarafından inşası tamamlanan 46 bin kalıcı konutun yılbaşına kadar hak sahiplerine teslim edilmesi hedefleniyor.

Diyarbakır'daki konteyner kente 900 depremzede yerleştirildi!

Asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Diyarbakır'da kurulumu tamamlanmış olan konteyner kente 900 afetzede yerleştirildi.

Kahramanmaraş'ta depremzede esnaflar için konteyner iş yerleri kuruluyor! 

Depremin merkezi olan Kahramanmaraş'ta iş yerleri kullanılamaz hale gelen esnaflar için 15 konteyner dükkan kurulacak. 

Elazığ'da konteyner kentte kalan kiracılara konut verilecek mi?

Elazığ'da 2020 yılında meydana gelen depremin ardından  24 bin yeni konut inşa edilmişti. Konteyner kentte kalan kiracılara bu konutların verilip verilmeyeceği  merak konusu olurken AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım bu konuya açıklık getirdi.

Elazığlı depremzedeler yeni evlerini bekliyor!

Elazığ’da 24 Ocak 2020 tarihinde Sivrice merkezli yaşanan 6.8 şiddetindeki depremin üzerinden yaklaşık 2 yıl geçmesine karşın konteyner kentlerde yaşamlarına devam eden binlerce vatandaşın sorunlarına ilişkin bir gelişme yaşanmadı. 

Elazığ'da 376 depremzede daha evlerine kavuştu!

Elazığ'da yaşanan depremden sonra, depremzedeler için inşa edilen konutlar sahiplerine teslim edildi.

Zülfü Demirbağ'dan Elazığ'daki depremzedeler için tepki çeken açıklama!

Deprem Araştırma komisyonuna deprem sonrasında yaşadıkları mağduriyetleri anlatmak için Elazığ Valiliği önünde toplanan depremzede vatandaşlarla konuşan AKP Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, "Sizin sorunlarınızı çözmeye gelmediler" dedi.

Elazığ'da evi yıkılan depremzede 'Ev boş' tutanağından şikayetçi oldu!

Elazığ’da 24 Ocak’ta yaşanan 6.8 büyüklüğündeki depremde oturduğu binanın ağır hasar görmesi sonrasında evi eşyalarıyla birlikte yıkılan Merve Köklüer, yıkım öncesinde polis memurunun 'Ev boş' diye tutanak tutması sebebiyle zarar gören eşyalarının karşılığında yardım alamadığını belirtti.

Elazığ'da 2 bin 584 konteyner yerleşime açıldı!

Elazığ'da, depremzedelere bugüne kadar 545 milyon TL ayni ve nakdi yardım yapıldı. Kentte kurulan ve yerleşime açılan konteyner sayısı 2 bin 584 olurken, 5 bin 608 kişinin barınma ihtiyacı giderildi...

Elazığ'da konteyner kentler yerleşime açıldı!

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, 24 Ocak tarihinde merkez üssü Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğündeki depremle ilgili olarak, "Elazığ afetle mücadele örnek model oldu ve bir afet nasıl yönetilir tüm dünyaya göstermiş oldu, inşallah bu şekilde devam edecektir." diye konuştu.

Elazığ'da konteyner kentte yaşam başladı! 

Elazığ Doğukent Mahallesi'nde 900, Kırklar Mahallesi'nde de bazıları iki katlı 456 konteynerin kurulumu tamamlandı. Depremzedelerin geçici olarak barınmaları için kurulumu tamamlanan konteynerlere yerleşme süreci başladı...

Elazığ'da 73 aileye konteyner ev gönderiliyor!

Elazı Sivrice'de meydana gelen depremin ardından evleri hasar gören vatandaşlar için çalışmalar devam ediyor. Ekipler Sivrice ve Maden ilçelerine bağlı köylerde yaşayan 73 aileye 73 aileye konteyner ev gönderiyor...

Elazığ Çevrimtaş köyünde yapılan evlerden ilki teslim edildi!

Elazığ'daki depremde çok sayıda ev ve ahırın hasar gördüğü Çevrimtaş köyünde, çelik konstrüksiyonlu, 91 metrekarelik 2+1 şeklindeki evde depremzede Ernek ailesi oturacak...

elazığ depremzede konteyner Haberi

elazığ depremzede konteyner

Elazığ'da, depremzedelere bugüne kadar 545 milyon TL ayni ve nakdi yardım yapıldı. Kentte kurulan ve yerleşime açılan konteyner sayısı 2 bin 584 olurken, 5 bin 608 kişinin barınma ihtiyacı giderildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, valilikten yapılan açıklamada, merkez üssü Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğündeki depremden sonra, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla bakanlıklar, ilgili kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum kuruluşlarının yaraların sarılması için yürüttüğü çalışmalar sürüyor. 

Bu kapsamda bugüne kadar depremzedelere AFAD, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce toplam 93 milyon 169 bin 669 TL nakdi yardım yapıldı.

Yapılan ayni yardımlar çerçevesinde ise afetten etkilenen vatandaşlara ilgili kurumlar ve sivil toplum kuruluşları tarafından 95 bin 518 yatak, 215 bin 147 battaniye, 136 bin 62...