14 / 05 / 2024

Elazığ Kovancılar yurt

Elazığ Kovancılar yurt

Belediye Başkanımız Hacı AKPINAR geçtiğimiz günlerde Ankara'da Milletvekilimiz Şuay ALPAY ile birlikte yaptığı temaslar neticesinde gençlik merkezi ve yatılı öğrenci yurtlarının olurunu çıkartarak ilçeye büyük hizmetler kazandırdı.

Elazığ Kovancılar'a öğrenci yurdu inşa edilecek!

Kovancılar Belediye Başkanı Hacı Akpınar, ilçeye gençlik merkezi ve yüksek öğretim kız erkek öğrenci yurtlarının yapılacağını söyledi.

Yurt dışında ev almanın riskleri!

Ülke genelinde konut fiyatlarının fahiş rakamlara ulaşmasını ardından vatandaşlar yurt dışına yöneldi. Peki yurt dışından ev almak mantıklı mı? Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci yurt dışında ev almanın risklerini 3 maddede açıkladı.

Miami’den 2 ev alan Türk hem emlakçıya hem kiracıya borçlu çıktı!

Konut fiyatlarındaki artış ve kiraya yüzde 25 zam sınırlaması yatırımcıları yurt dışında ev almaya yönlendirdi. Yurt dışından ev almanın moda haline geldiğini söyleyen ekonomist İris Cibre, Amerika’dan ev alan arkadaşının yaşadıkları anlatarak, riske dikkat çekti.  

Konut sektöründe küresel talep artıyor! Yunanistan, Portekiz ve Karayip Adaları cazip hale geldi! 

Döviz kira getirisi, yüzde 25 kira sınırı ve serbest dolaşım avantajları, yatırımcıları yurt dışında gayrimenkul edinmeye yönlendiriyor. AB ülkelerinde ticaret ve çalışma hakkı gibi imkanlar, Yunanistan, Portekiz ve Karayip Adaları'nı cazip hale getiriyor. 

İngiltere'de 4.5 milyon TL'ye ev alabilirsiniz!

Türkiye'de konut satışları son zamanlarda azalırken, yatırımcılar yurt dışına, özellikle de İngiltere'ye doğru yöneliyor. Bu kapsamda Türkiye'de 4.5 milyon TL'ye alabileceğiniz bir evin kira getirisi 15-16 bin Türk Lirası olurken, İngiltere'de aynı fiyata aldığınız evin kira getirisi çok daha yüksek

Tebernüş Kireçci konut yatırımcıları yurt dışına kaçıyor diyerek seslendi: Tehlikenin niçin kimse farkında değil?

Konut satışları ocak ayında bir önceki aya göre yüzde 17,8 azalarak 80 bin 308 oldu. Bu durumun konut piyasasında olumsuz gelişmelere neden olacağını belirten Tebernüş Kireçci ''  Tehlikenin niçin kimse farkında değil?'' diyerek isyan etti. İşte detaylar...

Mert Başaran: Türkiye’deki konut pazarı sıkıntıda, yatırımcılar yurt dışına yöneldi!

Master Haber Youtube kanalında önemli açıklamalar yapan Ekonomist Mert Başaran, Türkiye’deki konut pazarının sıkıntıda olduğunu söyleyerek, yatırımcıların yurt dışına yöneldiğini söyledi.

Türk yatırımcılar konut arayışında rotayı yurt dışına çevirdi! Konut fiyatları yurt dışı ile yarışır halde...

Bir yandan amortisman süresini bir yandan sunulan imkanları değerlendiren Türk yatırımcılar rotayı yurt dışına çevirdi.

Kiralık daire sayısı artıyor ama kiralar düşmüyor!

Elazığ Emlakçılar Derneği Başkanı Nuri Gülyüz yaptığı açıklamada kiralık daire fiyatlarında düşüş olmadığını söyledi. İşte konu ile ilgili detaylar...

Yurt dışında yaşayan vatandaşlar tapu işlemlerini artık daha kolay yapacak! İşte yeni sistem!

Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları uzaktan kimlik doğrulama sistemi ile fiziki evrakla uğraşmadan tapu işlemleri gibi resmi işlemleri kolaylıkla yapabilecek. İşte yeni sistem...

Gayrimenkul yatırımcıları yurt dışına açılıyor!

Emlak fiyatlarının artması ve yabancıya gayrimenkul satışı ile sağlanan avantajlar nedeniyle yurt dışı gayrimenkul yatırımları artmaya devam ediyor. Bu kapsamda, özellikle son 2 yıldır yurt dışına yoğun talep olduğu ifade ediliyor.

Konut fiyatlarındaki yükseliş yatırımcıların yönünü değiştirdi! Parası olan yurt dışına gidiyor...

Yurt dışı inşaat firmalarının acenteleri, Türkiye'de gayrimenkul piyasasında yaşanan fiyat yükselişi ve durgunluğu fırsat bilerek parası olan yatırımcıları yurt dışına çekmeye başladı.

Yatırımcıların gözü yurt dışına çevrildi! Konut sektörü daralıyor mu?

Türkiye'de gayrimenkul sektöründe daralma yaşandığını belirten Masse Gayrimenkul Ofis Brokeri Seyhun Acar yatırımcıların gözünün yurt dışına çevrildiğini açıkladı.

KYK yurt sonuçları 2023 ne zaman açıklanacak? Öğrenciler heyecanla bekliyor!

KYK yurt başvurularının sonuçlarını bekleyen öğrenciler, özellikle bu yıl üniversiteye yeni kayıt olanlar için heyecan dolu bir sürecin içindeler. Sonuçların açıklanma tarihi hala belirtilmediği için öğrenciler her geçen gün daha da merakla bekliyorlar. Peki KYK sonuçlarında son durum ne?

Elazığ Kovancılar yurt Haberi

Elazığ Kovancılar yurt


Başkan AKPINAR yaptığı açıklamada;Gençlik Merkezi için Ankara'da Sn.Milletvekilimiz Şuay ALPAY ile birlikte girişimlerde bulunduk ve olurunu çıkardık.Gençlik merkezimizin ödeneği ise Kalkınma Bakanlığı aracılığı ile 3 Milyon Tl bütçe ayrılarak,projesi hazırlanıp ihale aşamasına geldi.Gençlik merkezi için yer tahsisini yaptık yeni imar planımızda Toki'de bulunan kapalı spor salonu ve Meslek Yüksek Okulunun arasında bulunan 4 dönümlük araziyi gençlik merkezi için ayırmiş bulunuyoruz ilçemize hayırlı olsun dedi.

Başkan AKPINAR yatılı öğrenci yurtları içinde açıklama yaparak;ilçemize dışarıdan gelen öğrencilerimiz kalacak yurt sıkıntısı yaşıyorlar.Bu sıkıntıyı gidermek amacıyla yine Ankara'da temaslarda bulunduk Milletvekilimiz Şuay ALPAY bize müjdeyi vererek ilçemizin yatılı yurt sorununun giderileceğini belirtti.İlk etapta kiralama usulü ile giderilecek olan yurt sıkıntısı önümüzde ki günlerde projesi hazırlanıp ihale aşamasına gelecek bu da ilçemize ve halkımıza hayırlı...