11 / 05 / 2024

Elazığ külliye restore

Elazığ külliye restore

Elazığ’ın Keban ilçesinde yer alan 223 yıllık Yusuf Ziya Paşa Külliyesi yeniden hayat bulunuyor. İlçe Müftü Vekili Serkan Cihangir, külliyede restorasyonun yanı sıra çevre düzenlemesi de yapılacağını söyledi.

Elazığ Köy Konutları teslim ediliyor!

Elazığ'da 24 Ocak 2020'de meydana gelen depremden sonra birçok köy evi zarar görmüş ve yıkılmıştı. Depremde yıkılan evlerin yerine yenileri inşaa edildi. Yapımı tamamlanan konutların anahtarları hak sahiplerine teslim edildi.

Elazığ Belediyesi'nden Fethi Sekin anısına yapılacak külliyeye ilişkin açıklama!

Fethi Sekin anısına inşa edilen ve bir türlü tamamlanamayan külliye, yeniden gündeme gelmişti. Elazığ Belediyesi, proje için “Yeni bir yer tahsis edildi. 2021 yılı içerisinde inşaat bitecek” açıklamasında bulundu.

Elazığ Baskil'de başlanan külliye inşaatı durdu: Külliye ortada kaldı!

Müjdat Gezen ve Metin Akpınar’ı şikayet eden Ahmet Kabadayı’nın şehit polis Fethi Sekin için Baskil’de külliye inşa ettirmek için esnaftan binlerce TL topladığı öğrenildi. Külliye ortada kaldı, halk tepkili.

Bodrum Belediyesi'nden Gökova'daki külliye inşaatı açıklaması: Yetki bizde değil!

Diyanet İşleri Başkanlığı, Bodrum Gökova Koyu manzaralı arazide, 100 milyon TL mal olacak külliye inşaatına hukuki süreç bitmeden başladı. Bodrum Belediyesi ise MUÇEP’in mühürleme talebini, yetkinin kendilerinde olmadığın söyleyerek yanıtladı.

Bodrum Ortakent'teki külliye inşaatına dernek ve STK'lardan tepki!

Bodrum'da tepkilere neden olan Gökova koyu manzaralı devasa külliye inşaatına ilişkin tartışmalar sürüyor. Deniz manzaralı külliye inşaatının yaklaşık 100 milyon TL'ye mal olması bekleniyordu. Projede değişiklik yapılarak külliye yerine cami inşaatı tabelası asıldığı görüldü.

Çanakkale'deki iki asırlık cami restore edilecek!

Çanakkale'nin Çan ilçesinde, Kumarlar köyünde yer alan ve yaklaşık 2 asır önce inşa edilen cami restore edilecek.

Eyyüp Nebi Camii Ve Külliye inşaatı tamamlandı!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa  edilen Eyyüp Nebi Camii Ve Külliye'sinin inşaatı tamamlandı.

Ressam İliçin Çetiner'in 100 yıllık evi restore ediliyor!

Burdur'da sipsi yapımı ile uğraşan Mehmet Bedel isimli vatandaş,  ressam ve gazeteci, İliçin Çetiner’in yaklaşık 100 yıllık evini satın aldı. Bedel, evi restore ederek kültür evine dönüştürecek.

Bodrum'daki külliye inşaatına tepki!

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bütçe görüşmeleri sırasında konuşan CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, “Bodrum’da hastane tamamlanmadı, Elazığ’da deprem konutları bitmedi. Ama iki kentte milyonluk külliyeler yapılıyor” dedi.

Uludağ Üniversitesi yerleşkesindeki cami ve külliye inşaatı tam gaz!

Uludağ Üniversitesi Görükle Yerleşkesi'nde 10 bin metrekare taban alanında inşaatı devam eden ve cami inşaatının fiziki gerçekleşmesinde yüzde 50'ye ulaşılan projenin külliye kısmında konferans salonu, toplantı odaları, kütüphane de mevcut.

Mürsel Alban'dan Bodrum'daki külliye inşaatına tepki!

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, Bodrum'daki 10 dönümlük arazide 'külliye' inşa edilmesine tepki gösterdi. Alban, "4 yıldır tamamlanmayan Bodrum Devlet Hastanesi inşaatı yarım kalmışken, buraya külliye yapmak, ödeneği hastanenin tamamlanması yerine külliyeye harcamak, Bodrum’a ihanettir" dedi.

Bodrum Gökova'da külliye inşaatı başladı!

Bodrum’un en gözde koyuna dozerler girdi. Diyanet'in Bodrum'da yaptıracağı 100 milyon TL'lik külliye için çalışmalar başlatıldı. Ortakent Kargı’daki 10 dönümlük arazide hafriyat çalışmasına start verildi.

Kahramanmaraş'taki yarım asırlık konaklar restore edildi!

Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Belediyesi, ilçede bulunan 500 yıllık konakları restore etti.

Elazığ külliye restore Haberi

Elazığ külliye restore

İlçede 1794 yılında ibadete açılan ve günümüze kadar kesintisiz hizmet veren, bünyesinde aynı adı taşıyan cami, şadırvan ve kütüphanenin bulunduğu külliyenin restorasyonu Malatya Vakıflar Bölge Müdürlüğünce yapılacak. Çalışmalar nedeniyle ibadete kapatılan, Osmanlı mimarisinin gelişmiş örneklerinden olan külliyede çalışmaların gelecek yıl tamamlanması öngörülüyor. 



İlçe Müftü Vekili Serkan Cihangir, külliyede restorasyonun yanı sıra çevre düzenlemesi de yapılacağını da aktardı. 



Yeni...