30 / 04 / 2024

Elazığda riskli bina

Elazığda riskli bina

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Abdulkadir Kandemir Elazığ'da riskli binaların yıkıldığını belirtti. Kandemir, ''Riskli binaların altyapı hizmetleri kesiliyor'' dedi.

Başakşehir'deki riskli bina stoku yüzde 13'e indi!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Başakşehir Belediyesi, kentsel yenileme çalışmalarını da sürdürüyor. Yapılan çalışmalarla ilçedeki riskli bina stoku yüzde 13'e indi. 

Elazığ’da 10 bin 694 ağır hasarlı bina yıkılıyor!

Elazığ'da 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli depremler sebebiyle ağır hasar gördüğü tespit edilen toplamda 10 bin 694 yapının yıkımına başlandı.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum: İstanbul'da tek bir riskli bina bırakmayacağız!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul'da tek bir riskli bina bırakmayacaklarının altını çizerek, kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 5 yılda İstanbul'da riskli bina bırakmayacağız!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep Nurdağı'nda inşaatı tamamlanan köy evlerinin anahtar teslim töreninde yaptığı açıklamada 5 yılda İstanbul'da riskli bina bırakmayacaklarını söyledi.

Hedef sıfır riskli bina! Depreme karşı ‘Avcılar Modeli’

Olası İstanbul depreminde en riskli ilçelerin başında gelen Avcılar’da 2029 yılına kadar sıfır riskli bina hedefi konulduğu bildirildi. Peki Türkiye’ye ‘Avcılar Modeli’ olarak tanıtılan bu sistem nasıl işliyor?

Başakşehir'de riskli bina oranı yüzde 13'e indi!

İstanbul Başakşehir’de depreme güvenli konut sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. Başakşehir genelinde süren kentsel yenileme çalışmalarıyla 2009'da yüzde 50 olan riskli bina stoku oranı yüzde 13’e düşürüldü. 

Trabzon'da 446 riskli bina bulunuyor!

Sel ve heyelan tehdidi ile karşı karşıya olan Trabzon'da riskli 446 bina bulunuyor. Bölge sakinleri riskli binalardan güvenli yapılara geçeceği günü bekliyor.

Avcılar'da riskli bina kalmayacak!

Avcılar'da devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında açıklama yapan Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, kent genelinde riskli binaların saptanması adına yoğun mesai harcandığını dile getirdi. 

İstanbul'da 200 binden fazla riskli bina bulunuyor!

İstanbul İl Afet Risk Azaltma Planı Hazırlık Toplantısı'nda konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu İstanbul'da 200 binden fazla riskli bina bulunduğunu dile getirdi. 

İstanbul'da riskli yapı olarak tespiti yapılan 62 bin 719 bina yıkıldı!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada "2012-2020 arasında İstanbul'da riskli yapı olarak tespiti yapılan 73 bin 323 binadan 62 bin 719'u yıkılmıştır" dedi.

İstanbul'da riskli bina sayısı 150 bin! Yenilenmesi için süre yetmeyebilir!

İzmir'de yaşanan deprem sonrası dışarıdan görünümü iyi olan fakat kumdan kale gibi çöken binalar, İstanbul'da riskli 150 bin binayı yeniden gündeme getirdi. 

Bağcılar'da riskli alan ilan edilen bölgedeki 73 bina yıkılıyor!

Bağcılar'da riskli alan ilan edilen bölgede yaklaşık 2 bin kişinin yaşadığı toplam 73 bina kentsel dönüşüm kapsamında yıkılmaya başlandı...

Elazığ'da depremde hasarlanan 5 katlı binanın çatısı çöktü! 

Elazığ'da 5 katlı apartmanın çatısı çöktü, bina sakinleri tahliye edildi. Çatının, 24 Ocak'ta meydana gelen merkez üssü Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğündeki depremde hasar aldığı belirtildi...

Elazığda riskli bina Haberi

Elazığda riskli bina

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Abdulkadir Kandemir Elazığ'da herhangi bir risk oluşturan bina bulunmadığı açıklandı. Çevre ve Şehircilik Elazığ İl Müdürü Abdulkadir Kandemir, konuyla ilgili olarak sürekli bir denetim içinde olduklarını, bu denetimlerde riskli olduğu belirlenen binaların tahliyesi ve yıkımı için ilgili belediyelerle gerekli çalışmaları yaptıklarını söyledi. Elazığ'da bu tür olumsuzlukları belirlemek ve herhangi bir risk ile karşılaşmamak adına gerekli denetimleri periyodik olarak yaptıklarını belirten Kandemir, şunları söyledi: "Elazığ'da yapmış olduğumuz denetimlerde riskli olduğu belirlenen binalar var ise bu binaların mücavir alan içinde bulunduğu ilgili belediyeye bildirip gerekli önlemlerini almasını talep ediyoruz. Bu tür binaların altyapı hizmetleri kesiliyor. Binaların tahliye edilmesinin ardından yasal süre olan 60 gün içinde yıkımı gerçekleştiriliyor. İlgili belediye bu konuda yetersiz kalırsa bu durumda biz...