19 / 05 / 2024

Elazığda yapı izin belgesi için son fırsat

Elazığda yapı izin belgesi için son fırsat

Elazığ Belediyesi, yıllardır yapı kullanma izin belgesi alamadıkları için mağduriyet yaşayan vatandaşların sorunlarının çözümü amacıyla milat niteliğinde yepyeni bir düzenlemeyi hayata geçirdi.

Elazığ'da yerinde dönüşüm diyen depremzedeler konut inşaatlarına başladı!

Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen depremlerden etkilenen Elazığ'da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının "Yerinde Dönüşüm Projesi"ne başvuru yapanlar devletin sağladığı hibe ve kredi desteğiyle kendi konutlarını yapıyor.

Elazığ’da 10 bin 694 ağır hasarlı bina yıkılıyor!

Elazığ'da 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli depremler sebebiyle ağır hasar gördüğü tespit edilen toplamda 10 bin 694 yapının yıkımına başlandı.

Elazığ'da depremzedeler için 2 bin 936 konut yapılıyor!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 tarihindeki depremlerden etkilenen Elazığ'da Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından temeli atılan konutların inşası hız kesmeden devam ediyor.

Elazığ'da 84 deprem konutu sahibini buldu!

Elazığ'da 2020 yılında yaşanan depremlerde konutları yıkılan veya ağır hasar gören vatandaşlar için hayata geçirilen 84 konut için kura çekimi yapıldı.

Elazığ'da 6,8 şiddetindeki deprem sonrası yıkılan evler TOKİ tarafından yeniden inşa edildi

Elazığ’da 24 Ocak’ta meydana gelen 6.8’lik depremin merkez üssü Sivrice ilçesinde yapımına başlanan göl manzaralı 305 konut, 86 iş yeri tamamlandı.

Elazığ'da depremin verdiği zarar büyük ölçüde telafi edildi!

Elazığ'da depremin yarattığı hasar devletin eliyle gideriliyor. Peki üzerinden 2 yıl geçen depremin ardından neler yapıldı? İşte ayrıntılar...

Elazığ'da 50 deprem konutu ve 58 iş yeri için kuralar çekildi!

Elazığ'da, geçtiğimiz sene 24 Ocak'ta yaşanan depremde ağır hasar gördüğü için konut ve iş yerleri yıkılan depremzedeler için yaptırılan 58 iş yeri ve 50 konutun kura çekimi yapıldı.

Elazığ'da deprem konutları için kura çekimi yapıldı!

Elazığ'da inşa edilen 379 adet deprem konutu için kura çekimi gerçekleşti.

Elazığ'da 395 deprem konutunun kura çekilişi yapıldı!

Elazığ'da 24 Ocak 2020 tarihinde yaşanan depremde evleri yıkılan vatandaşlar için inşa edilen konutların kura çekilişi yapıldı.

Elazığ'da 526 deprem konutu için kura çekildi!

Elazığ'da geçtiğimiz yıl meydana gelen deprem nedeniyle yıkılan evler yerine inşa edilen 526 konut için kura çekilişi yapıldı. 

Elazığ'da deprem konutlarının inşaatı tam gaz!

24 Ocak 2020'de Elazığ'da meydana gelen deprem sonrasında depremzedeler için inşa edilen deprem konutlarının yapımı tüm hızıyla devam ediyor. Depremzedeler yeni konutları hakkında açıklamalarda bulundu. 

Elazığ'da 24 bin 83 konut inşa edildi!

24 Ocak 2020'de Elazığ'da meydana gelen deprem sonrasında evlerini kaybeden vatandaşlar için inşa edilen konutların yapımı hızla devam ediyor. Devlet bu sürede 24 bin 83 konutun inşasını gerçekleştirdi. 

Elazığ'da depremzedeler için yapılacak konutlar TBMM'de!

CHP Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu, 2020 yılında Elazığ'da meydana gelen depremde evleri hasar gören depremzedeler için yapılacak yeni konutların akıbetini TBMM gündemine taşıdı...

Elazığda yapı izin belgesi için son fırsat Haberi

Elazığda yapı izin belgesi için son fırsat

Elazığ Belediyesi, yıllardır yapı kullanma izin belgesi alamadıkları için mağduriyet yaşayan vatandaşların sorunlarının çözümü amacıyla milat niteliğinde yepyeni bir düzenlemeyi hayata geçirdi.  Elazığ Belediyesi, bazı binalarda yapı kullanma izin belgesi alamayan vatandaşların su. elektrik. dogalgaz vb. konularda yaşadıkları sorunları gidermek ve yapı kullanım izin belgesi alınamadığı için işyeri açma ruhsatı alamama durumlarını ortadan kaldırmak için Belediye Meclisinde oy çokluğuyla karar aldı.  Vatandaşların mağduriyetini gidermek ve 2023 ve 2050 vizyonuna yakışır sorunsuz bir imar planı oluşturmak amacıyla gerçekleştirilecek düzenleme. uygulamaya yönelik Meclis kararın in alındığı tarih olan Mayıs 2015'e kadar fiziksel olarak tamamlandığı halde yapı kullanım izin belgesi alamamış yapılan kapsayacak.  Müracaatların, parsel bazında 22.06.2015 tarihinden itibaren Lilazıg Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'ne yapılacağı, düzenlemeye ilişkin bedellerin 5 taksit halinde...