08 / 07 / 2024

elbistan afşin binboğa köyü göl projesi

elbistan afşin binboğa köyü göl projesi

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından başlatılan "1000 Günde 1000 Gölet GÖL-SU Projesi" kapsamında, Afşin-Elbistan Ovası'nda yapılacak Binboğa Göleti 5 milyon metreküp su depolayıp 11 bin dekar arazi sulayacak...

Kahramanmaraş Afşin'de 'Yerinde Dönüşüm Projesi'nin ilk temeli atıldı! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca depremlerden etkilenen şehrin ayağa kaldırılması ve afetzedelerin konutlarına kavuşmaları için hayata geçirilen Yerinde Dönüşüm Projesi'nin Kahramanmaraş'taki ilk temeli Afşin'de atıldı. İşte ayrıntılar...

Afşin'de afetzedeler için yapılan 3 bin 600 konut Kasım ayında teslim edilecek!

Asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat depremlerinden etkilenen Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde afetzedeler için inşa edilen 3 bin 600 konut Kasım ayında teslim edilecek.

Mahkumlara Af Çıkacak mı? Açık Cezaevi İzinleri ve Son Durum Hakkında Adalet Bakanı'ndan Açıklama!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, cezaevinde kalan mahkumlar için önemli açıklama yaptı. Yapılan açıklamaya göre mahkumlara af çıkıp çıkmadığı merak edildi. Açık cezaevi izinleri ve af çıkan mahkumlar hakkındaki detaylar paylaşıldı. İşte Adalet Bakanı tarafından mahkumlar için yapılan açıklamalar…

TOKİ Kahramanmaraş Elbistan projesi için tarih açıklandı! Tam 261 konutluk yeni proje geliyor!

TOKİ Kahramanmaraş Elbistan projesi için tarih açıklandı... Tam 261 konutluk yeni proje geliyor...

TOKİ'den Kahramanmaraş'a 158 yeni konut geliyor! TOKİ Afşin ihalesi yarın!

Yeni projeler için düğmeye basan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Kahramanmaraş Afşin'de 158 konutluk yeni proje inşa edecek.

Kahramanmaraş Afşin Millet Bahçesi için düğmeye basıldı!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, kentin her noktasına millet bahçesi inşa etmek için çalışmalarını hızlandırdı. Büyükşehir Belediyesi son olarak Afşin'de inşaat çalışması için düğmeye bastı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İdlib'de yaptıracağı 50 konut için AFAD'a bağış!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İdlib'e inşa ettireceği 50 konut için AFAD'a  250 bin lira bağış yaptı.

TOKİ Kahramanmaraş Afşin 2. Etap kura sonuçları 4 Haziran 2020 isim listesi!

TOKİ Kahramanmaraş Afşin 2. Etap kura sonuçları 4 Haziran 2020 isim listesi haberimizde yer alıyor. İşte TOKİ Kahramanmaraş Afşin 2. Etap kura sonuçları 4 Haziran 2020 isim listesi ve TOKİ Afşin kura sonucu 2+1 ve 3+1 listesi...

TOKİ Kahramanmaraş Afşin 2. Etap kura çekilişi bugün!

2023 yılına kadar 1 milyon 200 bin konut inşa etmeyi hedefleyen TOKİ, Kahramanmaraş Afşin 2. Etap projesindeki konutların kura çekilişini bugün gerçekleştirecek.

Verimliliği ve motivasyonu artırmak için mimari açıdan dikkat edilmesi gereken noktalar!

Ödüllü ofis ve konut projeleri ile uluslararası çapta başarılara imza atan Elips Tasarım Mimarlık Kurucusu Y. Mimar Feza Ökten Koca, evlerden çalışılan bu günlerde verimliliği ve motivasyonu artırmak için mimari açıdan dikkat edilmesi gereken noktalara değindi.

Yazar evlerini korumak için derneklere çağrı!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Doğan Hızlan, bugünkü yazısında yazar evlerini korumak için derneklere çağrı yaptı.

İstimlak edilen arsa için dava açılabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, okuyucusunun '1999'da satılan arsa için bir avukatlık bürosu aradı. İstimlak edilen yer için dava açılabileceğini söyledi. Biz de bütün yetkiyi ve vekaletnameyi gönderdik. Şimdi avukatların hiçbir şekilde geri dönüşü olmuyor, ne yapabiliriz?' sorusunu yanıtladı

İsrail 805 yeni konut inşası için ihale açtı!

İsrail, Doğu Kudüs'te 805 yeni konut inşası için ihale açtığını duyurdu. 

elbistan afşin binboğa köyü göl projesi Haberi

elbistan afşin binboğa köyü göl projesi


Devlet Su İşleri Afşin Şube Müdürü Ahmet Böke, Binboğa köyünde düzenlenen törende, yaptığı konuşmada, göletin bölgenin sevinç kaynağı olacağını söyledi.


İlçeye bağlı Sevin grubu köylerinde 11 bin dönümlük arazinin suya kavuşacağını bildiren Böke, şunları söyledi:


"Binboğa Göleti'nin ilk etüt çalışmaları yapılmıştır ve gölet yapımına başlanmıştır. 16 Şubat'ta yer teslimi yapılacak ve firma çalışmalarına başlayacak. Binboğa Göleti'nin inşaat işi 2015'te ihalesi yapılacak ve çalışmalarına başlanacak. 2 yıl içerisinde de gölet inşaatı tamamlanacaktır. Göletin 40 metre gövde yüksekliği, 500 bin metreküp dolgu hacmi olacak. Yine 5 milyon metreküp su depolanarak yaklaşık 11 bin dekar arazi suya kavuşturulacaktır."


Böke, yağmurlama ve damlama gibi modern sulama teknikleri sayesinde yöre çiftçilerinin gölet sayesinde büyük gelir artışları sağlayacağını sözlerine ekledi.


AK Parti Afşin İlçe Başkanı Fevzi Kaynak ise halka...