19 / 05 / 2024

Elbistan Ovası santral

Elbistan Ovası santral

Elbistan Ovası'nda yapılması planlanan termik santrallerin çevre sağlığı için tehdit oluşturduğu belirtildi...

Kahramanmaraş Elbistan Termik Santrali için ikinci ÇED kararı!

Diler Elektrik Şirketi tarafından, Elbistan’a bağlı Akbayır Mahallesi’nde kurulması planlanan 400 MW gücündeki termik santral için yeniden ÇED süreci başlatıldı. ÇED Süreci kapsamında Akbayır Termik Santrali için herhangi bir kanuni engel kalmadığı ifade edildi.

Elbistan A Termik Santrali yenileme ihalesi 13 Temmuz'da!

Elektrik Üretim AŞ Genel Müdürlüğü (EÜAŞ) Afşin-Elbistan A Termik Santral İşletmesi'nde yapılacak olan yenileme çalışmaları için ihale ilanı yayınladı. Elbistan A Termik Santrali yenileme ihalesi 13 Temmuz'da.

Afşin-Elbistan bölgesine yeni termik santral yapılacak!

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, "Afşin-Elbistan bölgesine termik santrallerin yapılması söz konusu. 12 milyar liralık yatırımla 30-35 bin kişinin istihdamı sağlanacak" dedi.

Kahramanmaraş'a 364 milyon liralık yatırım!

Afşin-Elbistan Ovasında 317 bin 270 dekar arazinin sulama suyunu Adatepe Barajı'ndan alarak, sulama sahalarına iletecek ana boru hattının inşaatını da kapsayan yatırımların temeli törenle atıldı.

Afşin-Elbistan Termik Santrali'nde Katarlular ve Japonlar ortak olacak!

14 milyar dolara mal olacak Afşin-Elbistan santralına ilgi gösteren Katarlı Nebras, Japonlarla işbirliği anlaşması imzaladı. Nebras'ın ortakları Chubu, Marubeni ve Mitsubishi oldu..

Afşin-Elbistan A Termik Santrali devrediliyor!

Afşin-Elbistan A Termik Santralı, ERGVerbund ortaklığına devrediliyor. Devlet, Akkuyu ve Sinop’a inşa edilecek nükleer santralların ardından yıllar sonra bir kömür santralı için 20 yıl boyunca elektrik alım garantisi verdi..

Çinliler Afşin-Elbistan sahasında 12 milyar dolarlık yatırıma talip!

Enerji Bakanı Taner Yıldız, Afşin-Elbistan'da kömür havzasının kullanımı ve santral yapımını da içeren ve toplam yatırım tutarı 10-12 milyar dolar olacak yatırım için Çin ile görüştüklerini söyledi...

Kahramanmaraş Binboğa Göleti 11 bin dönüm araziyi sulayacak!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından başlatılan "1000 Günde 1000 Gölet GÖL-SU Projesi" kapsamında, Afşin-Elbistan Ovası'nda yapılacak Binboğa Göleti 5 milyon metreküp su depolayıp 11 bin dekar arazi sulayacak...

Afşin-Elbistan kömür santrali için yatırımcılar sıraya girdi!

Afşin - Elbistan sahası Türkiye linyitlerinin yüzde 49'una sahip. Bölgede milletler arası anlaşma yöntemi ve 10-12 milyar dolarlık yatırımla 7-8 bin megavatlık santral kurulması planlanıyor...

Global Yatırım Şırnak Termik Santral Projesi yatırım teşvik belgesini aldı!

Global Yatırım Holding tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu' nda yapılan yazılı açıklamaya göre Global Yatırım Şırnak'ta yer alan Termik Santral Projesi yatırım teşvik belgesini aldı...

Elbistan Ovası'’na Adatepe’den can suyu!

Afşin Ovası’ndaki 315 bin 540 dekar tarım arazisine can suyu verecek baraj aynı zamanda Afşin Elbistan D Termik Santrali’nin soğutma ve katma suyunun temininde de kullanılacak.

Gediz Ovası, 2008 yılından beri temizlenmeye çalışılıyor!

Zaman Gazetesi muhabiri Hasan Çilingir'in haberine göre; Gediz Ovası 2008 yılından bu yana temizlenmeye çalışılıyor. Faaliyete geçen arıtma tesisleri atıkların ovaya dökülmesini önlesede yeterli olmadığı belirtiliyor.

Sinop'a yapılacak nükleer santral için Japonya'dan onay bekleniyor!

Japon muhalefeti Sinop’a yapılması planlanan nükleer santral projesine henüz onay vermedi. Japonya Başbakanı Shinzo Abe ise Başbakan Erdoğan’ın Ocak 2014’teki ziyareti öncesinde projeyi parlamentodan geçirmeye çalışıyor.

Elbistan Ovası santral Haberi

Elbistan Ovası santral
Elbistan Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ali Bulut, yeni termik santrallerin tamamlanması ile birlikte sulak ve verimli 100 bin dekar tarım alanının yok olacağını söyledi. Mehmet Ali Bulut ayrıca bölgedeki toprak kirliliğinin artacağını da sözlerine...