21 / 05 / 2024

Elbistan Termik Santralinde üretim neden durdu

Elbistan Termik Santralinde üretim neden durdu

Türkiye'nin en büyük termik santrali olan Afşin- Elbistan B Termik Santrali, Çöllolar Kömür İşletmesi'nde yaşanan obruk ve göçükler dolayısıyla ikinci bir emre kadar 'off' durumuna geçti.

Kahramanmaraş Elbistan Termik Santrali için ikinci ÇED kararı!

Diler Elektrik Şirketi tarafından, Elbistan’a bağlı Akbayır Mahallesi’nde kurulması planlanan 400 MW gücündeki termik santral için yeniden ÇED süreci başlatıldı. ÇED Süreci kapsamında Akbayır Termik Santrali için herhangi bir kanuni engel kalmadığı ifade edildi.

Elbistan A Termik Santrali yenileme ihalesi 13 Temmuz'da!

Elektrik Üretim AŞ Genel Müdürlüğü (EÜAŞ) Afşin-Elbistan A Termik Santral İşletmesi'nde yapılacak olan yenileme çalışmaları için ihale ilanı yayınladı. Elbistan A Termik Santrali yenileme ihalesi 13 Temmuz'da.

Afşin-Elbistan bölgesine yeni termik santral yapılacak!

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, "Afşin-Elbistan bölgesine termik santrallerin yapılması söz konusu. 12 milyar liralık yatırımla 30-35 bin kişinin istihdamı sağlanacak" dedi.

Türkiye'deki Termik santraller devre dışı bırakılmalı!

Oil Change International" ve "350.org" isimli iki küresel çevre örgütü tarafından ortak yayınlanan, Elbistan-Afşin bölgesini de yakından ilgilendiren fosil yakıtlarla ilgili raporda Türkiye’deki termik santrallerin tamamının devre dışı bırakılması gerekti

Afşin Elbistan Termik Santrali'nde üretim neden durdu?

Türkiye'nin en büyük termik santrali olan Afşin- Elbistan B Termik Santrali, Çöllolar Kömür İşletmesi'nde yaşanan obruk ve göçükler dolayısıyla ikinci bir emre kadar 'off' durumuna geçti.

Afşin-Elbistan Santrali’ne 3.6 milyar dolar yatırım!

13 yılı bulan yargı sürecinin ardından Afşin-Elbistan A Termik Santrali’nin 20 yıllığına ERG Elektrik’e devrini öngören anlaşma imzalandı. Bakanı Yıldız 20 yıllık imtiyaz hakkıyla beraber 3.6 milyar dolarlık yatırım yapılacağını söyledi.

Afşin-Elbistan A Termik Santrali özelleştirilecek mi?

Maden-İş Genel Başkanı Akçul: "Devirle ilgili tespit çalışmaları ve termik santralin fiziki durumuyla ilgili fizibilite çalışmaları yapılıyor, ardından yeniden fiyat güncellemesi olacak" dedi.

Afşin-Elbistan Termik Santrali'nde Katarlular ve Japonlar ortak olacak!

14 milyar dolara mal olacak Afşin-Elbistan santralına ilgi gösteren Katarlı Nebras, Japonlarla işbirliği anlaşması imzaladı. Nebras'ın ortakları Chubu, Marubeni ve Mitsubishi oldu..

Afşin-Elbistan A Termik Santrali devrediliyor!

Afşin-Elbistan A Termik Santralı, ERGVerbund ortaklığına devrediliyor. Devlet, Akkuyu ve Sinop’a inşa edilecek nükleer santralların ardından yıllar sonra bir kömür santralı için 20 yıl boyunca elektrik alım garantisi verdi..

Nebras Enerji'dnen Afşin Termik Santrali'ne 14 milyar dolar yatırım!

Katar sermayeli Nebras Enerji'nin, Afşin Elbistan Termik Santrali Projesi'ne 14 milyar dolarlık yatırım yapmayı planladığı bildirildi...

Afşin-Elbistan B Termik Santrali'nde yangın çıktı!

Afşin - Elbistan B Termik Santraline kömür taşıyan bant yollarında yangın çıktı. Yangından zarar gören bant yolları onarılıncaya kadar santralin bir ünitesi devre dışı bırakıldı

Aksa Enerji Kıyıköy Termik Santrali kısmi geçici kabulünü yayınladı!

Aksa Enerji Üretim A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Aksa Enerji Üretim A.Ş. Kıyıköy Termik Santrali kısmi geçici kabulünü yayınladı.

Yatağan Termik Santrali'nin Elsan'a satışına onay!

Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK), Yatağan Termik Santrali'nin 1 milyar 91 milyon dolar bedelle en yüksek teklifi veren Elsan Elektrik Gereçleri Sanayi ve Ticaret AŞ'ye satışını onayladı.

Elbistan Termik Santralinde üretim neden durdu Haberi

Elbistan Termik Santralinde üretim neden durdu

2012 yılında III. ünitede yaşanan tribün arızası ve 2013'te II. ünitedeki yangın nedeniyle yarı kapasiteyle çalışan Afşin-Elbistan B Termik Santrali'ndeki elektrik üretimi, ikinci bir emre kadar durduruldu. 


ENERJİ TÜKETİMİ 

Türkiye, sıcak geçen yaz ayları dolayısıyla elektrik tüketiminin tavan yaptığı günleri yaşıyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın yaptığı açıklamaya göre, Türkiye'de elektrik tüketimi tüm zamanların en yüksek değeri olan 43 bin megavatın üzerine çıktı. Ülke genelindeki termik, hidroelektrik ve doğalgaz santralleri artan enerji talebine cevap vermek amacıyla neredeyse tam güç ile çalışırken, dünyanın en büyüklerinden, Türkiye'nin ise en yüksek kapasiteli termik santrali olan Afşin-Elbistan B Termik Santrali'nde üretim yapılamıyor. 


İKİNCİ EMRE KADAR 

2011 yılında yaşanan göçükler nedeniyle kömür arzının yapılamadığı ve ihtiyacın Afşin-Elbistan Linyitleri'nden (AEL) karşılandığı B Termik'te, üretimi engelleyecek son olay...