05 / 05 / 2024

elbistanda kaç asansör denetlendi

elbistanda kaç asansör denetlendi

İstanbul ' da yaşanan ve 10 kişinin hayatını kaybettiği asansör kazası, tüm Türkiye de olduğu gibi Kahramanmaraş ' ın Elbistan ilçesindeki asansörlerin de denetimlerini gündeme getirdi...

Giriş katta oturanlar asansör giderlerini ödemek zorunda mı? 

Zemin katta oturan kişiler, asansör kullanmadıklarını belirtse de genel olarak asansör gideri ödemelerinden kaçınamıyorlar. Fakat bu durum binanın yönetim planlarına göre değişebiliyor. Peki zemin katta oturan kişiler asansör giderlerini ödemek zorunda mı? Asansör giderlerinden muaf tutulur mu?

Yeni imar yönetmeliğinde asansör maddeleri!

1 Ekim 2017 itibari ile yürürlüğe girecek Yeni imar yönetmeliği ile binalardaki asansör zorunluluğu değişti mi? Kaç katlı binalarda asansör yapılması zorunlu olacak?

MULTI asansör sistemi mimariyi etkileyecek!

MULTI asansör sistemi, geleneksel asasör kalıbını değiştiriyor. MULTI asansör ile sadece yukarı-aşağı değil, başka yönlere götürebilecek. Sistemin ilk müşterisi Avrupalı mimari firması OVG olacak.

Reza Zarrab'ın yalısında asansör ve kaçak kat yıkılacak!

İş adamı Reza Zarrab ile eşi Ebru Gündeş’e ait Kanlıca’daki yalılar, kaçak kat ve aradaki asansör yıkılarak eski haline getirilecek.

Asansör garantisi kaç sene?

Asansör monte eden piyasaya arz ettiği yeni asansöre ilişkin olarak ek-4’te yer alan içeriğe uygun olacak şekilde garanti belgesini düzenlemek zorunda oluyor. Peki, asansör garantisi kaç sene?

Torun Center asansör kazasında bilirkişi raporu tamamlandı!

İstanbul Mecidiyeköy’de 10 işçinin ölümüyle sonuçlanan facianın raporunda asansör firması Geda Major ve Torunlar şirketi asli kusurlu, iş güvenliği firması ve uzmanları tali kusurlu bulundu...

Hyundai Asansör’den, güvenlik için bir milyon test!

İnşaat sektöründeki hareketlilik, sektörün olmazsa olmazı asansörlere olan talebi de artırırdı. Son dönemde ardı ardına yaşanan kazalar ise asansör ve iş güvenliği konusunu gündeme getiriyor.

Beşiktaş'tan asansör kazası açıklaması!

BJK Beşiktaş İnşaat ve Ticaret AŞ'den yapılan açıklamada, yapımı süren Beliktaş Vodafone Arena'da bir işçinin asansör boşluğuna düşerek belinin kırıldığı yönündeki haberin asılsız olduğu bildirildi.

Double Deck ile asansör beklemeyeceksiniz!

Double Deck asansörler, aynı asansör kuyusu içerisinde üst üste yerleştirilmiş iki kabinin birlikte hareket etmesi prensibi ile çalışıyor. Double Deck sistemi nasıl çalışıyor? İşte cevapları...

Asansör Fuarı CNR Expo'da başladı!

Asansör, Yürüyen Merdiven Sanayi ve Teknolojileri Fuarı CNR Expo Yeşilköy'de bugün başladı. Asansör Fuarı, 28 Eylül 2014 Pazar gününe kadar sürecek. Avrasya Asansör Fuarı'na 30 bin profesyonelin katılımı bekleniyor.

Torunlar GYO asansör firmasıyla anlaşmayı bitirdi!

Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Torunlar GYO Geda Major asansör sözleşmesini feshetti. Sözleşme 31 Mayıs 2013'te yapılmıştı.

Asansör firması, Torunlar'ı suçladı!

Torunlar GYO tarafından 'Facianın nedeni asansör şirketi, bu şirketle sözleşmemizi feshettik' açıklamasını yalanlayan Geda-Majör Limited Şirketi 'Elimize sözleşmenin feshedildiğine dair bir yazı ulaşmadı. Asıl sorumlu Torunlar GYO'dur' açıklaması yaptı.

Torunlar GYO Geda Major asansör sözleşmesini feshetti!

Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Torunlar GYO Geda Major asansör sözleşmesini feshetti. Sözleşme 31 Mayıs 2013'te yapılmıştı.

elbistanda kaç asansör denetlendi Haberi

elbistanda kaç asansör denetlendi

İstanbul'da yaşanan ve 10 kişinin hayatını kaybettiği asansör kazası, tüm Türkiye de olduğu gibi Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesindeki asansörlerin de denetimlerini gündeme getirdi. 

Elbistan'da apartmanlarda ve iş merkezlerinde hizmet veren yaklaşık 1000 asansörden sadece 4'ü için 2011 yılından beri zorunluluk olan yönetmelik kapsamında denetim için başvuruda bulunulduğu öğrenildi. 


Tüm Türkiye 6 Eylül 2014 günü İstanbul Mecidiyeköy'deki bir inşaatta işçileri taşıyan asansörün 32. kattan yere çakılıp 10 işçinin yaşamını kaybetmesini konuştu. Asansör kazası ile ilgili olarak birçok farklı görüş ortaya atılsa da ilk bulgular asansörün yeterli bakımlarının ve denetimlerinin yapılmadığı yönünde oldu. Son yıllarda inşaat sektöründe büyük ilerleme kaydeden Elbistan'da da çok katlı binaların sayısı hızla arttı.

Türkiye'de asansör kazalarının önüne geçmek ve bu konudaki denetimleri daha sağlıklı yapmak amacıyla 2011 yılında çıkarılan bir...