29 / 04 / 2024

elektrik aboneliğinde gerekli belgeler

elektrik aboneliğinde gerekli belgeler

Bir mesken ya da işyerine taşındığınızı düşünelim. Bağımsız bölüm için aboneliklerin kullanıcı adına alınması gerekiyor. Peki, elektrik aboneliği için nereye başvurulur? İşte elektrik aboneliği için gerekenler..

Kimler elektrik fatura yardımı alabilir? Şartları neler?

Devletin çeşitli alanlarda ihtiyacı olan vatandaşlara özel 40 farklı destek paketinden biri olan elektrik yardımı, gerekli şartları sağlayan tüm vatandaşlara veriliyor. Peki kimler elektrik faturası desteği alabilir? Başvuru koşulları neler? Ayrıntılar haberde…

İskan olmadan elektrik aboneliği alınır mı?

İskan, bir binanın tamamı için verilen ve bu binanın kullanıma uygun olduğunu belirten bir belgedir. Peki “İskan olmadan elektrik aboneliği alınır mı?” İşte detaylar!

Doğalgaz aboneliğinde yeni dönem! EPDK'dan şok ücret kararı! O paralar artık alınmayacak!

EPDK doğal gaz abonelerini ilgilendiren çok önemli bir karar imza attı. Doğalgazda ücretle ilgili önemli bir karar verildi. İşte abonelerden alınmayacak o paralar...

Elektrik aboneliği nasıl yapılır? Elektrik aboneliği 2022 ücreti ne kadar?

Yeni bir eve taşınırken, iş yeri açarken veya inşaatı yeni bitmiş bir yapı için sıfırdan elektrik abonelik başvurusu yapılması gerekiyor. Peki, elektrik aboneliği nasıl yapılır? Elektrik aboneliği 2022 ücreti ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Kiracı elektrik aboneliği ücreti 2022 ne kadar?

Elektrik aboneliği ücreti ve abonelik için gerekli evraklar, kiracıların araştırdığı konular arasında yer alıyor. Peki, kiracı elektrik aboneliği ücreti 2022 ne kadar? Gerekli belgeler nelerdir?

Kiracı su aboneliği ücreti 2022 ne kadar? Neler gerekli?

Bir mesken ya da işyeri kiralamalarında, kiracının abonelikleri de üzerine alması gerekiyor. Bu abonelikler arasında su aboneliği yer alıyor. Peki, kiracı su aboneliği ücreti 2022 ne kadar? Neler gerekli?

Elektrik Tesisleri Proje Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Elektrik Tesisleri Proje Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31449 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Taşınırken aboneliğini iptal ettirmeyenler dikkat!

Elektrik aboneliğini üzerine almadan usulsüz kullanan veya taşınırken aboneliğini iptal ettirmeyen yaklaşık 2 milyon tüketici, başkasının elektrik borcununu ödemek zorunda kalıyor.

Kayseri Büyükşehir'den inşaatların ruhsat sorunu için önemli karar!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, inşaatların ruhsat sorunu ve bu sorun nedeniyle elektrik ve su aboneliğinde yaşanan problemlerin çözümü için önemli bir karar aldıklarını açıkladı.

Elektrik Tesisleri Proje Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Elektrik Tesisleri Proje Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 30666 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yönetmelik esasları...

Çedaş'tan imar barışından yararlananlara abonelik kolaylığı!

Sivas, Tokat ve Yozgat'ta, Yapı Kayıt Belgesi alan elektrik tüketicilerinin CK Enerji Çamlıbel Elektrik ile perakende satış sözleşmesi yaparak elektrik aboneliği işlemlerini gerçekleştirebilecekleri dile getirdi. 

Günlük ev kiralayan emlakçılara ceza geliyor!

Günlük ev kiralayan emlakçılara büyük cezalar geliyor. Özellikle terör örgütleri ve fuhuş çeteleri tarafından rağbet gören günlük ev kiralama işinde gerekli bildirimde bulunmayan emlakçılara yardım ve yataklık etmekten ceza verilebilecek.

Elektrik piyasası tüketici hizmetleri yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik!

Elektrik piyasası tüketici hizmetleri yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 4 Ağustos 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlandı. İşte yönetmelikte yapılan değişiklikler...

elektrik aboneliğinde gerekli belgeler Haberi

elektrik aboneliğinde gerekli belgeler

Elektrik aboneliği için nereye başvurulur?

Bir mesken ya da işyerine taşındığınızı düşünelim. Bağımsız bölüm için aboneliklerin kullanıcı adına alınması gerekiyor. Peki, elektrik aboneliği nasıl ve nereden alınır?


Abonelik talep edilen adrese en yakın ilgili birime başvurulabiliyor. 


Talebinizin ilk elektrik enerjisi bağlantısı olması veya bağlantısı bulunan kullanım yerleri için olan abonelik başvurularınıza ilişkin başvuru dilekçesi, istenecek belgeler ile yapılması gereken bağlantı anlaşması ve perakende satış belgeleri BEDAŞ'ın web sayfasında yer alıyor.


Elektrik aboneliği için gerekli belgeler:


​Şahıslar için: 

Kimlik fotokopisi, ikametgah, daha önce kullanılan tesisat numarası, vergi kimlik numarası fotokopisi (aslı ile birlikte), vatandaşlık numarası, ev sahipleri için tapu kiracılar için kira kontratının fotokopisi aslı ile birlikte. 


İşyerleri için: 

Tapu veya kira kontratı, vergi levhası, kimlik fotokopisi, daha önce kullanılan tesisat numarası, ikametgahı, şirketler için imza sirküleri, ticaret...