16 / 05 / 2024

elektrik cezası

elektrik cezası

6446 sayılı kanunda elektrik yaptırım ve cezalarına da yer veriliyor. Peki, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu, piyasada faaliyet gösteren tüzel kişilere hangi yaptırım ve cezaları uyguluyor?

Elektrik ve su aboneliğini kesen konut sahibine büyük ceza!

Kiracı ve konut sahipleri arasında arabulucuya taşınan anlaşmazlıklara her geçen gün farklı konular taşınıyor. Bazı konut sahipleri yüksek kira artışı ya da evden çıkmayı kabul etmeyen kiracıların elektrik ve suyunu keserek bezdirmeye çalışıyor. Ancak bu durumda ev sahibine tazminat cezası veriliyor

Kiracısı kaçak elektrik ve su kullanan 79 yaşındaki kadına 10 ay hapis!

Adana Seyhan'daki 2 katlı gecekondusunun birinci katında yaşayan kiracılarının kaçak elektrik ve su kullandığı ortaya çıkan Fikriye Tuna (79) kesilen 20 bin lira tutarındaki faturayı ödeyemeyince 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Kaçak elektrik kullananların cezası iki kat artacak!

Kaçak elektrik kullananlara cezalar iki katına çıkacak.  Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Elektrik Piyasası Tüketici Hakları Yönetmeliği’nde ses getirecek değişikliklere hazırlanıyor. 

Kaçak elektrik cezası ne kadar 2015?

Kullanım yerine ilişkin olarak; perakende satış sözleşmesi veya ikili anlaşma olmaksızın dağıtım sistemine müdahale ederek elektrik enerjisi tüketmesi kaçak elektrik kullanımı oluyor. Peki, kaçak elektrik cezası ne kadar 2015?

Usulsüz elektrik kullanımı cezası ne kadar?

Elektriğin yasal olarak kullanabilmesi için elektrik dağıtım şirketine müracaat edilerek kullanıcı adına aboneliğin alınması gerekiyor. Usulsüz kullanım halinde ise ceza uygulanıyor. Peki, usulsüz elektrik kullanımı cezası ne kadar?

Elektrik kaçağı ihbarı nasıl yapılır?

Elektriğin her ne sebeple olursa olsun sayaçtan geçirmeksizin veya sayacı (ölçü sistemini) bozarak kullanılması kaçak elektrik kullanımı olarak tanımlanıyor. Peki, kaçak kullanım cezası nedir? Elektrik kaçağı ihbarı nasıl yapılır?

Elektrik faturası reaktif cezası nedir?

Elektrik faturalarında; Aktif harcama sanılarak, reaktif kullanımdan dolayı fazla fatura tutarları ödenebiliyor. Peki, elektrik faturası reaktif cezası nedir? Elektrik faturası reaktif cezası nasıl tespit edilir?

Elektrik kaçak kullanım cezası nedir?

Elektriği her ne sebeple olursa olsun sayaçtan geçirmeksizin veya sayacı (ölçü sistemini) bozarak kullanmak kaçak elektrik kapsamına giriyor. Peki, elektrik kaçak kullanım cezası nedir? İşte elektrik kaçak kullanım cezası..

Tüketiciler artık abonelik sözleşmelerini cezasız feshedebilecek!

Abonelik Sözleşmeleri Yönetmelik Taslağı’na göre tüketiciler artık elektrik, internet ve telefon gibi abonelik sözleşmelerini cezasız feshetme hakkına sahip olacak. Ayrıca tüketiciden açma-kapama ve kesme-bağlama ücreti gibi bedeller alınamayacak.

Kaçak elektrik kullanmanın cezası!

Kaçak elektrik kullanımı; Elektriğin her ne sebeple olursa olsun sayaçtan geçirmeksizin veya sayacı (ölçü sistemini) bozarak kullanılması olarak tanımlanıyor. Peki, kaçak elektrik kullanmanın cezası nedir?

Usulsüz elektrik kullanımı cezası 2014!

Yasal elektrik kullanımı için abonelik şartlarını yerine getiren kimselerin yetkili birimlere başvuruda bulunması gerekiyor. Aksi takdirde elektrik kullanımı "usulsüz" olarak değerlendiriliyor. Peki, usulsüz elektrik kullanımı cezası ne kadardır?

MPPT Elektrik Elektronik Makine şirketi kuruldu!

MPPT Elektrik Elektronik Makine Araştırma Geliştirme Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu

DeLonghi XTE 220NBP Vakumlu Elektrik Süpürgesi ile kusursuz temizlik!

Yaşamı kolaylaştıran yenilikçi ürünleriyle De'Longhi, temizliği de en kolay hale getirmek için fonksiyonel ürünler sunmaya devam ediyor. De'Longhi XTE 220NBP Vakumlu Elektrik Süpürgesi, 2200 Watt maksimum güç oranı ile evlerde derinlemesine temizlik sağlı

elektrik cezası Haberi

elektrik cezası

Elektrik yaptırım ve cezaları!

Elektriğin yeterli, kaliteli, sürekli, düşük maliyetli ve çevreyle uyumlu bir şekilde tüketicilerin kullanımına sunulması için, rekabet ortamında özel hukuk hükümlerine göre faaliyet gösteren, mali açıdan güçlü, istikrarlı ve şeffaf bir elektrik enerjisi piyasasının oluşturulması ve bu piyasada bağımsız bir düzenleme ve denetimin yapılmasının sağlanması ile ilgili usul ve esaslar 6446 sayılı kanunda yer alıyor.


Kanun kapsamında elektrik yaptırım ve cezalarına da yer veriliyor. Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu, piyasada faaliyet gösteren tüzel kişilere aşağıdaki yaptırım ve cezaları uyguluyor:


a) Kurul tarafından bilgi isteme veya yerinde inceleme hâllerinde; istenen bilgilerin yanlış, eksik veya yanıltıcı olarak verildiğinin saptanması veya hiç bilgi verilmemesi ya da yerinde inceleme imkânının verilmemesi hâllerinde, on beş gün içinde bilgilerin doğru olarak verilmesi veya inceleme imkânının sağlanması...