29 / 04 / 2024

elektrik kesilince devreye giren ev pili

elektrik kesilince devreye giren ev pili

ABD’li Tesla Motors şirketinin CEO’su Elon Musk, geliştirdikleri güneş enerjisiyle çalışacak pillerin elektrik kesintileri sırasında devreye girebileceğini ve depoladığı elektriğin jenaratör gibi çalışabileceğini söyledi.

Elektrik faturasına 216 lira destek! Kimliğinizle PTT'ye gitmek yeterli

Elektrik faturası desteği devreye alınmasının ardından vatandaşlar nasıl başvurulacağını merak ediyor. Elektrik faturasını alıp PTT’ye gidenler fatura yardımından faydalanabiliyor. Elektrik fatura desteği konusundaki başvuru nasıl yapılmalı? İşte ayrıntılar…

Elektrik ve dogalgaz faturalarını düşürecek büyük hamle! Faturalar düşecek! Çalışmalar resmen başladı

Elektrik ve doğalgaz faturaları için EPDK'dan kritik karar. EPDK fatura fiyatlarını düşürmek için harekete geçti. Peki EPDK hangi projesini devreye koyacak? Elektrik ve doğal gaz faturaları nasıl düşecek? İşte detaylar...

Elektrik ve doğalgaz faturası için devlet devreye girdi! Her aileye 206 lira verilecek!

Elektrik ve doğalgaz faturası için devlet harekete geçti. Faturasını ödemekte zorluk çeken dar gelirli vatandaşlara elektrik ve doğalgaz faturası için yardım yapılacak.

Elektrik faturalarında yeni tarife uygulaması!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez tarafından, elektrik faturalarında kademeli tarife uygulamasının devreye alınacağı aktarıldı.

Elektrik üretim santrallerinin yüzde 80'i yerli kaynaktan oluşuyor!

Bu yılın 10 ayında devreye alınan ve yıl sonuna kadar devreye alınması planlanan elektrik üretim santrallerinin yüzde 80'i yerli kaynaklardan oluşuyor.

Çalık Enerji Ahal-2 devlet elektrik santralini devreye aldı!

Çalık Enerji İş Geliştirme Direktörü Halil Sarıbay, 28 Aralık 2014 tarihinde bir açılış töreni ile 252.2 MW gücünde Ahal-2 devlet elektrik santralini devreye aldıklarını bildirdi.

Marmara Siegener yeni tesisini devreye alacak!

Başta elektrik, inşaat, yapısal çelik, ulaştırma ve otomotiv olmak üzere birçok sektöre hizmet veren Marmara Siegener, yeni tesisini devreye almaya hazırlanıyor..

Elektrik için yaz aylarının suyu mu tüketiliyor?

Zaman gazetesinin haberine göre, BOTAŞ’ın 10 Ocak’tan itibaren doğalgazda yüzde 50 kesintiye gitmesi, elektrik üretimini vurdu. Açığı kapatmak için su seviyesi inen barajlar devreye alındı.

Elektrik faturaları için şirketlerin denetimi sürüyor!

Elektrikte usulsüz sayaç bedeli tahsil edilmesi üzerine EPDK devreye girdi ve bedellerin iade edilmesini sağladı. Kurum elektrik abonelerini “Faturaya bakın, eğer sayaç değişim bedeli varsa bize bildirin” diye uyardı.

Özel sektör 2,5 yılda 14 bin megavat elektrik üretti!

Türkiye'de enerji üretimi için özel sektörün 2,5 yılda katkısı 14 bin megavatı buldu. Bu dönemde 260 hidroelektrik santral elektrik üretimine başladı. Özel sektör eliyle 107 yeni rüzgar santrali de devreye alındı...

2,5 yılda 548 elektrik üretim santrali açıldı!

Yatırımcıların enerji sektörüne ilgisi sürüyor. Özel sektör tarafından yapılan yatırımlarla 2,5 yılda 548 elektrik üretim santrali devreye alındı. Söz konusu dönemde özel sektörün Türkiye'nin kurulu gücüne katkısı yaklaşık 14 bin megavatı buldu...

2,5 yılda 548 elektrik üretim santrali devreye alındı!

Özel sektör tarafından yapılan yatırımlarla 2,5 yılda 548 elektrik üretim santrali devreye alındı. Söz konusu dönemde özel sektörün Türkiye'nin kurulu gücüne katkısı yaklaşık 14 bin megavatı buldu.

Elektrikte kurulu güç arttı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı verilerine göre, Elektrik üretiminde devreye alınan kurulu güç miktarı, temmuzda geçen yılın aynı ayına göre yüzde 104 arttı. Elektrik üretiminde ise yüzde 2.1'lik artış yaşandı.

elektrik kesilince devreye giren ev pili Haberi

elektrik kesilince devreye giren ev pili

Ancak pillerin asıl amacının elektrik dağıtım şebekelerinden uzak yerlere elektrik götürmek olduğunu da vurgulayan Musk, “Bu pilleri kullananlar dağıtım şebekelerinden tamamen çıkabilecek. Elektriğinizi kendi pilinizle sağlayabileceksiniz” dedi. Şirket bu yaz ev pillerini ABD’de satışa çıkarmaya hazırlanıyor. Yeni buluşun enerji altyapısını kökünden değiştirebileceğini savunan Musk, pillerin sıfır hava kirliliği yarattığını da vurguladı. Şarj edilebilen lityum piller iki tip olarak piyasaya sürülecek 7 kilowatt/saat kapasiteli pillerin fiyatı 3 bin ABD doları. 10 kilowatt/saat’lik piller ise 3 bin 500 dolardan satışa çıkacak. Enerji uzmanları Tesla’nın Powerwall adını verdiği yeni pillerin elektrikli araçlara kullanılan lityum bataryalara benzer prensiplerle geliştirildiğini...