30 / 06 / 2024

Elektrik lisansı nedir

Elektrik lisansı nedir

Elektrik üretim projelerinde belirlenen sürelerde yatırımlarını yapmayan 100’ü aşkın şirketin daha lisans iptalleri gündemde. 2 Mayıs 2014 tarihine kadar tesis inşaatları tamamlanmadığı için iptali gündeme gelen lisans sayısı 500’e yakın..

Dask nedir, ne işe yarar? Dask zorunlu mu?

Konutların tapu devir işlemleri sırasında elektrik, su, doğalgaz gibi yeni aboneliklerinde gündeme gelen DASK'ın ne olduğu merak ediliyor. Dask nedir, ne işe yarar? Dask zorunlu mu? gibi soruların yanıtları yoğun bir şekilde araştırılıyor. İşte tüm detaylar..

DASK nedir? Zorunlu mu, kimler yaptırır?

DASK olmadan tapu dairelerinde gayrimenkullerin alım satım işlemleri yapılamıyor. Aynı zamanda doğalgaz, elektrik ve su açma kapama işlemleri de yapılamıyor. Peki DASK nedir? Ne zaman yapılır? İşte yanıtı…

Akkuyu Nükleer Santrali'nde lisans iptal davası reddedildi!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK), Akkuyu Nükleer Santralı’na verdiği “elektrik üretim lisansı”nın yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle açılan dava, mahkeme tarafından reddedildi...

Akkuyu Nükleer Santrali inşaat ve üretim lisansı için başvuru yapıldı!

Akkuyu Nükleer Güç Santrali inşaat lisansı için 3 Mart'ta Türkiye Atom Enerjisi Kurumuna ve elektrik üretim lisansı için de 28 Şubat'ta Enerji Piyasası Düzenleme Kurumuna başvuru yapıldı.

Ankamall EPDK'dan 10 yıllık lisans aldı!

Ankara’da bulunan ve Türkiye’nin ilk AVM’lerinden olan Ankamall, trijenerasyon sistemiyle elektrik üretmek için Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’ndan 10 yıllık lisans aldı.

Elektrik Piyasası Kanun Teklifi 2016!

Gündemde görüşmeleri devam eden Elektrik Piyasası Kanun Teklifi'nde "Nükleer santral için gerekli olup üretim tesisiyle doğrudan ilgili olmayan yapıların inşaatına üretim lisansı alınmadan önce başlanabilir." hükmü yer alıyor..

3 zamanlı elektrik tarifesi 2016!

Elektrik tüketimi kullanılan sayaca göre farklı şekilde hesaplanabiliyor. Peki, tek zamanlı ve 3 zamanlı elektrik tarifesi nedir? 3 zamanlı elektrik tarifesi 2016 nasıl yapılır?

Elektrik güvence bedeli 2016!

Bir ev ya da işyerine elektrik bağlatmak ya da abonelik almak için BEDAŞ'a müracaat edilebiliyor. Peki, elektrik güvence bedeli nedir? Elektrik güvence bedeli ne zaman alınır? Elektrik güvence bedeli 2016 ne kadar?

Elektrik perakende satış tarifesi nedir?

Elektrik perakende satış tarifesi, perakende satış fiyatı ile tarifenin uygulanmasına ilişkin usul ve esaslardan oluşuyor. Peki, elektrik perakende satış tarifesi nedir?Elektrik perakende satış tarifesi nasıl belirlenir? İşte usul ve esaslar..

LİHKAB tescili nedir?

LİHKAB Yönetmeliği çerçevesinde lisans belgesi alan Lisanslı Mühendisin aynı zamanda LİHKAB tescili yaptırması gerekiyor. Peki, LİHKAB tescili nedir? LİHKAB tescili nasıl alınır? İşte yanıtı..

Çok zamanlı elektrik tarifesi nedir?

Elektrik tarifeleri tek zamanlı ve çok zamanlı tarife olarak iki şekilde kullanılabiliyor. Peki, çok zamanlı elektrik tarifesi nedir? Çok zamanlı tarifeden enerji almak için ne yapılması gerekir?

Elektronik sayaçla mekanik sayaç arasındaki fark nedir?

Elektrik faturalandırma sürecinde enerji kullanım miktarının okunduğu cihazlar sayaç olarak nitelendiriliyor. Peki, elektronik sayaç nedir? Mekanik sayaç nedir? Elektronik sayaçla mekanik sayaç arasındaki fark nedir?

Kısa süreli elektrik aboneliği nedir?

Elektrik dağıtım şirketleri tarafından kullanıcılarla yapılan sözleşmeler arasında kısa süreli abonelik sözleşmesi de yer alıyor. Peki, kısa süreli elektrik aboneliği nedir? Hangi durumlarda yapılır?

Elektrik lisansı nedir Haberi

Elektrik lisansı nedir

Geçen hafta 16 elektrik üretim lisansını, projelerde gerekli ilerlemenin sağlanmadığı ve şirketlerin hiçbir belge sunmadıkları gerekçesiyle iptal eden EPDK’nın, 100’e yakın projenin lisansını daha aynı gerekçelerle iptal edebileceği bildiriliyor. EPDK yetkililerinden edinilen bilgiye göre, 2 Mayıs 2014 tarihine kadar tesis inşaatları tamamlanmadığı için iptali gündeme gelen lisans sayısı 500’e yakın. Elektrik Üreticileri Derneği (EÜD) ise lisans iptali riskiyle karşı karşıya olan 454 adet elektrik üretim projesi tespit etmiş durumda. Bunların 117’si rüzgar, 7’si jeotermal, 5’i biyogaz, 325’i hidroelektrik santrallerinden oluşuyor. Söz konusu 454 projeden 348 için mücbir sebep bildirimi ya da eksik de olsa belge sunumu yapılmışken 106’sıyla ilgili EPDK’ya hiçbir belge verilmemiş. Gözler, bugün toplanacak olan EPDK toplantısında. Elektrik Üreticileri Derneği’nin belirlediği 454 firmadan 137’si, lisans iptalini önleyebilmek...