24 / 05 / 2024

elektrik sayacı arızası

elektrik sayacı arızası

Elektrik faturalarının hesaplandığı sayaçların bozulması halinde kullanıcının konu ile ilgili olarak müdürlüğe bildirimde bulunması gerekiyor. Siz de "Elektrik sayacım bozulmuş ne yapmam gerekiyor" diyorsanız işte yanıtı..

Volkswagen’de kırmızı alarm! Sebebi bilinmeyen bir arıza nedeniyle araç üretimi durduruldu!

Alman otomotiv devi Volkswagen, sebebi bilinmeyen sistem arızası nedeniyle araç üretimini durdurdu. Aynı zamanda, Volkswagen Grubu'nun Porsche ve Audi markalarının da söz konusu arızadan etkilendiği, konunun araştırılması amacı ile kriz masası kurulduğu ifade edildi.

Kombi bozuldu kim öder? Kombi arızasını kiracı mı yoksa ev sahibi mi öder?

Kiracıların ve ev sahiplerinin bazı hakları bulunmaktadır. Evde meydana gelen hangi hasarları ev sahibi öder, Kombi bozuldu kim öder, Kombi arızasını kiracı mı yoksa ev sahibi mi öder? İşte detaylar!

Alman otomotiv devinin bu model araçlarında ölümcül fren arızası! Firma servislerde ücretsiz tamir edecek

Alman lüks otomotiv firması 2006 ile 2012 yılları arasında üretilen model araçlarında ölümcül fren arızası tespit etti. Dünya genelinde bu model araçlara sahip olanların otomobillerini servise çektirmeleri istendi. Firma arızayı ücretsiz tamir edecek.

Yeni Bornova Stadı'na elektrik engeli!

Türkiye 1'inci Ligi'de Göztepe, bu haftadan itibaren iç saha maçlarını oynamayı planladığı Doğanlar'daki Yeni Bornova Stadı'na elektrik arızası yüzünden kavuşamadı.

ASKİ Anadolu Bulvarı'ndaki ana isale hattı arızasını giderdi!

ASKİ, Anadolu Bulvarı'ndaki ana iletim hattında meydana gelen arızanın sabah erken saatlerde giderilerek hatta su verilmeye başlandığını bildirdi.

İstanbul'daki elektrik kesintisi giderildi 26 Ocak 2016!

Saat 17.57'de sistem arızası nedeniyle meydana gelen kesinti 18.20 itibarıyla giderildi.İstanbul'un bazı ilçelerinde beklenmedik bir şekilde sistem arızası nedeniyle meydana gelen elektrik kesintisi yaklaşık 25 dakika içinde giderildi.

Ortak elektrik sayacı nedir?

Perakende satış sözleşmesi ile elektrik enerjisi ve/veya kapasite alan gerçek veya tüzel kişiler elektriği ortak sayaç ile kullanabiliyor. Peki, ortak elektrik sayacı nedir? Ortak elektrik sayacı nasıl kullanılır?

Ortak elektrik sayacı kullananlara yeni düzenleme!

18 Mart 2015 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Elektrik piyasası tüketici hizmetleri yönetmeliği değişikliği ile elektrik enerjisi için ortak sayaç kullanan birden fazla abone birlikte "serbest tüketici" olabilecek...

Elektrik sayacım bozulmuş ne yapmam gerekiyor?

Elektrik faturalarının hesaplandığı sayaçların bozulması halinde kullanıcının konu ile ilgili olarak müdürlüğe bildirimde bulunması gerekiyor. Siz de "Elektrik sayacım bozulmuş ne yapmam gerekiyor" diyorsanız işte yanıtı..

İstanbul Dünya Ticaret Merkezi'nde korkutan yangın!

Yeşilköy'de bulunan İstanbul Dünya Ticaret Merkezi'nin 6'ncı katında elektrik arızasından çıkan yangın 7'inci kata da sıçradı. Alevler, itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu büyümeden kısa sürede söndürüldü.

Kiralık evde kombi arızası kime aittir?

Mesken kiralamalarında evin içerisinde yapılan giderlerden hangilerinin ev sahibine hangilerinin ise kiracıya ait olduğu, merak edilen hususlar arasında yer alıyor. Peki, kiralık evde kombi arızası kime aittir?

Ordu'da tünel inşaatında elektrik akımına kapılan işçi öldü!

Altınordu ilçesi Boztepe Mahallesi'nde Çevreyolu Tüneli inşaatında çalışan Murat Tiryaki (30), harç makinesinin elektrik arızasını gidermeye çalışırken akıma kapıldı.Tiryaki'nin cenazesi, otopsi yapılmak üzere Trabzon Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

Elektrik sayacı nasıl değiştirilir?

Elektrik faturalarının okunduğu sayaçlar elektronik olduğu gibi mekanik de olabiliyor. Sayaçların periyodik olarak 10 yılda bir kontrol edilip damga ayar işlemlerinin yapılması gerekmektedir. Peki, elektrik sayacı nasıl değiştirilir?

elektrik sayacı arızası Haberi

elektrik sayacı arızası

Elektrik sayacım bozulmuş ne yapmam gerekiyor?

Sayacınızın arızalı olması durumunda en yakın hizmet noktamıza dilekçeyle birlikte müracaat etmeniz veya  ALO 186 BEDAŞ Çağrı Merkezimizi arayarak kayıt oluşturmanız gerekiyor.


Arızalı sayaçlar için tüketiciye geriye dönük eksik tüketim tahakkuk ettirilebiliyor. Bu işlem, EPDK Elektrik Piyasası Müşteri Hizmetleri Yönetmeliği’nin 19. ve 20. maddelerinde belirtilen kriterlere göre tahakkuk yapılıyor.


Tüketicilerin bilgilendirilmesi ile tüketici hakları ve zararların tazmini


MADDE 19 – 

(1) Dağıtım şirketi ile görevli tedarik şirketleri, tüketicilerin yeterli, güvenli, sürekli ve kolay bir şekilde hizmet almalarını ve hizmet seçeneklerini öğrenmelerini teminen, gerekli bilgilendirme faaliyetini, yerine getirmekle yükümlüdür.


(2) Tüketicilerin bilgilendirilmesi görevi, ilgili tüzel kişinin tüketici hizmetleri merkezleri tarafından yürütülür. İlgili tüzel kişiler, tüketicilere ücretsiz olarak broşür, katalog gibi araçlar dağıtabilir ve/veya elektronik posta veya kısa mesaj gönderebilir. Bu...