07 / 07 / 2024

elektrik sektörü yatırımları

elektrik sektörü yatırımları

Türkiye’nin mevcut 55 GW’lik kapasitesini 2023 yılına kadar iki katına çıkarması için yeni güç üretimi alanında yılda 10 milyar dolarlık yatırım yapması gerekiyor. Elektrik sektöründe yatırım ihtiyacının 120-130 milyar doları aşması bekleniyor...

2040 yılına kadar elektrik sektörüne 20,8 trilyon dolar yatırım yapılacak!

IEA "2014 Dünya Enerji Görünümü Raporu"ndan derlenilen bilgilere göre, küresel elektrik talebi 2040'a kadar her yıl yüzde 2,1 artacak. Elektrik, petrol ve doğalgaz gibi enerji çeşitleri içinde talebi en fazla artan kaynak olarak yerini koruyacak.

İnşaat sektörü devlerinden 2024 yerel seçim değerlendirmesi! İhtiyaçlara cevap verecek yatırımlar bekliyoruz

30 Mart 2024 Yerel Seçimlerin ardından inşaat sektörü devlerinden açıklama geldi. İhtiyaçlara cevap verecek yatırımlar beklediklerini açıklayan uzman isimlerden önemli açıklamalar geldi.

Elektrik sektöründe büyük skandal! Milyarlarca lira iade edilecek

Elektrik sektöründe üretici şirketler ve perakendecilerin milyarlarca lira haksız kazanç elde ettikleri bir skandal patlak verdi. EPDK'nın konuyla ilgili çalışması sürürken bu şirketlerin de elde ettikleri kazançları iade edeceği bildirildi.

EnerjiSA zirveyi bırakmıyor! Elektrik dağıtım yatırımlarında hala lider

Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği’nin (ELDER) hazırlamış olduğu 2021 Sektör Raporu’na göre; Toroslar EDAŞ 2021 yılında 1 milyar 486, 2 milyon Türk Liralık yatırım ile Türkiye’deki 21 elektrik dağıtım şirketi arasında en çok yatırım yapmış olan şirket oldu.

Kamu yatırımlarının 789 milyon 273 bin TL'si konut sektörüne ayrıldı!

Kamu yatırımlarının 789 milyon 273 bin TL'si konut sektörüne ayrıldı. Kamuda bu sene konut sektöründe 72 proje için ayrılan 789 milyon 273 bin lira değerindeki yatırımın 454 milyon 223 bin TL'sini AFAD kullanacak. Bahsedilen konut yatırımları içinde ilk sırada 454 milyon 223 bin lirayla AFAD var. 

Gayrimenkul sektöründe franchise yatırımları hızlandı!

Salgın sürecinde tüketici alışkanlıklarında değişiklikler yaşanırken, franchise ve bayilik sektörü de yeni sürece ayak uyduruyor. Gayrimenkul sektöründe de franchise yatırımlarına hız verildi.

BAE inşaat sektöründe yatırımlarını azaltıyor!

Yabancı yatırımcıları ülkesine çekmek için Suriye ile yarışa giren BAE inşaat ve emlak sektöründeki yatırımlarını azalttı. 

Kamunun konut sektörü yatırımlarında 'aslan payı' afet konutlarının!

Kamuda bu yıl konut sektöründe 95 proje için 454 milyon 944 bin liralık yatırım yapılması planlanıyor. Kamunun konut sektörü yatırımlarında "aslan payı" afet konutlarının oldu.

Konaklama yatırımlarında İstanbul ve Antalya'nın ağırlığı sürüyor!

Türkiye Otelciler Birliği'nin (TÜROB) tarafından yapılan araştırmaya göre, konaklama sektörü yatırımlarında 9 ayda proje sayısında düşüş olurken, yatırım tutarı yüzde 7,5 oranında arttı

Rusya-Türkiye arasında sanayi ve inşaat malzemesi yatırımları öne çıkıyor!

Rusya Merkez Federal Bölge Yatırım Konseyi Başkanı Artur Niyazmetov yaptığı açıklamada “Yatırımda öne çıkan sektörler sanayi, inşaat malzemesi ve tarım alanında olarak görülüyor. Bu hedefe sadece yatırımlarla ulaşabiliriz. Amacımız yatırımların önünü açmak” diye konuştu.

Turizm yatırımlarına ajans desteği!

Turizm sektörü ve pazarının ihtiyaçlarını, eğilimlerini belirleyerek ilgililere tavsiyelerde bulunacak olan yatırım ajansı, turizm potansiyelinin tüm yönleriyle değerlendirilerek ülke ekonomisine kazandırılmasına, turizm yatırımlarının ve ülke ekonomisindeki payının arttırılmasına yönelik çalışmalar

Türklerin Küba'daki inşaat yatırımları artıyor!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yaptığı açıklamada "Küba'daki Türk yatırımları artıyor. İlişkilerimizi tarım, inşaat, altyapı, enerji, sağlık ve turizm sektörlerinde geliştireceğiz." dedi.

Fiba CP dünyadaki gayrimenkul yatırımlarına rehberlik edecek!

Fiba CP CEO'su Yurdaer Kahraman, Çin'den Romanya'ya uzanan AVM, ofis ve plaza yatırımlarını Fiba Grubu'nun gayrimenkul deneyimi ile birleştirdiklerini ve yatırım danışmanlığı misyonuyla gayrimenkul sektörüne de rehberlik edecekleri belirtti.

Kamu yatırımlarında aslan pay ulaştırmanın!

Kamu yatırımlarına 2019 yılında 65,4 milyar lira kaynak ayrılırken, yatırımlarda aslan payını alan yaklaşık 20,3 milyar lira ile ulaştırma ve haberleşme sektörü oldu...

elektrik sektörü yatırımları Haberi

elektrik sektörü yatırımları


Türkiye’nin mevcut 55 GW’lik kapasitesini 2023 yılına kadar iki katına çıkarması için yeni güç üretimi alanında yılda 10 milyar dolarlık yatırım yapması gerekiyor. Yine Türkiye’de enerji sektörünün 2023 yılına kadar ki toplam yatırım ihtiyacının 120- 130 milyar doları aşacağı tahmin ediliyor. 


Yenilenebilir enerji alanında özellikle rüzgar, güneş ve hidroelektrik sektörlerinde gelecek yıllarda büyük yatırımlar bekleniyor. Türkiye’de 40 bin MW’lik rüzgar enerjisi kapasitesinin 11 bin MW’lik kısmına lisans verildi. Enerji ihtiyacının yüzde 90’ını yurt dışından alınan fosil yakıtlarla sağlayan Türkiye’de, hızlı ekonomik gelişme ve kişi başına düşen milli gelirin artması sonucu enerji ihtiyacının yıllık yüzde 6.3 yükselmesi bekleniyor. Bu büyüme tahminleri General Electric ve Siemens gibi uluslararası yatırımcıları da Türkiye’ye çekiyor. Türkiye’nin mevcut 55 GW’lik kapasitesini 2023’e kadar iki katına çıkarması...