06 / 05 / 2024

elektrik tarifeleri hafta sonu

elektrik tarifeleri hafta sonu

Elektrik tüketimi, mekanik sayaçlarda tek tarife üzerinden, elektronik sayaçlarda ise 3 tarife üzerinden fiyatlandırılıyor. Peki, elektrik hafta sonu indirimli mi? İşte elektrik hafta sonu tarifesi 2015...

TEİAŞ 146 Personel alacak! KPSS'den 60 puan alanlar hemen başvursun! Başvurular 1 hafta sonra başlıyor!

Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) kendi bünyesinden istihdam ettirmek üzere toplamda 146 personel alımı yapacağını açıkladı. KPSS'den 60 alanlar hemen başvursun! Başvurular 1 hafta sonra başlıyor!

İstanbullu vatandaşlar dikkat! Bu hafta o ilçelerde planlı bakım çalışmaları sürüyor!

İstanbul'da bu hafta bazı ilçelerde elektrik kesintisi olacak. Kesintiler planlı bakım ve iyileştirme çalışmaları kapsamında gerçekleştirilecek. İlgili ilçeler ve kesinti zamanları aşağıdaki gibidir...

Doğal gaz ve elektrik yardımının ne zaman ödeneceği belli oldu!

İhtiyaç sahibi ailelere yapılacak doğal gaz yardımı ve elektrik desteği ile ilgili beklenen haber geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, doğal gaz yardımı ve elektrik desteği ödemesinin bu hafta yapılacağını açıkladı.

Elektrik ve doğal gaza zam gelecek mi? BOTAŞ duyurdu

BOTAŞ'ın yayımladığı ekim ayı tarife tablosuna göre; doğal gazda mesken, sanayi ve elektrik üretim amaçlı abonelerin ekim tarifesi sabit bırakıldı. Elektrikte de tüm abone gruplarının 1 Ekim'den itibaren geçerli olan tarifeleri de aynı kaldı.

Elektrik faturalarında "kademeli zam" planı ortaya çıktı! Elektriğe bir zam daha mı geliyor?

İsminin verilmesini istemeyen iki yetkili, elektrik dağıtım şirketlerinin 21 yöneticisinin geçen hafta Bakan Fatih Dönmez ve EPDK yöneticileriyle bir araya gelerek sektörün sorunlarını konuştuğunu söyledi. İşte detaylar...

EPDK'den elektrik tarifeleri açıklaması!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu elektrik tarifeleri ile ilgili yaptığı açıklamada, devletin bütün nihai müşterileri bu sene de desteklemeye devam edeceğini bildirdi.

İran, en fazla kripto para üreten ülkelerden oldu!

İran, indirimli elektrik tarifeleri sebebiyle Çin, Rusya, ABD, Kazakistan, Kanada ve İzlanda'yla beraber en çok kripto para üreten 7 ülke arasında oldu.

Ankapark'ta elektrik mesaisi başladı!

Ankapark'ta geçen hafta şalterlerin inmesine yol açan elektrik kesintisi sonrasında Başkent Elektrik ile işletmeci şirket arasında ilk kez temas kuruldu...

Konutlara bedava elektrik verin!

Elektrik fiyat tarifeleri son sekiz ayda ciddi düzeyde arttı. Konutlarda kullanılan elektriğin fiyatlarını gösteren mesken tarifesinde bu artış oranı yaklaşık yüzde 33 olarak belirlendi.

Orge Elektrik, Kabataş-Mahmutbey metro hattına talip!

Orge, Kabataş-Mahmutbey metro hattına talip Geçtiğimiz hafta hizmete giren Kartal-Kaynarca metro hattını elektrik işlerini “anahtar teslim” yapan Türk firması Orge Elektrik, Kabataş-Mahmutbey ve Kaynarca-Kurtköy hatlarına da talip oldu.

Gecekonduya elektrik ve su aboneliği izni verildi!

AK Parti MKYK Üyesi ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, geçen hafta Meclis’ten geçen torba kanun ile imar mevzuatına aykırı yapılara elektrik, su bağlanabilmesine imkan tanındığını ifade etti.

Torba Yasa bu hafta yasalaşacak!

Çok sayıda müjdeyi içeren torba tasarı bu hafta yasalaşacak. Yapı ruhsatı ve yapı kullanma izni bulunmayan yapılara, dönüşüme girme koşuluyla elektrik, su ve gaz bağlanacak.

Elektrik tarifesi nasıl değiştirilir?

Mesken ve işyerlerinin elektrik faturaları mevcut tarifeleri üzerinden kullanım miktarına göre hesaplanıyor. Peki, elektrik tarifesi değiştirilir mi? Elektrik tarifesi nasıl değiştirilir? İşte elektrik tarifesi değişiklikleri..

elektrik tarifeleri hafta sonu Haberi

elektrik tarifeleri hafta sonu

Elektrik hafta sonu tarifesi 2015!

Elektrik tüketimi, mekanik sayaçlarda tek tarife üzerinden, elektronik sayaçlarda ise 3 tarife üzerinden fiyatlandırılıyor. Mekanik sayaçlarınızı elektronik sayaçlarla değiştirmeniz durumunda yüzde 30'a varan tasarruf sağlanabiliyor.


Elektronik sayaç üç zamanlı ölçüm yapabiliyor. Elektronik sayaç tarifesinde elektriğin en çok tüketildiği saatler 17 ile 22:00 arası olup; Bu saatleri kapsayan puant tarifesindeki birim fiyatı, akşam 22 ile sabah 6'yı kapsayan gece tarifesi fiyatının 4 katı oluyor. 


Üç zamanlı ölçüm aralıkları: 

06.00–17.00 Gündüz 

17.00-22.00 Puant 

22.00–06.00 Gece 


Ancak mekanik sayaçta bu opsiyon bulunmuyor. Bu sayaç ile tek tarife üzerinden faturalandırılma yapılıyor. Peki, elektrik hafta sonu indirimli mi?


Elektrik hafta sonu tarifesi 2015..

Elektrik hafta sonu tarifesi bulunmuyor. Ucuz elektrikten faydalanmak için elektronik sayacın olması ve elektrik kullanımının çoğunlukla gece saatlerinde gerçekleşmesi gerekiyor.


Elektrik faturam gelmedi ne yapmalıyım?



Işıl...