10 / 05 / 2024

elektrik üretimi yapı malzemeleri

elektrik üretimi yapı malzemeleri

İngiliz araştırmacılar, geliştirdikleri bir iletken boya ile yapı malzemelerinin elektrik üretmesini sağlamayı hedefliyor. İletken maddelerle kaplı yapı malzemeleri, binaların güneş enerjisini elektriğe dönüştürmelerine olanak sağlıyor..

Merve Bucak Elektrik Üretimi Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Merve Bucak Elektrik Üretimi Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Merve Bucak Elektrik Üretimi Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi'nin merkezi Başakşehir'de yapıldı.

Enes Bucak Elektrik Üretimi Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Enes Bucak Elektrik Üretimi Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Başakşehir'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Hacoğlu tarafından kuruldu.

KOSGEB desteği ile tekerlekli ve prefabrik ev üretimi yapılıyor

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından aldığı destekle ile açtığı atölyede ürettiği evleri Türkiye'nin çeşitli şehirlerine gönderiyor. Kırıkkaleli girişimci, aldığı destekle birlikte tekerlekli ve prefabrik ev üretimi yapıyor. İşte ayrıntıla

Türkiye'nin elektrik üretimi ağustos ayında yüzde 4,1 artış gösterdi

Türkiye'nin lisanslı elektrik üretimi ağustosta geçen senenin aynı ayına oranla yüzde 4,1 yükselerek 31 milyon 360 bin 161 megavatsaat olarak gerçekleşti. Üretin ne kadar oldu ve ne kadar artış gösterdi? İşte haberin ayrıntıları...

Almila Elektrik Üretimi Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Almila Elektrik Üretimi Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Almila Elektrik Üretimi Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi'nin merkezi Sarıyer'de yapıldı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar: Adıyaman'da günlük 10-11 bin varil petrol üretimi yapılıyor

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Adıyaman'a gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar,  Adıyaman'da, günlük 10-11 bin varil petrol üretimi yapıldığını açıkladı. İşte detaylar...

Aysi Hırdavat Seramik İnşaat Elektrik Ve Yapı Malzemeleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aysi Hırdavat Seramik İnşaat Elektrik Ve Yapı Malzemeleri Ticaret Limited Şirketi bugün Kartal'da 5 milyon TL sermaye bedeli ile İsmail Ayilan tarafından kuruldu.

Ygz Elektrik Ve Yapı Malzemeleri Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Ygz Elektrik Ve Yapı Malzemeleri Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Tuzla'da Adem Naçar tarafından kuruldu.

Kaya 2022 İnşaat Metal Elektrik Optik Yapı Malzemeleri Limited Şirketi kuruldu!

Kaya 2022 İnşaat Metal Elektrik Optik Yapı Malzemeleri Limited Şirketi bugün Sancaktepe'de Hakan Haytabey tarafından kuruldu.

Hatip Mühendislik Elektrik Mekanik Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hatip Mühendislik Elektrik Mekanik Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Kağıthane'de 20 bin TL sermaye bedeli ile Mustafa Hatipoğlu tarafından kuruldu.

Göymen İnşaat Elektrik Plastik Yapı Malzemeleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Göymen İnşaat Elektrik Plastik Yapı Malzemeleri Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Ecvet Ertuğrul Göymen tarafından kuruldu. 

Cb Elektronik Elektrik Ve Yapı Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Cb Elektronik Elektrik Ve Yapı Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Bahçelievler'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Canan Bedir tarafından kuruldu. 

Dubai Elektrik Tesisat Yapı İç Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Dubai Elektrik Tesisat Yapı İç Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Kağıthane'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Ali Zelitayar ve Abdullah Zualı Tayar ortaklığında kuruldu. 

elektrik üretimi yapı malzemeleri Haberi

elektrik üretimi yapı malzemeleri

İngiliz araştırmacılar, geliştirdikleri bir iletken boya ile yapı malzemelerinin elektrik üretmesini sağlamayı hedefliyor. 

Netah Limanı yakınlarındaki bir üretim merkezinde  araştırmacılar,büyük bir cendere ve silindir boyama tekniğiyle, yapı malzemelerini elektrik ileten boyayla kaplıyor. Özel üretilmiş kimyasal bileşenler plastik ya da çelik yapı malzemelerine uygulanabiliyor. İletken maddelerle kaplı yapı malzemeleri, binaların güneş enerjisini elektriğe dönüştürmelerine olanak sağlıyor. 



KURUYUNCA İLETKEN OLUYOR 


Swansea Üniversitesi araştırma görevlilerinden Eifion Jewell, ürettikleri iletken maddelerin içeriğini açıklıyor: "En basit şekliyle, dolma kalemlerde kullanılan türden karbon grafit kullanabiliyoruz. Çünkü kalemler elektriği iletebilir. Gümüş gibi iletkenler de kullanmak mümkün. Gümüş mürekkep üretebiliyoruz. Kuruttuğumuzda iletken hale geliyor." 


DUVARLAR VE ÇATILARDA 


Özel bir ısıtıcıdan yararlanan araştırmacılar, iletken maddeleri kurutarak yapı malzemeleri üzerinde test ediyor. İletken boyayla kaplı yapı malzemelerinin özellikle duvarlar ve çatılara uygulanması hedefleniyor. Proje...