28 / 07 / 2024

Elektrik üretiminde son durum

Elektrik üretiminde son durum

AA muhabirinin Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) verilerinden derlediği bilgilere göre, Türkiye, son 6 yılda gerçekleştirdiği elektrik üretim santrali özelleştirmelerinden 4 milyar 281 milyon dolar gelir elde etti.

Son Dakika! İstanbul Avrupa Yakası'nda 13 ilçede elektrik kesintisi uygulanacak

BEDAŞ'tan son dakika açıklaması, İstanbul Avrupa Yakası'nda elektrik kesintisi yapılacağını duyurdu. İstanbul'un güncel elektrik kesintileri hakkında bilgi veren BEDAŞ bugün, Bağcılar, Bakırköy, Beşiktaş, Sarıyer ve 13 ilçede kesinti yapılacak. İşte ayrıntılar...

Elektrik faturasına zam mı gelecek? Elektrik faturasında zam var mı?

Elektrik faturaları son dönemde yüksek gelmeye başladı. Vatandaşlar elektrik faturasına yeni bir zam yapılıp yapılmayacağını merak ediyor. İşte elektrik faturalarıyla ilgili son durum.

Yenilenebilir enerjinin payı artıyor! Güneş ve rüzgar elektrik üretiminde nükleeri geçti!

Enerji Enstitüsü’nün raporuna göre yenilenebilir enerjinin payı tüm dünyada güçlü biçimde artmaya devam ediyor. Solar kaynaklı enerji üretimi geçen yıl yüzde 25, rüzgar kaynaklı üretim yüzde 13 oranında artış gösterdi.

Türkiye zeytin ve zeytinyağı üretiminde son 11 yılın rekorunu kırdı! Hedef dünya birincisi olmak!

Zeytincilik sektörü son 20 yılda gerçekleştirdiği yatırımların meyvelerini topluyor. Sektör özellikle zeytinyağı üretiminde 2012 yılının ihracat rekorunu, bu yılın ilk yarısında kırdı. Sektörün hedefi ise zeytin üretiminde dünya birincisi, zeytinyağı üretiminde ise dünya ikincisi olmak.

BOTAŞ'tan doğalgaza yüzde 10 zam! Talep Bakanlığa gitti! 

BOTAŞ’ın ekim ayında sanayi ve elektrik üretiminde kullanılan doğalgaza zam yapmak için çalışmalarında sona geldiği öğrenildi. İşte ayrıntılar...

İnşaat sektörü 2022'nin ilk yarısında hareketlendi! İnşaat malzemeleri sanayi üretiminde son dakika!

İnşaat malzemeleri sanayi üretimi haziranda geçen senenin aynı ayına göre değişmezken, yılın ilk yarısında ise senelik bazda yüzde 2,9 arttı.

Elektrikte flaş gelişme! Usulsüzlük oyunu indirim olacak

Lisanssız elektrik üretiminde suistimalleri önlemek için harekete geçen EPDK, hayvancılık, sulama ve üretim tesislerini göstererek usulsüz şekilde iki katından fazla elektrik üretimi yapan sanayicinin enerjisini bedelsiz olarak verecek.

Bankalar konut üreten firmalara kredi vermiyor! Konut üretiminde son durum ne?

Dünya Gazetesi köşe yazarı Sadi Özdemir, bugünkü köşesinde inşaat sektörünü ve konut üretimini kaleme aldı. KONUTDER Başkanı Altan Elmas, konut üretimi ve yabancıya satışa ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Doğal gaza zam mı geldi? Faturalar yükselecek mi? Yüzde 50 zam şoku…

Sanayide kullanılan doğal gaza yüzde 50, konutlarda kullanılan doğal gaza ise yüzde 35 oranında zam yapıldı. Elektrik üretiminde kullanılan doğal gaza da yüzde 44,3 oranında zam yapıldı. Gıdadan enerjiye kadar birçok alanda zam yapıldı.

Son Dakika.. BOTAŞ evlerde kullanılan doğal gaza büyük zam yaptı! Sanayi ve elektrik üretiminde kullanılan gaza da zam

Konutlarda kullanılan doğal gaza yüzde 35, sanayide kullanılana yüzde 50, elektrik üretiminde kullanılana ise yüzde 44.3 zam geldi. BOTAŞ, uluslararası gelişmelere bağlı olarak yaşanan dalgalanmalar nedeniyle getirilen zammın, 1 Nisan'dan itibaren geçerli olacağını bildirdi.

Elektrik faturaları için son dakika müjdesi! Başvuran 200 liralık destek alacak!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen elektrik faturalarıyla ilgili olarak beklenen destek müjdesi geldi. İşte konuyla ilgili tüm merak edilen detaylar...

Dikkat! İndirimli elektrik için son fırsat!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nca yayımlanan son kaynak tedarik tarifesi hakkındaki tebliğlere göre tarımsal sulama, sanayi, ticarethane abone gruplarında 1 Ocak 2021’den itibaren indirimli elektrik alabilmek mümkün.

Türkiye'de rüzgardan elektrik üretiminde rekor kırıldı! 

Türkiye'de rüzgardan elektrik üretiminde dün rekor kırıldı. Günlük bazda 132 bin 902 megavatsaatle rekor gerçekleşmiş oldu. 

Elektrik üretiminde son durum Haberi

Elektrik üretiminde son durum

Türkiye, son 6 yılda gerçekleştirdiği elektrik üretim santrali özelleştirmelerinden 4 milyar 281 milyon dolar gelir elde etti.


AA muhabirinin Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) verilerinden derlediği bilgilere göre, Türkiye'de 2008'den bu yana toplam kurulu gücü 2 bin 318 megavat olan 57 elektrik santrali özel sektöre devredildi. Söz konusu devir işlemlerinden toplamda 4 milyar 281 milyon dolar gelir elde edildi. Bu rakama onay ve devir süreci devam eden 14 santral de eklendiğinde elektrik üretimi özelleştirmelerinden toplam gelir 8,4 milyar doları bulacak.


Özelleştirmeler ve işletmeye alınan yeni santrallerle elektrik üretim piyasasında kurulu güç bazında özel sektörün payı yüzde 64’e yükselirken, kamunun payı da yüzde 36 seviyesine geriledi.


Onay süreci devam eden Kemerköy ve Yeniköy ile Yatağan termik santralleri ihaleleri ile onay süreci tamamlanan Çatalağzı Termik...