05 / 05 / 2024

elektrik üretimini kim yapar

elektrik üretimini kim yapar

Özel sektör elektrik üretiminde tavan yaptı. Özel sektörün elektrik üretimindeki payı 2003 yılında yüzde 57 iken, bu yılın ilk yarısında ise yüzde 71,3'e ulaştı.

Kapıcı dairesinin elektrik, su ve doğalgaz faturalarını kim öder?

Kapıcı dairesi, bazı giderleri ile hizmet verir. Dairenin bakım ve onarım giderleri haricinde farklı giderler de söz konusudur. Elektrik, su ve doğalgaz bu giderlerin başında gelir. Kapıcı dairesinin elektrik, su ve doğalgaz masrafları kim tarafından karşılanır? İşte konuyla ilgili ayrıntılar...

Elektrik faturasını gören fenalık geçirecek! Kim ne kadar fatura ödeyecek?

Konutlarda kullanılan elektrik fiyatları, 1 Eylül’den itibaren yüzde 20 zamlandı. Zamlı faturalar ay sonu itibariyle tüketicilere ulaşmaya başlayacak. Peki, kim ne kadar fatura ödeyecek? Elektrik zammı sonrası faturalar ne kadar gelecek?

Elektrik faturalarında müjde! İndirim geldi! Mart'ta kim ne kadar elektrik faturası ödeyecek?

Elektrik faturalarıyla ilgili beklenen indirim kararı geldi. Peki elektrik faturalarında neler değişecek? Elektrik faturaları düşecek mi? Kimler ne kadar fatura ödeyecek? İşte tüm ayrıntılar...

Elektrik faturalarıyla ilgili flaş gelişme! Kim ne kadar fatura ödeyecek!

Yeni yıla girilmesi ile birlikte elektrik faturalarında kademeli tarife ile abonelerin elektrik tüketimleri limiti altı ve üstü olarak iki kategoriye ayrılarak ayrı hesaplanacak.

Yeni Karayel Yapı İnşaat Taahhüt  Kim.Pla.Ham.Ltd.Şti. kuruldu!

Yeni Karayel Yapı İnşaat Taahhüt Çelik Metal Turizm Nakliye Elektrik Elektronik Kim.Pla.Ham.Ltd.Şti. bugün Bağcılar’da 10 bin TL sermaye bedeli ile Olgun Karayel tarafından kuruldu. 

Elektrik için yaz aylarının suyu mu tüketiliyor?

Zaman gazetesinin haberine göre, BOTAŞ’ın 10 Ocak’tan itibaren doğalgazda yüzde 50 kesintiye gitmesi, elektrik üretimini vurdu. Açığı kapatmak için su seviyesi inen barajlar devreye alındı.

Zorunlu deprem sigortasını kim öder?

Türkiye'de 1999 büyük depreminden sonra hayatımıza giren Zorunlu deprem sigortası devlet tarafından zorunlu tutuluyor. Elektrik su aboneliklerinde karşımıza çıkan zorunlu deprem sigortasını kim öder?

Rüzgar santrallerinde elektrik üretiminde artış yaşandı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve Türkiye Elektrik İletim AŞ verilerine göre, rüzgar santrallerinde üretilen elektrik miktarı kasım ayı sonu itibarıyla geçen yılın toplam üretimini geride bıraktı.

Rüzgar santrallerinde elektrik üretimi arttı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve Türkiye Elektrik İletim AŞ verilerine göre, Rüzgar santrallerinde üretilen elektrik miktarı kasım ayı sonu itibarıyla geçen yılın toplam üretimini geride bıraktı.

Eski ev sahibinin elektrik borcu varsa ne olur?

Bir ev satın aldığınızı ve eski ev sahibinin elektrik borcunun çıktığını farz edelim. Bu durumda, eski ev sahibinin elektrik borcu varsa ne olur? Eski elektrik borcundan kim sorumlu?

Elektrik ağacı rüzgar enerjisini elektriğe dönüştürüyor!

Fransız uzmanlar bir “elektrik ağacı” icat etti. Ağaç rüzgâr enerjisini elektriğe dönüştürüyor. Elektrik ağacının yaprakları rüzgâr hangi yönden eserse essin dönmeye devam ederek elektrik üretimini sürekli hale getiriyor.

Elektrik ağacı 2015 yılında piyasaya çıkacak!

Ağaç rüzgâr enerjisini elektriğe dönüştürüyor. Elektrik ağacının yaprakları rüzgâr hangi yönden eserse essin dönmeye devam ederek elektrik üretimini sürekli hale getiriyor. 2015 yılında piyasada olacak.

Ulusoy Elektrik halka açılıyor!

Elektrik iletim ve dağıtım alanında kullanılan ekipmanların üretimini yapan ve sermayesi 40 milyon lira olan Ulusoy Elektrik İmalat ve Taahhüt ve Ticaret AŞ'nin yüzde 30'luk kısmı ortak satışı yöntemiyle halka arz edilecek.

elektrik üretimini kim yapar Haberi

elektrik üretimini kim yapar

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı verilerine göre, elektrik piyasasındaki serbestleşme ve özelleştirme uygulamaları özel sektörün üretimdeki payını ciddi oranda artırdı.


Mevzuat değişiklikleriyle bu sürecin desteklenmesiyle özel sektör tarafından gerçekleştirilen enerji üretim tesisi yatırımları ivme kazandı. 


Yapılan çalışmalarla elektrik üretiminde 2003'te yüzde 57 olan özel sektör payı, bu yılın ilk yarısında yüzde 71,3'e ulaştı.


Söz konusu dönemde kamunun elinde bulunan üretim birimlerinde kaynak tipine göre en fazla daralma termik bazlı çalışan santrallerde görüldü. Aynı dönemde özel sektörde termik ve hidrolik bazlı üretimde kayda değer artış kaydedildi.


Bu yılın ilk yarısında Türkiye'de 121 bin 350 gigavatsaat elektrik üretildi. Bunun 86 bin 539 gigavatsaatini özel sektör şirketleri, 34 bin 812 gigavatsaatini ise Elektrik Üretim Anonim Şirketi ve bağlı ortaklıkları sağladı.


Elektriğin 5'te dördü termikten


Geçen yılın sonunda termik...