05 / 05 / 2024

Elektrik yatırım

Elektrik yatırım

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, 2015'in ilk yarısında elektrik üretimine 10 milyar lira yatırım yapıldığını ve enerji sektörüne 4,5 milyar dolarlık doğrudan yatırım sağlandığını açıkladı.

SANKO Enerji, rüzgar-güneş hibrit santral yatırımını tamamladı

SANKO Enerji, Karaman’da başlattığı rüzgar ve güneşe dayalı hibrit elektrik santrali yatırımını tamamladığını belirtti. İşte haberin ayrıntıları...

Yatırım Varlık Kiralama 35 milyon TL kira sertifikası ödedi!

Yatırım Varlık Kiralama'nın 66 gün vadeli, Zorlu Enerji Elektrik Üretim A.Ş.'nin fon kullanıcısı olduğu 35 milyon TL tutarındaki yönetim sözleşmesine dayalı kira sertifikasının ana para ve getiri ödemesi tamam... 

Mts Yatırım Mermer İnşaat Elektrik Malzemeleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mts Yatırım Mermer İnşaat Elektrik Malzemeleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Sarıyer'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Metin Hasbal tarafından kuruldu.

Yatırım Varlık Kiralama'dan 40 milyon TL'lik kira sertifikası satışı!

Yatırım Varlık Kiralama, 180 gün vadeli, Zorlu Enerji Elektrik Üretim A.Ş.'nin Fon Kullanıcısı olduğu 40 milyon TL tutarındaki Yönetim Sözleşmesine Dayalı kira sertifikası sattı. 

Yatırım Varlık Kiralama 80 milyon TL'lik kira sertifikası sattı!

Yatırım Varlık Kiralama'nın yurtiçinde nitelikli yatırımcıya yönelik 120 gün vadeli, Zorlu Enerji Elektrik Üretim A.Ş.'nin Fon Kullanıcısı olduğu 80 milyon TL tutarındaki Yönetim Sözleşmesine Dayalı kira sertifikalarının satış işlemleri tamam...

Yatırım Varlık Kiralama'nın Zorlu Enerji 2. tertip ihraç belgesi! 

Yatırım Varlık Kiralama tarafından Zorlu Enerji Elektrik Üretim A.Ş.'nin fon kullanıcısı olarak yer alacağı, nitelikli yatırımcılara satılmak üzere 450 milyon TL kira sertifikalarının 2. tertip ihraç belgesi yayınlandı...

Yatırım Varlık Kiralama'nın 450 milyon TL kira sertifikaları ihracına SPK'dan onay!

Yatırım Varlık Kiralama tarafından yapılacak, Zorlu Enerji Elektrik Üretim A.Ş.'nin fon kullanıcısı olarak yer alacağı, nitelikli yatırımcılara satılmak suretiyle 450 milyon TL ihraç tavanı kapsamındaki kira sertifikaları ihracı SPK'dan onaylanlandı. 

OSB'lerin yatırım avantajları neler?

OSB'ler elektrik, su faturası indirimlerine, lojistik köy hizmetlerinden Ar-Ge laboratuvarlarına, son teknoloji altyapı imkanlarına kadar birçok destek sağlanıyor. Alanlar, doğru yatırımın adresi olarak gösteriliyor...

Yurt dışına 324 milyon dolarlık gayrimenkul yatırımı yapıldı!

Yurt içi yerleşiklerce en fazla yatırım yapılan sektörler 561 milyon dolarla "madencilik ve taşocakçılığı", 379 milyon dolarla "elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme", 324 milyon dolarla "gayrimenkul" şeklinde sıralandı

Adıyaman'a 2017'de 30 milyon TL'lik yatırım!

AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş. Genel Müdürü Hasan Kaşıkçı, Adıyaman’daki projelerden ve yatırımlardan bahsetti. Kaşıkçı, bölgede 2011'den bugüne kadar 100 milyon TL’yi aşkın yatırım gerçekleştirildiğini söyledi.

Limak Yatırım, yurtdışında hedef büyüttü!

Çimento grubunu birleştirerek 2. büyük çimento fabrikası olan Limak Yatırım, sektörde Afrika’ya yöneldi. Elektrik dağıtımında da gözünü yurtdışına çeviren şirket, hedeflerini büyüttü.

Enerjisa’dan 4,5 milyar TL'lik enerji yatırımı!

Enerjisa CEO’su Kıvanç Zaimler, geçtiğimiz 5 yıl boyunca planlarının yüzde 100’ünü uyguladıklarını anlatarak “Bundan sonraki süreçte ise yerli üretim kaynaklarına yöneleceğiz” dedi. Zaimler, 2016-2020 yıllarını kapsayan dönemde elektrik dağıtımına 4,5 milyar lira yatırım yapacaklarını belirtti.

Akkuyu Nükleer Santrali'ne 3 milyar dolarlık yatırım yapıldı!

Rusya’nın Mersin’de 20 milyar dolar yatırımla gerçekleştireceği Akkuyu’da bugüne kadar 3 milyar dolar yatırım yapıldı. Dört reaktörün kurulması ile planlanan santralden, 4800 megavat düzeyinde elektrik enerjisi elde edilmesi bekleniyor.

Elektrik yatırım Haberi

Elektrik yatırım

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, 2015'in ilk yarısında elektrik üretimine 10 milyar lira yatırım yapıldığını ve enerji sektörüne 4,5 milyar dolarlık doğrudan yatırım sağlandığını açıkladı.


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Her türlü istikrarın bozulmaya çalışılmasına rağmen, her türlü terör faaliyetlerine rağmen, hiç merak etmeyin, Türkiye büyümesine, Türkiye ilerlemesine ve Türkiye gelişmesine devam edecektir" dedi. 


Statkraft'ın Kargı Kızılırmak Hidroelektrik Santrali'nin açılışında konuşan Yıldız, 2015'in ilk yarısında elektrik üretimine 10 milyar lira yatırım yapıldığını ve enerji sektörüne 4,5 milyar dolarlık doğrudan yatırım sağlandığını belirtti.  


Yıldız, bu yatırımların devam edeceğini belirterek, "Biz, hiç bir zaman için hiçbir tehditten korkmadık. Biz bu işe yüreğimizi koyduk. Kusura bakmayın bir avuç çapulcuya, biz bu ülkemizin hiçbir güzelliğini bırakmayız" ifadelerini kullandı. 


2015'in ilk yarısında yaklaşık 2...