07 / 05 / 2024

Elektronik sayaç zorunlu mu

Elektronik sayaç zorunlu mu

Elektronik sayaç; üç zamanlı ölçüm yapabilmektedir. Üç zamanlı ölçüm aralıkları: 06.00–17.00 Gündüz / 17.00-22.00 Puant / 22.00–06.00 Gece zaman aralıklarında tüketim ölçümü yapılabilmektedir. Peki, elektronik sayaç nedir?

Bakanlık duyurdu! Elektronik eşyada artık bunu yapmak zorunlu!

Yeni düzenlemeye göre, elektronik eşya üreticilerinin, yılda en az bir kez atık elektrikli elektronik eşyaların etkin şekilde toplanması amaçlı geri alma kampanyası yapması zorunlu hale geliyor. Bu çerçevede global markaların da Türkiye’de yetkili temsilci bulundurması gerekiyor.

Kamu ihalelerine düzenleme!

Koronavirüs sürecinde hız kazanan e-ihalelerde teminat mektubunun elektronik sunumu zorunlu hale getirildi

Turizm payı elektronik ortamda beyan edilecek!

GİB tarafından turizm işletmelerinden ilk defa 'turizm payı' alınmasına ilişkin esaslar belirlendi ve paya ilişkin beyannamelerin aylık veya üçer aylık dönemler halinde elektronik ortamda verilmesi zorunlu hale getirilecek. 

Isı pay ölçer zorunlu mu 2016?

Her radyatöre takılan Isı Pay Ölçer ya da her dairenin girişine takılan Isı Sayaçları ile tüketilen enerji miktarı ölçülebiliyor. Peki, ısı pay ölçer zorunlu mu 2016?

Manisa'da akıllı sayaç dönemi başlıyor!

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü 10 yıllık damga süresini dolduran su sayaçlarını, ön ödemeli elektronik kartlı sayaçlarla değiştiriyor, yapılacak çalışmayla 193 bin 812 adet mekanik su sayacı elektronik kartlı sayaçlarla değiştirilecek.

Luna Elektrik aydınlatmada led devrini başlattı!

Elektronik sayaç ve akıllı şebekeler konusunda sektörün uzman firması Luna Elektrik Elektronik A.Ş., enerji tüketimi ve kullanım ömrü açısından çığır açacak LED'li aydınlatmalarla evleri ve sokakları aydınlatmaya başlayacak.

Elektronik sayaçla mekanik sayaç arasındaki fark nedir?

Elektrik faturalandırma sürecinde enerji kullanım miktarının okunduğu cihazlar sayaç olarak nitelendiriliyor. Peki, elektronik sayaç nedir? Mekanik sayaç nedir? Elektronik sayaçla mekanik sayaç arasındaki fark nedir?

Elektrik hafta sonu tarifesi 2015!

Elektrik tüketimi, mekanik sayaçlarda tek tarife üzerinden, elektronik sayaçlarda ise 3 tarife üzerinden fiyatlandırılıyor. Peki, elektrik hafta sonu indirimli mi? İşte elektrik hafta sonu tarifesi 2015...

Hafta sonu elektrik ucuz mu?

Elektronik sayaç ile üç zamanlı ölçüm yapabiliyor. Peki, elektronik sayaca geçildiği takdirde ucuz elektrikten hangi saatlerde ve nasıl faydalanılıyor? Hafta sonu elektrik ucuz mu?

Elektrikte tek zamanlı tarife nedir?

Puantlı tarife olarak da bilinen çok zamanlı tarife; üç farklı zaman dilimlerinde farklı uygulanan elektrik tarifesine deniyor. Peki, elektrikte tek zamanlı tarife nedir? Elektronik sayaçla mekanik sayaç arasındaki fark nedir?

Elektrik gece tarifesi nasıl yapılır?

Elektronik sayaç ile elektrik faturaları, üç zamanlı tarifeye göre hesaplanıyor. Gece, elektrik daha ucuz oluyor. Peki, elektrik gece tarifesi saat kaçta başlıyor? Elektrik gece tarifesi nasıl yapılır?

Elektrik gece daha mı ucuz?

Elektrik tüketimi, mekanik sayaçlarda tek tarife üzerinden, elektronik sayaçlarda ise 3 tarife üzerinden fiyatlandırılıyor. Peki, elektronik sayaca geçildiği takdirde elektrik gece daha mı ucuz olur?

Elektronik sayaç nedir?

Elektronik sayaç; üç zamanlı ölçüm yapabilmektedir. Üç zamanlı ölçüm aralıkları: 06.00–17.00 Gündüz / 17.00-22.00 Puant / 22.00–06.00 Gece zaman aralıklarında tüketim ölçümü yapılabilmektedir. Peki, elektronik sayaç nedir?

Elektronik sayaç zorunlu mu Haberi

Elektronik sayaç zorunlu mu

Elektronik sayaç nedir?

Elektrik sayaçlarından olan elektronik sayaç; üç zamanlı ölçüm yapabilmektedir. Üç zamanlı ölçüm aralıkları: 06.00–17.00 Gündüz  / 17.00-22.00 Puant  / 22.00–06.00 Gece zaman aralıklarında tüketim ölçümü yapılabilmektedir. 

Tüketimlerinizi, düşük tarife olan Gece’ye kaydırdığınız zaman ucuz tarifeden yararlanma şansınız bulunmaktadır. Fakat mekanik sayaçta bu opsiyon bulunmamaktadır. 


BEDAŞ'ın resmi web sayfasında yer alan bilgilere göre; Elektronik sayaçlar hafızalarında 1 senelik tüketim bilgilerini tutabilmektedir. Herhangi bir problem durumunda elinizde bir veri olacaktır. Fakat, mekanik sayaçta böyle bir özellik bulunmamaktadır. 


Elektronik sayacın amperaj aralıkları fazla olduğundan dolayı, kısa sürede yanma riski bulunmamaktadır. Elektronik sayaçların garantileri 3-5 sene arası değişmektedir. Haberleşme modülü olan elektronik sayaçlar, uzaktan okumaya olanak sağlamaktadır. 


Yürürlükteki Müşteri Hizmetleri Yönetmeliği’ne göre sayaç değişikliği zorunluluğu bulunmamaktadır.


08.12.2000 tarih 24254 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan Elektrik İç Tesisat...