06 / 05 / 2024

Elektronik Sayaç

Elektronik Sayaç

Marmara Belediyeler Birliği tarafından elektrik, su ve doğalgaz sektöründe faaliyet gösteren katılımcıların iştirakiyle yeni nesil sayaç okuma sempozyumu düzenlendi

Manisa'da akıllı sayaç dönemi başlıyor!

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü 10 yıllık damga süresini dolduran su sayaçlarını, ön ödemeli elektronik kartlı sayaçlarla değiştiriyor, yapılacak çalışmayla 193 bin 812 adet mekanik su sayacı elektronik kartlı sayaçlarla değiştirilecek.

Luna Elektrik aydınlatmada led devrini başlattı!

Elektronik sayaç ve akıllı şebekeler konusunda sektörün uzman firması Luna Elektrik Elektronik A.Ş., enerji tüketimi ve kullanım ömrü açısından çığır açacak LED'li aydınlatmalarla evleri ve sokakları aydınlatmaya başlayacak.

Elektronik sayaçla mekanik sayaç arasındaki fark nedir?

Elektrik faturalandırma sürecinde enerji kullanım miktarının okunduğu cihazlar sayaç olarak nitelendiriliyor. Peki, elektronik sayaç nedir? Mekanik sayaç nedir? Elektronik sayaçla mekanik sayaç arasındaki fark nedir?

Elektrik hafta sonu tarifesi 2015!

Elektrik tüketimi, mekanik sayaçlarda tek tarife üzerinden, elektronik sayaçlarda ise 3 tarife üzerinden fiyatlandırılıyor. Peki, elektrik hafta sonu indirimli mi? İşte elektrik hafta sonu tarifesi 2015...

Hafta sonu elektrik ucuz mu?

Elektronik sayaç ile üç zamanlı ölçüm yapabiliyor. Peki, elektronik sayaca geçildiği takdirde ucuz elektrikten hangi saatlerde ve nasıl faydalanılıyor? Hafta sonu elektrik ucuz mu?

Elektrikte tek zamanlı tarife nedir?

Puantlı tarife olarak da bilinen çok zamanlı tarife; üç farklı zaman dilimlerinde farklı uygulanan elektrik tarifesine deniyor. Peki, elektrikte tek zamanlı tarife nedir? Elektronik sayaçla mekanik sayaç arasındaki fark nedir?

Elektrik gece tarifesi nasıl yapılır?

Elektronik sayaç ile elektrik faturaları, üç zamanlı tarifeye göre hesaplanıyor. Gece, elektrik daha ucuz oluyor. Peki, elektrik gece tarifesi saat kaçta başlıyor? Elektrik gece tarifesi nasıl yapılır?

Elektrik gece daha mı ucuz?

Elektrik tüketimi, mekanik sayaçlarda tek tarife üzerinden, elektronik sayaçlarda ise 3 tarife üzerinden fiyatlandırılıyor. Peki, elektronik sayaca geçildiği takdirde elektrik gece daha mı ucuz olur?

Elektronik sayaç nedir?

Elektronik sayaç; üç zamanlı ölçüm yapabilmektedir. Üç zamanlı ölçüm aralıkları: 06.00–17.00 Gündüz / 17.00-22.00 Puant / 22.00–06.00 Gece zaman aralıklarında tüketim ölçümü yapılabilmektedir. Peki, elektronik sayaç nedir?

Vestel Elektronik Vesbe'den hisse alımı gerçekleştirdi!

Vestel Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Vestel Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş. Vesbe'den hisse aldı.

NSS İnşaat Turizm Gıda Tekstil Elektrik Elektronik İthalat İhracat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

NSS İnşaat Turizm Gıda Tekstil Elektrik Elektronik İthalat İhracat Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Esra Nur Demir, Abdulsamet Duran tarafından 100 bin TL'lik sermaye ile kuruldu.

Su sayaçları donmaya karşı nasıl korunur?

Yurdun pek çok kesiminde kış şartları görülmeye başlandı. Özellikle yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı ve düşen hava sıcaklığı ile birlikte açık ortamlarda bulunan su sayaçlarının donma tehlikesine karşı korunmaları gerekiyor...

Tapu işlemleri elektronik ortamda yapılabilecek!

Yeni yılda uygulamasına başlanacak e-ipotek ile onama ipotek işlemlerinde taşınmaz malikinin tapu müdürlüğüne müracaatına gerek kalmadan, elektronik ortam üzerinden ilgili kurumun talebiyle işlemler gerçekleşecek..

Elektronik Sayaç Haberi

Elektronik Sayaç

 

Marmara Belediyeler Birliği tarafından Fatih Ali Emiri Kültür Merkezi’nde “Yeni Nesil Sayaç Okuma” sempozyumu düzenlendi. 315 Belediye, 16 Büyükşehir Belediyesi, 21 Elektrik Dağıtım Şebekesi, 55 Gaz Dağıtım Şebekesi, 57 Özel Firma, Tedaş Genel Müdürlüğü, TRSayaç Dergisi, Gazbir ve Ölçübir Derneklerinin katılımıyla ülke Çapında ilk kez gerçekleştirilen sempozyumda, sektörün önde gelen projeleri tanıtılıp, bugün uygulanan ve gelecekte var olacak sistemler hakkında bilgi verildi.   "MODERN TEKNOLOJİLERİ TAKİP EDİYORUZ"   Marmara Belediyeler Birliği’nin öncülüğünde Turkcell ve Intermec firmalarının sponsorluğunu yaptığı sempozyumun açılış konuşmasını yapan Marmara Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Recep Bozlağan, “Belediyecilikte yeni teknolojilerin kullanımını destekleyip, yerel yönetimler ve belediyeler arasında işbirliği ve dayanışmayı geliştirerek çalışmalarımıza devam ediyoruz. Katılımcı ve modern teknolojileri takip eden bir yerel yönetim anlayışının yerleşerek yaygınlaşması amacıyla bu tarz...