22 / 05 / 2024

Elle Taşıma yönetmeliği

Elle Taşıma yönetmeliği

24 Temmuz 2013 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Elle Taşıma İşleri Yönetmeliği'nde elle taşıma işlerinden kaynaklanabilecek sağlık ve güvenlik risklerinden çalışanların korunması için asgari gereklilikleri belirleniyor...

Otopark yönetmeliği ile konut fiyatları tavan yapacak!

Konut fiyatlarında meydana gelen yüzde 40'lık artışla beraber piyasası durgunlaştı. Gayrimenkul Uzmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran, yakın zamanda hayata geçirilecek olan otopark yönetmeliği ile ev fiyatların en az 100 bin TL artacağını dile getirdi. 

GYODER Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği Semineri 27 Ağustos'ta!

GYODER Akademi tarafından düzenlenecek olan İmar Yönetmeliği Semineri 27 Ağustos'ta online olarak gerçekleştirilecek. 

Çerçeve Anlaşma İhaleleri Uygulama Yönetmeliği'nde Değişiklik!

Kamu İhale Kurumu'nca Çerçeve Anlaşma İhaleleri Uygulama Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayınlandı. 

Otopark Yönetmeliği ne zaman yürürlüğe girecek?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mesleki Hizmetler Genel Müdürü Murat Oral, TBMM Depreme Karşı Alınabilecek Önlemleri Araştırma Komisyonu'nda yaptığı sunumda Otopark Yönetmeliği'nin 31 Mart'ta yürürlüğe girmesi için öneride bulundu. 

Antalya'da İmar Yönetmeliği Taslağı için çalışma yapılıyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi ilçe genelindeki imar sorunlarını çözmek için İmar Yönetmeliği Taslağı çalışması gerçekleştiriyor. 

Emlak danışmanlarından Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği'nin iptali için dava!

14 Ekim 2020'de yürürlüğe giren Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği emlak sektöründe yeni bir döneme girildi. Söz konusu yönetmelikle ilgili mağduriyet yaşadıklarını dile getiren sektör temsilcileri yönetmeliğin iptali için dava açtı.

Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği ile ilgili soru önergesi verildi!

Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği kapsamında kayıtlı olan binalara dair çeşitli veriler meclis gündemine taşındı. CHP'li Yavuzyılmaz, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Gayrimenkulde milat: Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği!

1 Eylül 2020 itibariyle uygulamaya alınan Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği gayrimenkul sektörüne getirdiği köklü değişiklikler ile milat olarak belirtiliyor. 

Emlakçılardan Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği'nde revizyon beklentisi!

Ticaret Bakanlığı'nca Resmi Gazete'de yayınlanan Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği ile emlak danışmanlara yetki belgesi uygulaması şartı getirildi. Yönetmelikte yaşanan bazı aksaklıklar nedeniyle sektörde faaliyet gösteren kişi ve kurumlar tarafından revizyon yapılması isteniyor.

Binalarda Otopark Yönetmeliği'nin yürürlüğe giriş tarihinin uzatılması talebi TBMM'de!

Binalarda Otopark Yönetmeliği'nin yürürlüğe giriş tarihinin uzatılması talebine ilişkin meclis gündemine taşındı. CHP'li Yalım, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Büyükşehir Belediyeleri Koordinasyon Merkezleri Yönetmeliği Danıştay'a taşınıyor!

CHP, "Büyükşehir Belediyeleri Koordinasyon Merkezleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği"ne tepki gösterdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, "Amaçları büyükşehir belediye başkanlarımızı çalışamaz hale getirmek, başarısız kılmaktır" dedi...

Tunç Soyer'den İmar Yönetmeliği teşekkürü!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İmar Yönetmeliği Çalışma Komisyonu’nun temsilcileriyle buluştu. Gerçekleştirilen buluşmada 40 kişilik İmar Yönetmeliği Çalışma Komisyonu üyelerine taslağın hazırlanmasına sundukları katkılarından dolayı teşekkür belgesi verildi.

Turizm Tesisleri Uygulama Yönetmeliği’ne Danıştay'dan iptal kararı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı aracılığıyla turizm tesislerinin yapı ve yapılaşma koşulları ile projelendirilmelerine ilişkin usul ve esasları belirlemek için 06 Temmuz 2019 tarihinde yayımlanan Turizm Tesisleri Uygulama Yönetmeliği’ne Danıştay tarafından iptal kararı verildi.

Elle Taşıma yönetmeliği Haberi

Elle Taşıma yönetmeliği

YÖNETMELİK


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından:


ELLE TAŞIMA İŞLERİ YÖNETMELİĞİ


Amaç


MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı; elle taşıma işlerinden kaynaklanabilecek sağlık ve güvenlik risklerinden, özellikle sırt ve bel incinmelerinden, çalışanların korunmasını sağlamak için asgari gereklilikleri belirlemektir.


Kapsam


MADDE 2 – (1) Bu Yönetmelik, 20/6/2012 tarihli ve 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamındaki işyerlerini kapsar.


Dayanak


MADDE 3 – (1) Bu Yönetmelik;


a) 6331 sayılı Kanunun 30 uncu maddesine dayanılarak,


b) Avrupa Birliğinin 29/5/1990 tarihli ve 90/269/EEC sayılı Konsey Direktifine paralel olarak,


hazırlanmıştır.


Elle taşıma işi


MADDE 4 – (1) Elle taşıma işi; bir veya daha fazla çalışanın bir yükü kaldırması, indirmesi, itmesi, çekmesi, taşıması veya hareket ettirmesi gibi işler esnasında, işin niteliği veya uygun olmayan ergonomik koşullar nedeniyle özellikle bel veya sırtının incinmesiyle sonuçlanabilecek riskleri kapsayan nakletme veya...