21 / 05 / 2024

emalk vergisi değer artışı

emalk vergisi değer artışı

Fahiş emlak vergilerine karşı harekete geçen hükümet, fahiş emlak vergilerine savaş açtı. Vatandaşı korumak için değerleme takip sistemi kuruluyor.

Emlak vergisi oranları ne kadar? Hangi değer üzerinden emlak vergisi ödenir?

2023 yılında emlak vergisi, gayrimenkulün belirli bir değer üzerinden ödenmektedir. Gayrimenkul sahiplerini ilgilendiren bu haber, emlak vergisinin ne kadar ödeneceğini içeriyor. Bu yıl emlak vergisi ne kadar ödenecek, taksitle ödenecek gibi soruların yanıtları merak ediliyor.

Katma Değer Vergisi Artışıyla Hangi Ürünler Zamlandı? Yeme İçme, Beyaz Eşya ve Bebek Bezi Kaç Oranda Zamlandı?

Resmî Gazete ’de Katma Değer Vergisi oranlarında artış olduğu duyuruldu. Son yapılan zamlar arasında ise yeme içme, beyaz eşya ve bebek bezi oldu. Bu ürünler belirli oranlarda zamlanarak tüketicilere sunuldu. İşte yeme içme, beyaz eşya ve bebek bezi ürünlerindeki zam oranları…

Katma Değer Vergisi yüzde 20'ye yükseltildi! KDV artışı Resmi Gazete'de! 

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı ile mal ve hizmetlere uygulanan Katma Değer Vergisi'nde (KDV) artışa gidildi. İşte ayrıntılar...

Tapu sahipleri dikkat! 2023 yılı Emlak Vergisi hangi değer üzerinden ödenecek?

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren emlak vergisinin ilk taksiti mart ayından mayıs sonuna kadar ödenebiliyor. Peki 2023 yılı Emlak Vergisi hangi değer üzerinden ödenecek?

Değer artış kazancı vergisi hesaplama nasıl yapılır?

Gayrimenkullerin iktisap tarihinden başlayarak beş yıl içinde elden çıkarılmasından doğan kazançlar vergilendiriliyor. Peki, değer artış kazancı vergisi hesaplama nasıl yapılır?

Değer artış kazancı vergisi 2022 ne zaman ödenir?

Gayrimenkulünü elden çıkaran mal sahipleri belli koşullarda vergilendiriliyor. Geçtiğimiz sene gayrimenkulünü satanlar bu yıl vergi ödeyebilir. Peki, değer artış kazancı vergisi 2022 ne zaman ödenir?

Gayrimenkul değer artış kazancı vergisi istisnası 2022!

Gayrimenkul satış işleminin, satın alınma tarihinden itibaren beş yıl içinde gerçekleşmesi halinde vergi ödenmesi gerekiyor. Vergide belli bir tutar istisna olarak açıklanıyor. Peki, gayrimenkul değer artış kazancı vergisi istisnası 2022 ne kadar?

Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ!

Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü 31574 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yeni emlak vergisi değerleri neler?

Emlak Vergisi Kanunu'na göre emlak vergisi değer tespitleri 4 senede bir yapılıyor. 2022 yılı için belirlenen emlak vergisi değerlerinde çok sayıda itiraz yapıldı. Hak sahiplerinin 30 gün içerisinde emlak vergisi için itirazda bulunma hakkı var.

Değer artış kazancı vergisi hangi durumlarda ödenir?

Gelir Vergisi Kanunu’na göre, gayrimenkulünü elden çıkarmak isteyen vatandaşlar, ‘değer artışı kazancı’ kapsamında vergi ödüyor. Eğer elden çıkarma 5 yıldan daha fazla bir sürede gerçekleşmiş ise bu kapsama girmiyor. 

Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ!

Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü 31397 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranlarının Tespitine İlişkin Kararda Değişiklik!

Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranlarının Tespitine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar Resmi Gazete'de yayınlandı.

Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliği Seri No: 33!

Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliği Seri No: 33, 31349 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yeni tebliğ ile 2021 yılında uygulanacak emlak vergisi oranları belli oldu.

emalk vergisi değer artışı Haberi

emalk vergisi değer artışı

Fahiş emlak vergileri hükümeti harekete geçirdi. Fahiş emlak vergilerine savaş açan hükümet, özellikle turistik bölgelerde yüzde 500'lere varan abartılı değerleme oranlarına karşı vatandaşı korumak için değerleme takip sistemi kuruyor. Sabah Gazetesi'nden Hazal Ateş'in haberine göre; 2018'de yapılacak değer artışında yüzde 50 sınır geçilemeyecek. 


Bazı bölgelerde ekonomik gerekçelerle örtüşmeyecek düzeyde vergi değerleri belirlendiğini ifade eden Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Vatandaşımızı mağdur eden bu uygulamalara izin verilmeyecek. Her ne şekilde olursa olsun bir yerin metrekare değeri 2018 için bu yıl belirlenen değerin yüzde 50 daha fazlası olamaz" ifadelerini kullandı.


Komisyonlar da izleniyor

Yapılan yeni düzenlemeye, emlak vergisinde belediyelere daha düşük bedel belirleme imkanı getirdi. Bu sistemle ilçeler arasında emlak vergisinde çok büyük fark olup olmadığı takip edilecek.  Emlak vergisine esas metrekare rayiç...