16 / 05 / 2024

emekli intibak yasası ne oldu

emekli intibak yasası ne oldu

Ocak ayında zamlı maaşlarını alan, SSK ve Bağ-Kur emeklileri intibak için yasa çıkmasını isterken, memur emeklileri de gözünü toplu sözleşmeye çevirdi. Bu talep hayata geçerse, ilk intibaktaki gibi 50 ile 355 lira arasında zam yolu açılacak...

Emekli maaşlarına intibak zammı müjdesi! Asgari ücreti bilen SGK uzmanı tarih verdi!

Asgari ücreti tahmini doğru çıkan SGK Uzmanı Özgür Erdursun'dan emekliye intibak zammı müjdesi geldi. İşte Özgür Erdursun'un açıkladığı o tarih...

2000'den sonra emekli olanlara intibak düzenlemesi geliyor mu? SON DAKİKA!

TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün, 2000'den sonra emekli olanların aylıklarını yükseltecek intibak düzenlemesinin yapılması talebini gündeme getirdi. İşte Ergün'ün o açıklamaları...

EYT'de aylık bekleyenler dikkat. 1 TL detayı açıklandı. Emekli maaşları kesildi

Emeklilikte Yaşa Takılanlar yasasını bekleyenler sonunda muratlarına erdi. Ancak 1 TL detayı hakkında yapılan açıklama bazı emeklileri şok etti. Çünkü onlarda böyle bir eksiklik varsa emekli maaşları hesaplarına yatmayacak.

EYT’lilerin yeni talebi belli oldu! Madde madde sıralandı! İntibak yasası, emekli maaşı, sosyal adalet...

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Federasyonu Başkanı Arzu Lastikçi, EYT’lilerin yeni taleplerini sıraladı. Lastikçi, 2000 yılı öncesi emekli olan kişiler için uygulanan "İntibak Yasası"nın 2000 yılı sonrası emekli olan kişiler için de çıkarılması gerektiğini ifade etti.

EYT ile emekli olamayanlara kademeli emeklilik geliyor mu? 2000'den sonra emekli olanlar dikkat! 

EYT yasası kapsamı dışında kalan ve emeklilik hakkını kıl payı kaçıran vatandaşlar, kademeli emekliliği bekleme başladı. Peki EYT ile emekli olamayanlara kademeli emeklilik geliyor mu?

2000'den sonra emekli olanlar için intibak formülü geliyor mu? Tek tek açıklandı: SSK, Bağkur'lu maaş farkı kalkıyor!

Gelecek dönemde emekliliğe ilişkin birçok reform yapılacak. Peki 2000'den sonra emekli olanlar için intibak formülü geliyor mu?

EYT kısmı emeklilik koşulları nedir? Hangi EYT'liler emekli olma hakkı elde eder?

EYT yasası ile birçok vatandaş emeklilikte buluşsa da da bazı vatandaşlar yasadan yararlanamadı. SSK ile iş kanununa göre EYT bağlamında olmalarına rağmen primi az olan kişiler 15 sene ve 3600 prim gününü doldurmuşsa daha çok çalışmadan emekli olma hakkı elde ediyor.

Emekliler dikkat! İntibak müjdesi verildi, maaş artıyor

Emekli vatandaşları ilgilendiren önemli bir açıklama geldi. Uzun süredir beklenen intibak düzenlemesi için yeni gelişme yaşanıyor. İşte tüm ayrıntılar...

20-25 yıldır sigortalı olanlar hemen baksın! Maaşlara 1300 TL zam yapılacak! İşte detaylar!

EYT düzenlemesinden sonra şimdi de sıra intibak yasasına geldi. 2000 yılı sonrası emeklilerin maaş farkının giderilmesine dair bakanlığın çalışma yapması bekleniyor. İşte detaylar!

Beklenen İntibak Yasası ile ne kadar zam yapılacak? 2000 sonrası emekli olanlar için önemli detay…

2000 yılı ve sonrasında emekli olanlar için yapılması beklenen intibak yasası, bu tarihten önce emekli olanlarla aradaki maaş farkı adaletsizliğini gidermek amacıyla yapılacak. Peki ne kadar zam yapılması bekleniyor?

Emekli intibak zam hesabı baştan aşağı değişti! En güncel zam hesabı burada!

Emekliler için müjdeli haberler ardı ardına gelirken, düzenlemeler için açıklamalar geldi. Hal böyle olunca, gözler intibak düzenlemesi için atılacak adımlara çevrilirken, 2 bin yılı sonrası sigortalı vatandaşları ilgilendiren intibak düzenlemesi 2023’de yapılıp yapılmayacağı merak ediliyor.   

Yapı Kredi 2023 yılı emekli promosyonu ne kadar? Kaç TL oldu? Zam geldi mi?

EYT yasasından sonra emekli olan vatandaşlar bankaların promosyon miktarlarını araştırmaya başladı. Vatandaşların araştırma yaptığı bankalardan biri de Yapı Kredi Bankası. İşte Yapı Kredi Bankası 2023 yılı emekli promosyon miktarları...

İntibak zammı için SSK ve Bağ-Kur emeklisine tarih verildi! Tam yüzde 31 zam yapıldı!

SSK ve BAĞ-KUR emeklileri için yeni bir zam müjdesi var. Emekli maaşlarına %31 intibak zammı yapılacak ve bu zam sayesinde emekli maaşları 13.000 TL'yi aşacak.

emekli intibak yasası ne oldu Haberi

emekli intibak yasası ne oldu

Milyonlarca emeklinin gündeminde intibak var. Emekliler, kurum kaynaklı maaş farkının ek ödemeyle giderilmesi için karar çıkmasını bekliyor. Talep hayata geçirilirse, aynı unvanlı kadro ya da görevden emekli olanlar arasında kurum kaynaklı emekli maaşı farkı ek ödemeyle giderilecek.

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; 2000 yılı ve sonrasında emekli olan SSK ve Bağ-Kur emeklileri intibak için yasa çıkmasını isterken, memur emeklileri de gözünü toplu sözleşmeye çevirdi. Memur emeklileri intibak talebinin Ağustos ayında yapılacak toplu sözleşme görüşmelerine taşınması ve karara bağlanması beklentisi içindeler.

EMEKLİYE EK ÖDEME

Talep hayata geçirilirse, aynı unvanlı kadro ya da görevden emekli olanlar arasında kurum kaynaklı emekli maaşı farkı ek ödemeyle giderilecek.

Düşük maaş sahiplerine aradaki fark kadar ilave ödeme gerçekleştirilecek. Emekli maaşlarındaki kurum kaynaklı farkın giderilmesi konusu, Memur-Sen tarafından...