30 / 04 / 2024

Emekli maaşlarına intibak zammı müjdesi! Asgari ücreti bilen SGK uzmanı tarih verdi!

Emekli maaşlarına intibak zammı müjdesi! Asgari ücreti bilen SGK uzmanı tarih verdi!

Asgari ücreti tahmini doğru çıkan SGK Uzmanı Özgür Erdursun'dan emekliye intibak zammı müjdesi geldi. İşte Özgür Erdursun'un açıkladığı o tarih...



Türkiye'de milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiren gelişmeler de peş peşe yaşanıyor. Yaptığı asgari ücret tahminiyle dikkat çeken SGK Uzmanı Özgür Erdursun'un açıklamalarına göre merakla beklenen yerel seçimler öncesinde intibak yasasının çıkması bekleniyor. Özgür Erdursun, 2011 yılındaki intibakta enflasyonun gerisinde kalındığını belirterek, yeni düzenlemelerin gerekliliğini de vurguluyor.

Peki emekli maaşlarına intibak zammı için tarih belli oldu mu? İşte konu ile ilgili son dakika detayları..

Aydınlık'ta yer alan habere göre ülkemizde emekli aylıklarını yakından ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. SGK Uzmanı Özgür Erdursun'un açıklamalarına göre seçim öncesinde intibak yasasının çıkması beklendiği belirtildi.

Hükümetin aldığı kararlarla beraber milyonlarca kişiyi ilgilendiren, emekli aylıklarına yapılan yüzde 42,57'lik zam emekliler arasında tepkilere sebep oldu. Bu tepkilerden sonra MHP'den de intibak yasasının gündeme getirilmesi talebi de geldi.

MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, TBMM'de konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, emekli aylıklarındaki eşitsizliklerin giderilmesi ve artışların belirlenmesinde emeklilerin tüketim kalıplarının da dikkate alınmasını savundu.

Emekli maaşlarına intibak zammı müjdesi! Asgari ücreti bilen SGK uzmanı tarih verdi!

Asgari ücret tahmini doğru çıkan SGK Uzmanı Özgür Erdursun'un verdiği bilgilere göre, ülkemizdeki emekli aylıkları artık eskisi gibi devam etmeyecek. Merakla beklenen seçim öncesinde intibak yasasının çıkmasıyla, emekli aylıklarında önemli değişiklikler de yaşanacak.

SGK Uzmanı Özgür Erdursun tarafından yapılan açıklamalara göre, 2011'de yapılan intibak sayesinde emekli aylıklarında belirli bir artış sağlanmıştı. Fakat söz konusu bu artışın enflasyon karşısında yeterli olmadığı belirtiliyor. Yapılacak yeni intibak yasasıyla, emekli aylıklarının güncellenmesi ve bu artışların daha adil bir biçimde belirlenmesi bekleniyor.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre SGK Uzmanı Özgür Erdursun, şimdi yapılacak intibak yasasına göre zamlara yansımasının ne kadar olacağını duyurdu.

Özgür Erdursun açıklamasında “Emekli aylıklarına intibak yapılacak. Emekli aylıklarına daha önceden intibak yapılmıştı. AK Parti emekli aylıklarına 2011'de intibak yasası çıkararak 350 TL zam yaptı.” dedi.

Özgür Erdursun, “2011 yılının 350 TL'si bugünün 8 bin TL’sine geliyor. O rakamlara kadar bir artış tek bir seferde oldu. Fakat enflasyon karşısında emekli aylıkları gerçek değerinde artışlar almadığı için o artışta intibak da kayboldu. Emekli aylıkları güncellenecektir fakat ben bunu sürekli anlatıyorum emekli aylığı hesaplama sistemini değiştirmelisiniz.” diye konuştu.

 

TOKİ'den İstanbul'a 232 konutluk yeni proje müjdesi! Büyük gün yarın!

Kiracılar dikkat! İşte ev sahibiniz hesabını kapatırsa yapmanız gerekenler!

Finansal olarak mutlu olmak için ne kadar paraya sahip olmak gerekir?


Geri Dön