27 / 04 / 2024

emeklilere konut isteği

emeklilere konut isteği

Yıllardır çalışıp emeklilik hayali kuranlar ilk maaşlarını aldıklarında karşılaştıkları tablo karşısında adeta isyan ediyor. Çalışırken aldıkları maaşları yarı yarıya hatta daha fazla azalan emekliler adil gelir talep ediyorlar.

TOKİ 150 bin konut projesi için başvuru tarihi belli oldu! 81 il için başvurular başlıyor!

Milyonlarca dar gelirlinin beklediği TOKİ ucuz konut projeleri için tarih belli oldu. Peki TOKİ ucuz konut başvuruları ne zaman yapılacak? İşte detaylar...

Konut almak için şu an doğru zaman mı? Fiyatlar düşecek mi?

Yeniçağ Gazetesi köşe yazarı Esfender Korkmaz, bugünkü köşesinde şu an konut almak için doğru zaman olup olmadığını, konut satışlarını ve konut fiyatlarını kaleme aldı. İşte Esfender Korkmaz'ın 'Konut alma zamanı mı?' başlıklı yazısı...

Ziraat GYO 2021'de 89.8 milyon TL'lik konut ve iş yeri sattı!

Ziraat GYO'nun 2021 yılı içerisinde şirket gayrimenkul portföyüne ilişkin olarak aylık kira bedeli toplamı yaklaşık 345 bin TL (KDV hariç) olan yeni kiralama işlemi, 3 milyon 454 bin 20 TL tutarında arsa alımı ve 89 milyon 846 bin 617 TL tutarında konut ve iş yeri satışı yapıldı.

IMF’den konut piyasası için uyarı!

Uluslararası Para Fonu (IMF) hafta içi yayınlanan bir raporunda hisse senedi ve konut piyasası için satışın büyük risk oluşturduğunu dile getirdi. 

Konut ve iş yeri satışlarında KDV oranına Danıştay ayarı!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Abdullah Tolu bugünkü köşesinde konut ve iş yerlerinin satışı halinde KDV oranlarının nasıl belirleneceğini kaleme aldı. İşte Abdullah Tolu'nun 'Danıştay konut mu iş yeri mi tartışmasına son noktayı koydu' başlıklı yazısı...

Türkiye'de konut sahipliği azalıyor mu?

ABD'de yapılan bir araştırmaya göre her 2 kiracıdan birisi hayatı boyunca konut sahibi olamayacağını düşünüyor. Türkiye’de ise konut sahibi olma umudunun yükselmesi bir yana, mevcut konut sahipliği oranın da günden güne azalma yaşanıyor.

Konut kredisi için hangi kriterler isteniyor?

Konut kredisi ile ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar için bankalar tarafından sunulan konut kredisi için bir takım kriterler bulunuyor. Peki, bankalar konut kredisi için hangi kriterlerin karşılanmasını istiyor.

TMSF, 21 faizsiz konut şirketi için tasfiyeyi başlatıyor!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) 21 faizsiz konut şirketi için tasfiyeyi başlatıyor...

21 faizsiz konut şirketi için komisyon kuruldu!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) tasfiyesine karar verilen 21 faizsiz konut şirketleri için tasfiye komisyonu kurdu. 

Türkiye'de 1 milyon 421 bin 340 konut ve iş yeri dönüşüyor!

TBMM Deprem Araştırma Komisyonu Başkanı, AK Parti Sakarya Milletvekili Recep Uncuoğlu yaptığı açıklamada, Türkiye'de 1 milyon 421 bin 340 konut ve iş yerinin dönüştüğünü söyledi.

Konut sahipliği oranları geriliyor, kiracılık yükselişte!

TÜİK tarafından açıklanan Mayıs 2021 ev satış istatistiklerine göre; Kovid-19 salgınıyla mücadele yılı olan 2020'de ev satışları 2019'la kıyaslandığında yüzde 11,2 artış gösterdi. Ancak aynı dönemlerde konut sahipliği azaldı. Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Dr. Ahmet Büyükduman, konuya ilişkin konuştu.

Tahincioğlu yeni konut projeleri için düğmeye bastı!

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Çengelköy konut projesi için düğmeye basan Tahincioğlu, yatırımlarına devam ediyor. Firma yıl sonuna kadar Göcek projesini hayata geçirmeyi hedefliyor. 

Gazzeliler enkaza uyandı! 17 bin konut ve iş yeri yıkıldı!

İsrail ile Filistin arasında yapılan ateşkes sonrasında Gazzeliler enkaza uyandı. 17 bin konut ve iş yerinin yıkıldığını gören Gazzeliler, şoke oldular.

emeklilere konut isteği Haberi

emeklilere konut isteği

Hastanenin önünden bile geçmekten çekinir hale gelen ve aldığı maaşlarla geçinemeyen emekliler adil olmayan uygulamalardan dertli. Maaşlan arasında derin uçurum bulunan emekliler, zam konusunda da haksızlığa uğruyor. SSK ve Bağ-Kur emeklisine 30-60 lira zam verilirken, memur emeklisine yetmese de 146 lira seyyanen zam yapılıyor. 2 milyon memur banka promosyonu alırken 10.5 milyon emekli kaderine terk edilmiş durumda. Aynı şartlarda ve prim gün süresinde 2000'den önce emekli olanla 2000 sonrası emekli olanlann maaşlan arasında 350 lira fark bulunuyor. Yıllardır çalışmasına rağmen başını sokacak bir ev alamayan emekli de kimsenin aklında değil. Taleplerinin aylarca hatta yıllarca ertelenmesine tepki gösteren emekliler, kendilerine ikinci sınıf vatandaş muamelesi yapılmamasını istiyor. Emekliler bu yüzden intibak, promosyon, zam ve TOKİ'den uygun fiyatlı konut talep ediyor. Bu...