05 / 05 / 2024

Eminönü genişletme çalışması

Eminönü genişletme çalışması

1937 yılında Eminönü Meydanı'nın açılması işine başlanacakmış. Genişletme çalışmalarıyla tarihi Yeni Cami meydana çıkarılacak ve caminin arka kısmı da temizlenecekmiş. Meydandaki bir kısım dükkanlar da yıktırılacakmış.

Alibeyköy- Eminönü Tramvayı 2023'te tamam! 10,1 kilometrelik hatta çalışmalar tam gaz! 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, Alibeyköy- Eminönü Tramvayı'nda çalışmaların 2023'te tamamlanacağını duyurdu. İşte ayrıntılar...

Mahir Polat'tan tarihi Divanhane Karakolu binasının yıkılmasına tepki!

İstanbul’un önemli bir tarihi mirası, Koruma Kurulu onaylı yol genişletme çalışması sebebiyle yok oluyor. Kasımpaşa'da yer alan ve Sultan Abdulaziz dönemine ait bir yapı olan Divanhane Eski Karakolu'nun yıkım kararı tüm çabalara rağmen engellenemedi.

Van'da yolu dar olan okul için hayırseverler arazi bağışladı!

Van'ın Erciş ilçesinde yolu dar olan okul için 2 dönüm arazi bağışlayan iki aile, duvarların yıkılması ve yol genişletme çalışması yapan ekiplere de yardımcı oldu.

Anfield Stadı'nın genişletme projesi ertelendi! 

İngiltere Premier Lig kulübü Liverpool, Anfield Stadı'nı genişletme projesinin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle ertelendiğini açıkladı.

Elazığ'da yıkılan Aykent apartmanıyla ilgili şok iddia!

Elazığ'da Aykent apartmanında 13 kişi yaşamını yitirdi. Binanın bir kısmı  yıkılırken diğer kısmı yıkılmadı. Sebep olarak ise, deprem öncesi zeminde bulunan dükkan içerisindeki kolonların kesilerek genişletme çalışması yapılması gösterildi...

Kocaeli Kefken Limanı'nın genişletme çalışması mecliste!

Kocaeli Kefken Limanı ile ilgili bir genişletme veya yenileme çalışması olup olmadığı meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Türkkan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kocaeli Kefken Limanı'nın yenileme çalışması mecliste!

Kocaeli Kefken Limanı ile ilgili bir genişletme veya yenileme çalışması olup olmadığı meclis gündemine taşındı. İYİ Partili Türkkan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Dubai Havalimanı'ndaki genişletme çalışmaları durduruldu!

Dubai'deki El-Mektum Uluslararası Havalimanı'ndaki genişletme çalışmaları ekonomik sorunlar nedeniyle durduruldu. 

Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı için altyapı çalışması!

Eminönü-Alibeyköy Tramvay altyapı taşıma çalışması nedeniyle Atatürk Caddesi ile Yavuz Selim Köprüsü Kavşağı pazartesi gününden itibaren 30 gün süreyle trafiğe kapatılacak.

Kars-Iğdır-Nahçivan demir yolu hattı için ön etüt çalışması!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Kars-Iğdır-Nahçivan Demiryolu Projesi için ön etüt çalışması başlattıklarını açıkladı. 

Beykoz sahil genişletme çalışmalarında 2. etap tamamlandı!

Beykoz sahil genişletme çalışmalarında 2. etap tamamlandı. Projede yaya, bisiklet yolu ve iskeleler bulunuyor.

Altınoluk'ta liman genişletme çalışmaları başlıyor!

Balıkesir'in Altınoluk ilçesinde liman genişletme çalışmaları başlıyor. Altınoluk sahili çevre düzenleme ve iskele yapım işi çalışmalarını, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur inceledi.

Eyüp-Eminönü Tramvay Hattı çalışmaları tam gaz devam!

Eyüp-Eminönü Tramvay Hattı çalışmaları kapsamında Haliç’e 70 metre uzunluğunda 42 kazık çakıldı. Projenin çalışmaları tam gaz devam ediyor.

Eminönü genişletme çalışması Haberi

Eminönü genişletme çalışması



Eminönü Meydanı'nın açılmasına başlanıyor


Balıkpazarı ağzından Köprüye kadar Valide Kıraathanesi ve bir kısım dükkanlar yıktırılacak


    Tramvay Şirketi'nden alınan bir milyon lira ile Yenicami etrafının açılacağını ve Eminönü'nün tevsii için buradaki binaların istimlak edileceğini yazmıştık.

    Bu hususta ilk hazırlıklara başlanmıştır. Faaliyete geçmek üzere Nafıa Vekaleti'ne takdim edilen projenin tasdik edilerek gönderilmesi bekleniyor. Bu projede istimlak edilecek saha gösterilmiştir. 

    Köprünün Eminönü tarafından ve Balıkpazarı ağzından köprüye doğru uzanan Valide Kıraathanesi ile bu sıradaki bütün binalar, köprünün Yenicami önünü kapayan sağlı sollu bütün binalarla Bahçekapısı'na doğru uzanan cadde üzerindeki binalardan bir kısmı, bilhassa Yenicami Kemeri'ne bitişik olan ada ortadan...