02 / 05 / 2024

Eminönü Yeni Cami yenileme

Eminönü Yeni Cami yenileme

İstanbul'un 351 yıldır siluetine ve görselliğine katkıda bulunan Eminönü'ndeki Yeni Cami, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore ettirilmeye başlandı.

Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı 3 gün sonra açılıyor!

İstanbul halkının uzun süredir beklediği  Alibeyköy-Eminönü Tramvay Hattı için geri sayım başladı. Yeni tramvay hattı 1 Ocak'ta hizmete açılacak. 

Eminönü Yeni Camii'nin restorasyonu 2 yıldır tamamlanamadı!

İstanbul'un 355 yıldır simgeleri arasında bulunan Eminönü'ndeki Yeni Camii'nin restorasyon çalışmaları iki yıldır tamamlanmayı bekliyor. 

Eminönü balıkçıları için yeni karar!

Eminönü’ndeki tarihi balıkçıların tahliyesine ilişkin davada mahkeme, 3 nolu tarihi balıkçı teknesinin kira sözleşmesinin hala devam ettiğine hükmederek, tahliye kararının durdurulması için karar verdi.

Mahkemeden Eminönü'ndeki balık ekmek satan tekneler için yeni karar!

Tarihi Eminönü Turizm Balık Ekmek Kooperatifi'nin başvurusu üzerine Mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi...

Eminönü’ndeki balıkçı esnafından İBB'ye dava!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Eminönü’nde balık ekmek satan iş yerlerinin boşaltılması için ihtarname göndermişti, şimdi konuyla ilgili yeni bir gelişme daha yaşandı.

Eminönü’ndeki balık ekmek satan iş yerleri boşaltılacak!

İBB Eminönü’nde balık ekmek satan iş yerlerinin boşaltılması için ihtarname gönderdi. Kiracılara gönderilen yazılarda boşaltılan yerlerin yerine yeni kiracıların alınmayacağı ifade edildi.

Eminönü'ndeki Yeni Cami'deki restorasyonda son durum!

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, restorasyonuna başlanan Eminönü'ndeki Yeni Cami'de incelemelerde bulunarak, yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Eminönü Yeni Camii'de 3 yıllık restorasyon başladı!

İstanbul'un 351 yıldır siluetine ve görselliğine katkıda bulunan Eminönü'ndeki Yeni Cami, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore ettirilmeye başlandı.

Eminönü Yeni Cami baştan aşağı yenilenecek!

İstanbul'un 351 yıldır siluetine ve görselliğine katkıda bulunan Eminönü'ndeki Yeni Cami, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore ettirilmeye başlandı.

İBB Eminönü- Alibeyköy tramvay hattına 492 milyon TL ayırdı!

İBB tarafından yeni yılda yapılması planlanan projelerin bütçesi de hazır. 3 yeni tünel ile Eminönü-Alibeyköy tramvayı en dikkat çekenler arasında istanbul Büyükşehir 1 Belediyesi 2016 projelerini açıkladı.

İstanbul'a 3 yeni tünel ve Eminönü- Alibeyköy tramvay hattı geliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, yeni yılda yapılacak projelerin bütçesini hazırladı. 3 yeni tünel ve Eminönü- Alibeyköy arasına tramvay en dikkat çekenler arasında.

1939 yılında Eminönü'nde binaların yüksekliği 16 metreyi geçmeyecek!

1939 yılında Eminönü Meydanı'nı tanzim eden Henri Prost, Eminönü Meydanı'na bakacak binaların yüksekliğini belirlemiş. Prost, burada yapılacak yeni binaların on altı metreden yüksek olmamasını istemiş.

1938 yılında Eminönü'nden Süleymaniye ve Sultanahmet görülebilecek!

1938 yılında İstanbul'un planını hazırlayan Prost, suriçinde yeni açılacak caddelerin istikametlerini büyük camilerin konumuna göre belirlemiş. Açılacak üç yeni cadde ile Eminönü'nden Sultanahmet, Ayasofya ve Süleymaniye camileri görülebilecekmiş.

Eminönü Yeni Cami yenileme Haberi

Eminönü Yeni Cami yenileme

İstanbul'un siluetine ve görselliğine 351 yıldır katkıda bulunan Eminönü'ndeki tarihi Yeni Cami'nin 3 yıl sürecek restorasyonu başladı.


Osmanlı padişahı 3. Murad'ın eşi Safiye Sultan'ın emriyle 1597'de temeli atılan Yeni Cami'nin inşası, 1665'te 4. Mehmed'in annesi Hatice Turhan Sultan'ın çabaları ve bağışlarıyla tamamlandı. 


Yeşilçam filmlerine, Anadolu'dan gelenlerin İstanbul'a baktığı mekan olarak yansıyan, avlusundan hiç ayrılmayan güvercinleriyle 351 yıldır kentin siluetine ve görselliğine katkı sağlayan Yeni Cami, Vakıflar Genel Müdürlüğünce restore ettiriliyor.


İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürü Mürsel Sarı, Yeni Cami'deki restorasyon sürecine ilişkin AA muhabirine bilgi verdi.


Yeni Cami'nin 1665'ten bugüne insanlığın hizmetinde ibadet mekanı olarak kullanıldığını belirten Sarı, geçmişte küçük çaplı onarımlar geçiren caminin, çok esaslı bir restorasyon sürecine girdiğini anlattı.


İhalenin tamamlanmasının ardından yer teslimini mart ayı sonu gibi yaptıklarını aktaran Sarı, restorasyon...