18 / 05 / 2024

eminönündeki evler otel olabiliyor mu

eminönündeki evler otel olabiliyor mu

Fatih Belediye Başkanı Demir: "Eminönü Bölgesi Dönüşüm Modeli Projesi kapsamında, Eminönü'nde konut alanında kalan tüm yapılar, müracaat edilmesi ve izin alınması kaydıyla butik otel yapılabilecek"

1940 yılında Mecidiyeköy'ün Mantar Mahallesi'ndeki evler için temlik kararı verildi!

1940 yılında Mecidiyeköy'ün Mantar Mahallesi'ndeki evler için Hükümet, temlik kararı verdi. Karara göre, Mantar Mahallesi'ndeki halk, yasal olmadan yaptıkları evleri para karşılığında satın alabileceklermiş...

Eminönü’ndeki İstanbul Ticaret Üniversitesi inşaatına tepki! Bölgenin silüetini bozuyor!

Eminönü’nde sahil kesiminde süren İstanbul Ticaret Üniversitesi inşaatı, bölgenin tarihi görüntüsünü bozarken; uzmanlar silüeti bozan inşaatın bir an önce durdurulması gerektiğine dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

Eminönü Yeni Camii'nin restorasyonu 2 yıldır tamamlanamadı!

İstanbul'un 355 yıldır simgeleri arasında bulunan Eminönü'ndeki Yeni Camii'nin restorasyon çalışmaları iki yıldır tamamlanmayı bekliyor. 

Eminönü'ndeki balıkçı teknesi için mahkemeden devam kararı çıktı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile, Eminönü’nde balık-ekmek satan tekneler arasında yaşanan tahliye davasında karar verildi...

Eminönü balıkçıları için yeni karar!

Eminönü’ndeki tarihi balıkçıların tahliyesine ilişkin davada mahkeme, 3 nolu tarihi balıkçı teknesinin kira sözleşmesinin hala devam ettiğine hükmederek, tahliye kararının durdurulması için karar verdi.

Eminönü’ndeki balık ekmek satan iş yerleriyle ilgili flaş karar!

İBB ile, Eminönü’nde balık-ekmek satan tekneler arasında yaşanan tahliye davasında karar verildi. ‘Tekne sahipleri ile İBB arasındaki kiracılık ilişkisi devam ediyor’ diyen mahkeme, verdiği tahliye kararını kaldırdı.

Eminönü esnafından balık-ekmek teknelerinin kaldırılmasına tepki sürüyor!

İBB, Eminönü'nde bulunan ve balık ekmek satan teknelerin boşaltılmasını istemişti. İşletmecilerin konuyu mahkeme taşımasına rağmen mahkeme, tahliyenin devam edeceğini bildirmişti. Eminönü’ndeki balık-ekmek teknelerinin kaldırılmasına bölge esnafı tepki göstermeye devam ediyor...

Eminönü'ndeki Valide Han'ın merdivenleri yıkıldı!

Fatih Belediyesi’ne ait ekipler dün sabaha karşı Eminönü'ndeki Valide Han'a gelerek çatıya çıkılan merdivenleri yıktı.

Mahkemeden Eminönü'ndeki balık ekmek satan tekneler için yeni karar!

Tarihi Eminönü Turizm Balık Ekmek Kooperatifi'nin başvurusu üzerine Mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi...

Eminönü’ndeki balıkçı esnafından İBB'ye dava!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Eminönü’nde balık ekmek satan iş yerlerinin boşaltılması için ihtarname göndermişti, şimdi konuyla ilgili yeni bir gelişme daha yaşandı.

Eminönü’ndeki balık ekmek satan iş yerleri boşaltılacak!

İBB Eminönü’nde balık ekmek satan iş yerlerinin boşaltılması için ihtarname gönderdi. Kiracılara gönderilen yazılarda boşaltılan yerlerin yerine yeni kiracıların alınmayacağı ifade edildi.

Eminönü Alibeyköy Tramvay Hattı ne zaman açılacak?

İstanbul’da yapımı devam eden Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı'nın ne zaman açılacağı merak ediliyor. 10 kilometre uzunluğuna sahip olan hat 14 istasyondan meydana geliyor.

Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı'nda son durum ne?

İstanbul’da yapımı devam eden Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı'nda test ve devreye alma çalışmaları bu yıl sonu itibariyle başlıyor. Projenin 2020 yılı üçüncü çeyrekte yolcuların hizmetine açılması planlanıyor. 

eminönündeki evler otel olabiliyor mu Haberi

eminönündeki evler otel olabiliyor mu

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Eminönü Bölgesi Dönüşüm Modeli Projesi kapsamında, bölgede konut alanında kalan tüm yapıların, müracaat edilmesi ve izin alınması kaydıyla butik otele dönüştürülebileceğini belirtti. 


Projenin tanıtım toplantısında konuşan Demir, Eminönü'ndeki bazı mahallelere otel yapma fonksiyonu verilmediği için yatırımcıların rağbet göstermediğini ifade ederek, konut alanında kalan Kadırga, Kumkapı gibi mahallelerin metruk yerler haline geldiğini söyledi.


Bu amaçla Eminönü Bölgesi Dönüşüm Modeli Projesi hazırladıklarını açıklayan Demir, proje kapsamında Eminönü'ndeki mevcut tarihi hanların restore edilerek, turizm tesisi olarak kullanılabileceğini, çarpık binaların ise yeniden inşa edilmesi koşuluyla pansiyonculuk, ev pansiyonculuğu ve restoran işletmeciliğine dönüştürülmesinin hedeflendiği anlattı.


Demir, proje kapsamında Eminönü'nde konut alanında kalan tüm yapıların müracaat edilmesi ve izin alınması kaydıyla butik otel yapılabileceğini bildirdi. 


Konut alanında kalan bölgelere yatırımcıların girmemesi yüzünden illegal pansiyonculuğun...