16 / 05 / 2024

Emlak almanın şu an tam sırası

Emlak almanın şu an tam sırası

CEO’su Kazım Algın, kur oynamalarının inşaat maliyetlerinde daha karşılık bulmadığına işaret etti ve “Emlak almanın şu an tam sırası.” dedi.

Yurt dışında ev almanın riskleri!

Ülke genelinde konut fiyatlarının fahiş rakamlara ulaşmasını ardından vatandaşlar yurt dışına yöneldi. Peki yurt dışından ev almak mantıklı mı? Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci yurt dışında ev almanın risklerini 3 maddede açıkladı.

Emlak kriziyle boğuşan Çin'de konut satışlarının düşmesi bekleniyor!

Fitch Ratings, büyük bir emlak kriziyle boğuşan Çin'in konut piyasasında 2024'te yeni konut satışlarında yüzde 5 - yüzde 10'luk bir düşüş bekliyor. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

Şimdi emlak almanın zamanı mı? Vatandaşlar bekliyor mu, alım yapıyor mu?

Ev alacaklar ve yatırım yapacaklar 'Şimdi emlak almanın zamanı mı?' sorusunun yanıtını merak ediyor. Hisse senedi ve eurobond yatırımcısı Bay Tutumlu, X sosyal medya hesabından bir grafik paylaşarak konuyu değerlendirdi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Rusya'da ticari emlak kiralarının en yüksek olduğu caddeler! 

Rusya’da bu defa Moskova ve St.Petersburg dışındaki önde gelen kentlerde ticari emlak kiralarının en yüksek olduğu caddeler belirlendi. İşte o caddeler...

Ruslar rotayı Kıbrıs'a çevirdi, emlak fiyatları resmen uçuşa geçti!

Ukrayna savaşı sebebiyle Batı'nın ağır yaptırımına uğrayan Rus oligarklar, yönlerini uluslararası anlaşmalara bağlı olmayan Kuzey Kıbrıs'a çevirdi. Kıbrıs'ta emlak fiyatları resmen uçuşa geçti...

Beklenen İstanbul depremi emlak fiyatlarını uçurdu! Bu ilçelere göç arttı! Kiraların en çok arttığı yerler açıklandı!

Beklenen Marmara depremi İstanbul'daki emlak fiyatlarına da yansıdı. 1999 depremi öncesi yapılmış ve zemini kötü olduğu uzmanlarca söylenen semtlerdeki binalardan resmen göç başladı.

ABD emlak piyasasını altüst eden ortaklar mahkemelik oldu!

Serdar Bilgili, yakın dostu ABD'li emlak devi Michael Shvo ve Alman finans devi Deutsche Finance ile ortak oldu ve yaklaşık 2.5 milyar dolarlık mülk satın almıştı. ABD emlak piyasasını altüst eden ortaklar mahkemelik oldu!

Galataport projesi açılmadan emlak fiyatlarını yükseltti! 

İlk kruvaziyer gemisinin Nisan 2020'de Galataport limanına yanaşması öngörülüyor. Karaköy'den Fındıklı'ya 1.2 kilometrelik bir alanda yapılan proje, daha açılmadan bölgedeki emlak fiyatlarını uçurdu...

Enerji Kimlik Belgesi almanın maliyeti DASK’tan daha düşük!

Türkiye yalıtım sektörünün çatı kuruluşu İZODER, sektörün son 3 yılına ışık tutan bir rapor hazırladı. İZODER Başkanı Pelesen, Enerji Kimlik Belgesi almanın maliyetinin DASK’tan bile daha az olduğunu vurguladı.

Karaman'dan ev almanın tam zamanı!

Tamamlanmış ev stoklarının azaldığını söyleyen Emlak Reyonu Yöneticisi Yunus Selçuk, değer artışı yaşanmadan ev almanın tam zamanı olduğunu söyledi.

Küçük emlakçıların yerini emlak ofisleri aldı!

Geleceğin mesleklerinden biri olarak gösterilen gayrimenkul danışmanlığı, profesyonel adımlarla kendini kanıtlıyor. İki kişiyle çalışan küçük emlakçıların yerini sayıları yüzleri geçen çalışanların olduğu emlak ofisleri alıyor.

Emlakçılığın kuralları yeniden belirlendi!

Emlak danışmanlığında yeni yönetmelik 5 Haziran 2018 günü itibariyle değişti. Yeni yönetmelik kapsamında emlakçılığın kuralları yeniden belirlendi. Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik kapsamında emlak danışmanlığı yapan kişiler için belge zorunluluğu getirildi. 

Yol projeleri ve kaçak villalar arazi fiyatlarını uçurdu!

Emlak komisyoncusu ve mülk bilirkişisi İsa Demir, boş tarım arazilerine yapılan yatırımları kaleme aldı. Demir, İstanbul'un köylerindeki boş alanlarda fiyatların uçtuğunu kaydetti.

Emlak almanın şu an tam sırası Haberi

Emlak almanın şu an tam sırası

Show Realty Türkiye CEO’su Kazım Algın, “Emlak almanın şu an tam sırası.” dedi Show Realty Türkiye Algın, ekonomide dalgalı görünümün konut yatırımına mani olmadığını da vurguladı. İlaveten “Bu dönemler gelip geçiyor, geçtikten sonrada her şey yeniden şekilleniyor.” ifadesini kullandı.


Show Realty Türkiye verilerine göre konutlar yerli yatırımcılar gibi yabancıların da ilgi odağı. En çok konut talebi Iraklı ve Suudi yatırımcılardan.


Bu ortamda ikinci el konutlara talep artıyor. Satışlar 59 bin 245 seviyelerinde. İstanbul 9 bin 803 konut satışı ile ilk sırada. Onu 6 bin 986 ile Ankara, 3 bin 781 ile İzmir takip ediyor.


İSTANBUL’DA 100 BİN LİRAYA SATILIK, 500 LİRAYA KİRALIK DAİRE VAR


Öte yandan İstanbul’da satılık daireler 100 bin liradan başlıyor, 1 milyon 100 bin lirayı buluyor. Kira bedelleri ise 500...