27 / 04 / 2024

Emlak Bankası çalışmaları

Emlak Bankası çalışmaları

Maliye Bakanı Naci Ağbal, yeniden faaliyete geçmesi beklenen Emlak Bankası ile ilgili konuştu. Ağbal, Emlakbank'ın yeniden faaliyet geçmesi için çalışmaların başladığını söyledi.

1954 yılında Levent Mahallesi 3. kısım evleri için inşaat çalışmaları başlamış!

1954 yılında Türkiye Emlak Kredi Bankası tarafından yapılan duyuruda Levent Mahallesi 3. kısım evlerinin inşaat çalışmalarının başladığı belirtilmiş.

'Çiftçilerin arazilerinden emlak vergisi alınmasın' önerisi!

Adana Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Mehmet Akın Doğan, çiftçiler ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Arazilerden emlak vergisi alınmamasını söyleyen Doğan, Ziraat Bankası çiftçi kredisinin de iki katına çıkarılması gerektiğini söyledi. İşte o açıklamalar...

Adıyaman'daki deprem konutlarında dış cephe çalışmaları başladı!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 tarihindeki depremlerden etkilenen Adıyaman'da, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ve Emlak Konut GYO tarafından temeli atılan 26 bin 312 konuttan kaba inşaatı tamamlananlarda dış cephe çalışmalarına başlandı.

Kocaeli Cedit kentsel dönüşüm kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne? 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Cedit kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yıkım çalışmaları devam ediyor. Genel Sekreter Yardımcı Sadık Uysal ile Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanı Sabahattin Yamak devam eden çalışmaları yerinde inceledi.

Emlak Katılım Bankası'nın çalışmalarıyla ilgili 5 soru önergesi!

Emlak Katılım Bankasının konut sektöründeki stokların eritilmesine yönelik çalışmalar ve on dört firmaya ayrıcalık tanınacağı iddialar meclis gündemine taşındı. CHP'li Tekin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Emlak Bankası yeni şirket kurdu!

17 yıl aradan sonra yeniden faaliyete geçen Emlak Bankası, önemli bir adım attı. Sorunlu kredileri alıp satabilecek banka yeni bir şirket kurdu.

Emlak Bankası ile emlakta yeni bir sayfa açılıyor!

Temmuz 2001'de tasfiye kapsamına alınan Emlak Bankası, BDDKT'nın izniyle Emlak Katılım Bankası olarak tekrar faaliyete başladı. Genel Müdür, Deniz Aksu, emlak sektörü ile finans sektörü arasında piyasa yapıcı bir rolü bulunan banka olmayı hedeflediklerini söyledi.

Emlak Bankası sektöre nefes aldıracak!

Dap Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, Emlak Bankası’nın devreye alınmasıyla ilgili konuştu. Yılmaz, "Emlak Katılım Bankası sektöre nefes aldıracak" dedi.

Emlak Bankası'nın tekrar faaliyete başlaması için çalışıyoruz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Türkiye Emlak Katılım Bankası'nın 93 yıllık mirası ve tarihi var. Bankanın tekrar faaliyete başlaması için yoğun çalışmalar yürütüyoruz." ifadelerini kullandı...

Emlak Bankası için çalışmalar hızlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Emlak Bankası ile sektöre ve gayrimenkul ile alakalı işlere destek olmak adına ithal malların burada üretilmesini sağlamak adına hızlı bir kuruluş süreci işletiyoruz." dedi.

Emlak Bankası 'Emlak Bank' adıyla geri dönüyor!

Türkiye Emlak Bankası, "Türkiye Emlak Katılım Bankası Anonim Şirketi", kısa adıyla "Emlak Bank" olarak yeniden faaliyete başlıyor. Yönetim Kurulu'nda alınan bir kararla Emlak Bank Genel Müdürlüğüne, Albaraka Türk Katılım Bankası Genel Müdür Yardımcısı Deniz Aksu atandı.

Emlak Bankası, sahalara geri dönüyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Konut, arsa ve gayrimenkul ağırlıklı çalışacak şekilde Emlak Bankası'nı tekrar faaliyete geçirmeye yönelik başvuruları gerçekleştiriyoruz" dedi.

Emlak bankası kurulmalı!

İlhan Erdal, "Sektörün bir an önce geçmişteki emlak bankası gibi spesifik bir banka ile birlikte çalışması gerekiyor" dedi.

Emlak Bankası çalışmaları Haberi

Emlak Bankası çalışmaları

Maliye Bakanı Naci Ağbal, 16 yıl aradan sonra yeniden tasfiye kararı verilen Emlak Bankası hakkında açıklamalarda bulundu.  Ağbal, Emlakbank'ın yeniden faaliyete geçmesi için birtakım çalışmaları tamamladıklarını açıkladı. 


 2001 yılında bankacılık işlemleri yapma ve mevduat kabul etme yetkisi kaldırılarak tasfiyesine kararı verilen Emlakbank sektöre geri kazandırılmış olacak. 


Ağbal, ''Tasfiye halindeki Emlak Bankası bilançosundaki birtakım yükümlülükleriyle birtakım varlıklarının mahsubuna ilişkin bir düzenleme yaptık. Şu anda yapmak istediğimiz ilgili yasalarda tasfiye halinde bir banka olarak öngörülen Emlak Bankası Anonim Şirketini bu tasfiye halinden çıkarmak bankanın tavsiyesini öngören hükümleri ortadan kaldırmak" şeklinde konuştu.