03 / 05 / 2024

emlak beyanı 2013

emlak beyanı 2013

Gayrimenkul sahibi olan kimselerin, sahip oldukları gayrimenkuller için emlak beyanında bulunmaları gerekiyor. Peki emlak beyanı nasıl verilir? Detayları haberimizde...

Emlak beyanı nedir?

Gayrimenkul sektöründe kullanılan bir terim olan emlak beyanı, zaman zaman duyulur ve araştırılır. Bu beyan, gayrimenkul sahiplerini yakından ilgilendirir ve birçok alt başlığa ayrılır. Peki emlak beyanı nedir, ne zaman verilir ve kimlere verilir? İşte emlak beyanı ile ilgili bilgiler...

Emlak beyanı nedir? Emlak beyanı ne işe yarar?

Emlak beyanının ne olduğu ve ne işe yaradığı merak edilen konulardan biridir. İşte emlak beyanına dair detaylar!

Emlak Beyanı Nedir? Emlak Beyanı nasıl verilir?

Emlak beyanına dair pek çok soru sorulmaktadır. Onlardan bazıları Emlak Beyanı Nedir? Emlak Beyanı nasıl verilir? İşte merak edilen soruların yanıtları!

Aydın İncirlliova'da tapu işlemleri kolaylaşıyor!

Aydın'a bağlı İncirliova Belediyesi ve İncirliova Tapu Müdürlüğü ortaklığı ile hayata geçirilen uygulamada vatandaşlar emlak beyan değeri ile ilgili işlemlerini online ortama aktarabilecek. 

Emlak beyan değerlerinde online döneme geçiş 2023'e kadar tamamlanacak!

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı yaptığı açıklamada, "Belediyelerdeki emlak beyan değerlerinin tapu sicil müdürlükleri tarafından online olarak alınması 2023’e kadar tamamlanacak" şeklinde konuştu.

Nazilli'de emlak beyanı için yeni dönem! 

Aydın'ın Nazilli ilçesinde emlak beyanı işlemleri elektronik ortama taşındı.

Düzce'de emlak beyanı elektronik ortama taşındı!

Düzce'de yaşayan vatandaşlar, tapu harcına esas olan emlak beyanı belgesine dijital ortamdan ulaşabilecek.

Antalya Konyaaltı'nda emlak beyanı elektronik ortama taşındı!

Antalya'ya bağlı Konyaaltı ilçesinde yaşayan vatandaşlar, tapu harcına esas olan emlak beyanı belgesine dijital ortamdan ulaşabilecek.

Kepez Belediyesi'nde tapu işlemleri kolaylaştırıldı!

Antalya Kepez Belediyesi ve Kepez Tapu Müdürlüğü arasında, Elektronik Ortamda Emlak Beyan Değerinin Alınmasıyla ilgili protokole imza attı.

Emlak beyan değeri online alınabilecek!

Gerek koronavirüs gerekse de işlem sahiplerinin memnuniyeti için tapuda fiziki işlem başvuruları sona eriyor. Yapılacak başvurular, internet yoluyla 7/24 esasına göre ‘web- tapu’ ve  ‘Alo 181’ üzerinden gerçekleştirilebiliyor.

Eyüpsultan’da emlak beyanı bildirimi artık elektronik ortamda!

Eyüpsultan Belediyesi, vatandaşların emlak beyanı bildirim başvurusunu elektronik ortama taşıyıp "e-beyanname uygulaması" başlattı.

İnegöl'de e-belediye uygulaması ile emlak beyanı yapılabilecek!

İnegöl Belediyesi, e-belediye uygulaması ile vatandaşların kolay bir şekilde emlâk beyanında bulunmalarını sağlayacak. 

Yapı Kayıt Belgesi alanlar emlak beyanında bulunacak!

İmar barışından yararlanmak isteyenler için İzmit Belediyesi yetkililerinden önemli açıklama geldi. Yetkililer, Yapı Kayıt Belgesi alan vatandaşların emlak beyanında bulunması gerektiğini hatırlattı.

emlak beyanı 2013 Haberi

emlak beyanı 2013

Emlak beyanı nasıl verilir?

Emlak beyanı, gayrimenkul sahibi kimselerin sahip olduğu mallar için bağlı oldukları belediyelere yaptıkları bildirimi ifade ediyor. Peki emlak beyanı verme nasıl olur bir başka deyişle emlak beyanı nasıl verilir diye soruyorsanız, hemen yanıtlayalım.


Beyan, kişi, kurum ve kuruluşlarca sahibi olduklarını ispatlayarak bulundukları bölgede yer alan bağlı oldukları belediyelerin emlak servislerine makbuz karşılığı veriliyor.


Emlak beyanı verme süresi..

Beyannamenin, en geç arsa tapusunu alındığı yılın sonuna kadar yapılması gerekiyor. Alınan gayrimenkul inşaat halindeyse, inşaatın tamamlanması beklenip tapu alındıktan sonra emlak beyanında bulunulması gerekiyor.


Emlak beyanı için gerekli evraklar..

Mülk Sahibi Nüfus Cüzdanı Fotokopisi,

Adres ve Telefon Numarası, 

Kapak Dosya, 

Tapu Fotokopisi.




Işıl Seren...