06 / 05 / 2024

emlak borcu affı

emlak borcu affı

Vadesi 30.04.2014 tarihinden önce olan Emlak vergisi ile çevre temizlik vergisi ve bunlara bağlı vergi cezaları 6552 sayılı kanun kapsamında yapılandırılabiliyor. İşte emlak borcu yapılandırma şartları...

Kredi borcu olanlar dikkat! Sicil affı ile borçlarınız silinebilir!

Kredi borcu olanlara sevindirici bir haber geldi. Sicil affının sayesinde bazı kredi borçlarının silinmesi bekleniyor. Kredi borcu ödeme konusunda kara listede olan kişilerin borçları silinecek. Borçluları sevindirecek olan bu uygulama kimler için geçerli olacak? İşte sicil affı detayları…

Vergi borcu olanlar için flaş gelişme! Merakla bekleniyordu! İşte alınan karar

Vergi borcu olan vatandaşların merakla beklediği karar alındı. Verilen cezaları ödeyen vatandaşlar için mutlu edici haber ilan edildi. Borç affı ile alakalı karar nedir? Merak edilen ayrıntılar haberimizde.

Vergi affı 2023 başvuru nasıl yapılır? 2023 vergi affı başvuru ne zaman? Vergi borcu ödenmezse ne olur?

Vergi borcu yapılandırma; belli zaman dilimlerinde, kişinin ödemesi gereken verginin belli oranının silinmesi ve kalan kısmının devlet tarafından belirlenen tarihler içinde taksitler ile ödenme işlemidir. İşte bu konuya dair detaylar!

Borç yapılandırma detayları peş peşe geldi! 48 ay taksit ve yüzde 90 indirim fırsatı! Vergi affı başvuruları ne zaman? 

KYK borcu, trafik cezası, vergi borçlarını da kapsayan vergi affı ile ilgili tüm detaylar belli oldu. Vergi affı başvuruları ne zaman? Hangi borçlar silinecek, hangi borçlar taksitle ödenebilecek?

Emlak vergisi borcu olanlar aman dikkat! Bu tarihi sakın kaçırmayın!

Emlak vergisi borcu olanlar aman dikkat... Bu tarihi sakın kaçırmayın...İşte, vergi borcu yapılandırma son başvuru tarihi...Hemen bakın...

Emlak vergisi borcu nasıl ödenir? Emlak vergisi nereye ödenir?

Mülk sahibi olan kişiler emlak vergisini ödemekle mükelleftir. Bu emlak vergisi ödeyecek olan vatandaşlar, konu nezdinde birtakım soruların yanıtını aramaktadır. İşte emlak vergisine dair sorulan o sorular ve yanıtları!

Emlak vergisini ödeyene güzel haber! Paranızı geri alacaksınız!

Emlak vergisini ödeyene müjde. Devletin size borcu olabilir. Hemen bakın. İşte detaylar!

Vergi borcu silinecek mi? Hangi borçlar silinecek? Borçlar nasıl yapılandırılacak?

Vergi affı için gerekli düzenleme geçtiğimiz hafta Meclis'e sunuldu. Vergi borcu başta olmak üzere daha bir çok cezayı kapsayan düzenlemenin detayları merak ediliyor. Vatandaş internetten, Vergi borcu silinecek mi? Hangi borçlar silinecek? Borçlar nasıl yapılandırılacak? sorularının cevabını arıyor.

Vergi affı hangi borçları kapsıyor? Vergi affı emlak vergisini kapsıyor mu?

Vergi affı gündemde yerini alan en popüler konulardan biridir. Bu yüzden konu ile ilgili pek çok soru sorulmaktadır. İşte o sorular ve yanıtları!

Vadesi geçmiş yapılandırma borcu nasıl ödenir? Vergi affı neyi kapsıyor? Vergi affı için nereye başvurulur?

Vergi affı gündemde yer alan konulardan biridir. Bu kapsamda pek çok soru sorulmaktadır. İşte merak edilen detaylar!

Emlak vergisi borçları silinecek mi? Emlak vergisine af mı geldi? İşte emlak vergisinde son dakika gelişmesi!

Dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Cumhuriyet tarihinin en büyük borç yapılandırmasında detayları açıklamasının ardından, vatandaşlar emlak vergisi borçlarının silinip silinmeyeceğini araştırmaya başladı. Peki emlak vergisi borcu olan vatandaşın borçları silindi mi, emlak ve

KYK'dan trafik cezasına onlarca cezaya af kapıda! Borçların tamamı devreye alındı: Milyonların borcu tek kalemde silinecek!

Tarihin en büyük vergi affı yolda. Bu kapsamda borcu olan vatandaşlar konuya ilişkin araştırmalarına hız kazandırdı. Daha fazla detay için haberimize göz atabilirsiniz…

Vergi affı paketinde kimler var? Sigorta prim borçlarını da kapsayacak mı?

Toplumun tüm kesimlerini yakından ilgilendiren vergi borcu affının geniş kapsamlı olması bekleniyor. Peki pakette kimler ve hangi borçlar yer alacak?  Kapsama girenler borç yapılandırmasını nasıl yapacak?

emlak borcu affı Haberi

emlak borcu affı

Emlak borcu yapılandırma şartları!

6552 sayılı vergi yapılandırma kanunu kapsamına, vadesi 30.04.2014 tarihinden önce olan  Emlak  vergisi ile çevre temizlik vergisi ve bunlara bağlı vergi cezaları, gecikme faizleri, gecikme zamları ve  Emlak vergisi üzerinden hesaplanan taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına katkı payı ile buna bağlı gecikme zammı da giriyor.


Buna göre belediyeye emlak ve çevre temizlik vergi borcu bulunan mükelleflerin başvuru süresi içerisinde belediyelerin mali işler müdürlüğüne giderek müracaat etmeleri gerekiyor. Peki, vergi borcu nasıl yapılandırılır? Emlak borcu yapılandırma şartları nelerdir?


- Yapılandırmadan yararlanmak için Kanunun yayımlandığı tarihi izleyen ikinci ayın sonuna kadar ilgisine göre vergi dairesi veya belediyeye başvurulması gerekmektedir. 


- Ayrıca; ilk taksitin Kanunun yayımlandığı tarihi izleyen üçüncü aydan başlamak üzere, ikişer aylık dönemler halinde en fazla on sekiz eşit taksitte ödenmesi...