03 / 05 / 2024

emlak desteği

emlak desteği

Piyasalarda ve ekonomide yaşanan durgunluk emlak sektöründe vurdu. A. Koç İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı ve Emlaksatan.com sitesinin kurucusu Abdurrahman Koç, emlak ve inşaat firmalarına ilanlarını ücretsiz duyurma imkanı vereceklerini söyledi.

Konut krizinden kurtulamayan Çin'de emlak geliştiricisi holdinglere yerel yönetim desteği!

Emlak krizinin gündemden düşmediği Çin'de bir son dakika gelişmesi daha yaşandı. Çinli emlak geliştiricileri Sunac China ve CIFI Holdings'in projeleri yerel yönetim desteği almaya hak kazandı. İşte detaylar...

Emlak müşavirlerine hibe desteği sağlanması önerisi mecliste!

Emlak müşavirlerine karşılıksız hibe desteği sağlanması önerisi meclis gündemine taşındı. CHP'li  Özcan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Emlak Katılım’dan 50 bin lojmanın satışına özel finansman desteği!

Emlak Katılım, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile yaklaşık 50 bin kamu lojmanının satışına dair finansman desteği için protokol imzaladı...

TEV, TSKB Gayrimenkul ve Reidin desteği ile daha çok burs verecek!

TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş. ve Reidin Türkiye, bir sosyal sorumluluk projesi kapsamında TEV mevcut gayrimenkul portföyünü analiz etti. TEV yapılan analiz neticesinde sağlanacak iyileştirmelerle daha fazla öğrenciye burs desteği sağlayabilecek.

Sur Yapı İdilia’da yüzde 15 indirimle konut desteği başladı!

İdilia’da Ödediğiniz Peşinat ve Banka Kredisi Tutarına yüzde 15 İndirimle Konut Desteği Fırsatı Sur Yapı’da! Böylece Ödediğiniz Peşinatı veya Kullanacağınız Kredi Tutarını Kendiniz Belirleyebilir, İndirim Tutarınızı attırabilirsiniz.

Eskişehir Yaşam Köyü Projesi'ne hibe desteği sağlanacak!

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi Yaşam Köyü Projesi, Avrupa Komisyonu Akıllı Şehirler ve İnovasyon Projesi’nden hibe desteği alma hakkı kazandı ve Türkiye’de akıllı şehir oluşturulması konusunda önemli bir adım atıldı.

Emlak takası için gereken belgeler!

Taşınmaz malların devir işlemleri, bedelli, bedelsiz veya takas usulü ile yapılabiliyor. Tapuda takas, niteliği ve değeri farklı olan taşınmaz mallar için de yapılabiliyor. Peki, emlak takası için gereken belgeler nelerdir?

Konut alana devlet desteği nasıl oluyor?

Konut alımında devlet desteği ve 47 bin öğretmen kadrosu gibi düzenlemeleri içeren ‘Torba Kanun’ teklifi olarak adlandırılan Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi yasalaştı.

Ağaoğlu kampanyasında hemen teslim 200 dairede yüzde 35 faiz desteği!

13 Şubat taraihinde başlayan Ağaoğlu faiz desteği kampanyası kapsamında yüzde 1 peşinat sonrasında yüzde 24'lük kısım taksitlendiriliyor. Yüzde 75'lik kısmın yüzde 35'inde faiz desteği sağlanıyor.

Kentsel dönüşüm kredisi faiz desteği nedir?

Kentsel dönüşümde riskli binası yıkılan hak sahiplerine devlet tarafından bazı finansal haklar tanınıyor. Bu hakların başında faiz desteği geliyor. Peki, kentsel dönüşüm kredisi faiz desteği nedir?

Kentsel dönüşüm kredi faiz desteği anlaşmalı bankalar 2015!

Kentsel dönüşüm kanunu kapsamında kredi kullanacak gerçek veya tüzel kişilerin bankalardan kullanacağı kredilere bazı bankalar faiz desteği yapıyor. İşte kentsel dönüşüm kredi faiz desteği anlaşmalı bankalar 2015..

Konut desteği en fazla ne kadar olacak?

Kabul edilen Torba Yasa gereğince konut alanlara devletten destek yapılacak. Peki, peşinat biriktiren vatandaşlara belli oranlarda yardım yapacak bu konut desteği en fazla ne kadar olacak?

Konut desteği nasıl olacak?

Konut kredisi kullanırken ödenen peşinatına, Torba Yasa ile devlet desteği geldi. Yasa gereğince, peşinat biriktirmek için açılan banka hesabına devlet belli oranlarda yardım yapacak. Peki, konut desteği nasıl olacak?

emlak desteği Haberi

emlak desteği

Piyasalarda yaşanan ekonomik durgunluk birçok sektör gibi gayrimenkul sektörünü de etkiledi. Gayrimenkul alıcılarının, döviz kurundaki belirsizlik ve referandum süreci başta olmak üzere, çeşitli nedenlerle alımlarını ertelemesi sektörü durağanlaştırdı. A. Koç İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı ve Emlaksatan.com sitesinin kurucusu Abdurrahman Koç, Türkiye ekonomisinin lokomotiflerinden biri olan gayrimenkul sektöründe yaşanan olumsuz koşulların önüne geçmek için, emlak ve inşaat firmalarına ilanlarını ücretsiz duyurma imkanı vereceklerini açıkladı. Sektörün içinden gelerek, emlakçıların beklenti ve sorunlarını bilen Emlaksatan.com, yıl sonuna kadar sunacağı uygulamayla, ekonomik canlanmaya katkı sağlamayı hedefliyor.


Emlakçılar İş Yapamıyor 

Piyasalardaki durgunluk nedeniyle gayrimenkul sektörünün sıkıntılı bir dönemden geçtiğini belirten Koç, “Günümüzde, emlakçılar kimi zaman haftalarca iş yapamıyor. Elimizi taşın altına koyma vaktidir. Sektörün içinden gelen ve onların sorunlarını bilen bir kurum olarak, piyasanın canlanmasına katkıda...