06 / 05 / 2024

emlak durgunluğu

emlak durgunluğu

Dün Sabri Ateş'in görüşlerini yayınlamıştık. Bugün de yardımcısı Nizamettin Aşa'nın görüşlerini yayınlıyoruz. Aşa fiyatların Eylül'de patlayacağını söylüyor.

Konut satışlarında yerel seçim durgunluğu!

Emlak sektörünün son açıklanan raporu son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut satışlarının son 8 senenin en düşük seviyelerine indiğini ortaya çıkardı. Konu ile ilgili önemli açıklamalar yapan sektör temsilcileri de umutların seçim sonrasına kaldığını kaydetti.

İstanbul Milli Emlak Memurluğu 1934'te 2 taksitle gayrimenkul satıyormuş!

Hazineye ait taşınmazların yönetimini sağlayan Milli Emlak, 1934 yılında gazetede İstanbul'daki gayrimenkul için satış ilanı vermiş...

Konut fiyatlarındaki yükseliş yatırımcıların yönünü değiştirdi! Parası olan yurt dışına gidiyor...

Yurt dışı inşaat firmalarının acenteleri, Türkiye'de gayrimenkul piyasasında yaşanan fiyat yükselişi ve durgunluğu fırsat bilerek parası olan yatırımcıları yurt dışına çekmeye başladı.

Yurt dışından ev alacaklara flaş uyarı: Bunlara dikkat edin, mağdur olmayın!

Türkiye'deki emlak piyasalarında yaşanan durgunluğu bahane eden yurt dışı merkezli gayrimenkul ve inşaat firmaları, Türk yatırımcıları radarına aldı. Peki yurt dışından ev alırken nelere dikkat edilmeli?

Çeşme, turizmde resmen iflas etti! Son 20 yılın en kötü sezonu!

Çeşme Otelciler Birliği Başkanı Yakup Demir, turizmde yaşanan durgunluğu şu ifadelerle anlattı: “Böyle bir durgunluğu son 20 senede yaşamadık. Pandemi sürecinde bile daha iyi bir sezon geçirmiştik.”

Analistlerden flaş iddia! Ortalık çok karışacak! 1 Doları olan kişileri bile ilgilendiriyor!

JPMorgan Chase ekonomistleri, agresif bir Fed faiz artırımının gelecek yıl hafif bir durgunluğu tetikleyebileceğini ve ABD'de bir milyondan fazla işe mal olabileceğini tahmin ettiler.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum: Arazileri peşkeş çekiyoruz TOKİ evlerinin fiyatları çok ucuz olacak

Hükümetin konut piyasasında yaşanan durgunluğu aşmak için başlattığı ucuz ev kampanyasının detayları belli olmaya başladı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Hazine arazilerini dar gelirli vatandaşlara peşkeş çekiyoruz fiyatlar çok ucuz olacak" dedi.

Dizüstü bilgisayarlarda 1500 TL'ye varan dev indirim! İşte 2022 Mart Fiyat Listesi...

Son zamanlarda dizüstü bilgisayar satışlarında yaşanan durgunluğu arttırmak için n11com'dan 1.500 Türk Lirasına varan dev indirim geldi! İşte Mart 2022 fiyat listesi...

Hangi ilçede ev fiyatları 2 katına çıktı?

Bodrum'da emlak piyasası uçtu gidiyor. Yazlık kiralamalarıyla beraber sektör hareketlendi. Fiyatlar geçen yazın 2 katına çıktı.

İşte BAE şeyhinin Londra’daki 5.5 milyar sterlinlik gizli emlak imparatorluğu!

Birleşik Arap Emirlikleri lideri Şeyh Halife bin Zayid Al Nahyan'ın Londra'daki 170 adetlik emlak imparatorluğunun değerinin 5,5 milyar sterlin olduğu belirlendi. Belgelerde, şeyhin toplamda 1000 kiracıdan yıllık 160 milyon sterlin kira geliri kazandığı ortaya çıktı.

Emlakçılık yetki belgesiyle emlak dolandırıcılığına son!

Emlak Profesyonelleri Derneği (The Turkish Property Professionals-TTPP) Başkanı Dr. Yakup Uslu, emlakçılık yetki belgesi düzenlemesi ile emlak dolandırıcılığının minimuma ineceğini, artık sadece işi emlak pazarlama olan şirketlerin emlak komisyonculuğu yapabileceklerini belirtti...

Faizlerin düşmesiyle emlak fiyatları uçtu!

Kamu bankaları konut kredisi faizini azalttı ancak emlak fiyatlarını yükseltti. Talep artışıyla birlikte yüzde 25’e varan fiyat artışları vatandaşı mağdur etti. Ev alma hayali kuranlar, mağduriyet yaşadı.

Rıfat Esed, Suriye devlet fonlarını kullanarak emlak imparatorluğu kurmakla suçlanıyor!

Beşşar Esed’in amcası Hama ve Tedmür Kasabı olarak anılan Rıfat Esed, Suriye devlet fonlarını yasa dışı yollardan kullanarak emlak imparatorluğu kurmakla suçlanıyor.

emlak durgunluğu Haberi

emlak durgunluğu

İstanbul Umum Emlak Komisyoncular Odası Başkan Yardımcısı Nizamettin Aşa , "Piyasada faizler düştüğü zaman talep oluşuyor. İnsanlar `faiz düşmüşken ev alalım' diyor. Şuanda piyasada satan çok , alıcı az. Biz, parası olan alsın diyoruz. Seçim belirsizliği bitti, önümüzdeki dönemde bu fiyatlara nitelikli konut bulunmaz. " dedi.

Aylardır seçim sonuçlarına odaklanan piyasalar , sandıktan yine tek parti iktidarı çıkmasını heyecanla karşıladı. Emlakçılar " Bu seçim sonuçlarıyla, bir yıldır süren durgunluk aşılır, Ağustos'un ikinci yarısı en geç Eylül'de emlak piyasasında patlama olabilir. " derken, İstanbul Umum Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Yardımcısı Nizamettin Aşa ise 1-2 ay içinde sınırlı hareket olabileceğini, asıl hareketlenmenin 2008'e kalacağını savunuyor.