03 / 08 / 2024

Emlak Finansmanında Kredilerin Geleceği araştırması

Emlak Finansmanında Kredilerin Geleceği araştırması

Şirketlere yatırım ve finans alanında danışmanlık hizmetleri sunan KPMG, ‘Emlak Finansmanında Kredilerin Geleceği Araştırması’nın sonuçlarını açıkladı.Araştırma sonuçları, Türkiye’nin birçok Avrupa ülkesinin önünde olduğunu gösteriyor.

Emlak ilanlarında yeni dönem: Yetki belgesiz emlak işletmeleri ilan veremeyecek!

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, Elektronik İlan Doğrulama Sistemi’nin ikinci aşaması olan yetki doğrulaması uygulamasında çalışmalarda sona gelindiğini belirterek, uygulamanın devreye girmesiyle yetki belgesiz emlak işletmelerinin ilan veremeyeceğini açıkladı.

Alman emlak piyasasında kriz tam gaz!

Alman ticari gayrimenkul fiyatları 2024 yılının ilk çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 0,8 gerilerken, yıllık bazda da yüzde 9,6 gerileme gösterdi. Uzmanlar konu ile ilgili olarak açıklamada bu resmi verilere göre Alman emlak piyasasında krizin devam ettiğini belirtti.

Prof. Dr. Ali Hepşen: Konut projelerinin finansmanında yenilik yapılmalı!

Prof. Dr. Ali Hepşen, Dünya gazetesinde kaleme aldığı yazısında son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut projelerinin finansmanında yeniliklere ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Ticari emlak piyasasında batık krediler sorun yaratıyor! Birçok sektör etkilenecek!

Ticari emlak piyasasında yaşanan sorunlar son günlerde sık sık gündem oluyor. St. Louis'deki Toberman Becker Wealth'in ortağı Michael Becker konuya ilişkin açıklamasında batık kredilerin sektörü sorunlarla karşılaştıdığının altını çizdi.

Gayrimenkul satışlarında yeni dönem başladı! Emlak fiyatlarındaki manipülasyon önlenecek!

Konut Finansmanı Paketleri’nin duyurulmasının ardından emlak fiyatlarında yaşanan keskin artışlar üzerine T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından Resmi Gazete’de yayınlanan ‘538 sayılı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği’ aracılığıyla bu konuda bazı düzenlemeler yapıldı. İşte detaylar...

Konut finansmanında 3 yeni paket fiyatları nasıl etkileyecek? Konut fiyatları artacak mı?

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut fiyatlarındaki artış oldukça yüksek seviyelere geldi. Peki konut finansmanında 3 yeni paket fiyatları nasıl etkileyecek? Konut fiyatları artacak mı?

Küresel emlak piyasasında balon var mı?

Kovid-19 salgını sırasında dünya genelinde tarihi seviyeye yükselen emlak fiyatları, yeni bir emlak balonu oluşup oluşmadığı sorusunu akıllara getirdi. Wall Street’in ünlü emlak analisti Ivy Zelman, emlak piyasasını ve artan fiyatları değerlendirdi.

Emlak davalarında rekor artış bekleniyor!

Son zamanların gündem konuları arasında yer alan kiralık ev sorununun emlak davalarını artırması bekleniyor...

Küresel emlak piyasasında 'pandemi' patlaması!

Korona virüs kısıtlamalarının etkisi azaltmasıyla emlak piyasasında keskin bir artış yaşandı. ABD’de emlak sahiplerinin gelirleri toplamda 1 trilyon dolara ulaşırken, İngiltere’de ise kötü ekonomik tablonun düzeleceği düşünülüyor.

Çekmeköy Alemdağ Emlak Konutları’nda aidat yolsuzluğu tepkisi!

İstanbul Çekmeköy Alemdağ Emlak Konutları’nda 5 bin kişi site yönetimini protesto etti. Site yönetiminin fazladan aldığı ücretin dışında, aidata istediği ek 6 milyon TL’lik bütçe karşısında site sakinleri duruma tepki gösterdi.

Dünya emlak artışında ilk üç Türkiye’den!

Emlak piyasasında fiyat araştırması yapan  Knight Frank firmasının verilerine göre, küresel emlak artışında ilk üç şehir Türkiye'den çıktı. Yüzde 28.1 artışla İzmir birinci olurken, Ankara 26.4’le ikinci, İstanbul ise 20.2 oranıyla üçüncü sırada yer aldı.

Emlak piyasasında ne olur?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabından "Emlak piyasasında ne olur?" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 18 maddelik analizi...

Kuveyt Türk konut finansmanında indirime gitti!

Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs (Kovid-19) sürecinde ülke ekonomisine katkı sunmak için finansman oranlarında indirime giden Kuveyt Türk, konut finansmanında yüzde 0,76'dan başlayan finansman desteği sağlıyor.

Emlak Finansmanında Kredilerin Geleceği araştırması Haberi

Emlak Finansmanında Kredilerin Geleceği araştırması

Şirketlere yatırım ve finans alanında danışmanlık hizmetleri sunan KPMG, ‘Emlak Finansmanında Kredilerin Geleceği Araştırması’nın sonuçlarını açıkladı. 6 yıldır yapılan ve ilk kez Türkiye’nin dâhil edildiği araştırmanın sonuçları, Türkiye’nin birçok Avrupa ülkesinin önünde olduğunu gösteriyor. 


KPMG, Avrupa’nın 21 ülkesinden 90 bankanın yöneticileri ile görüşerek ‘Emlak Finansmanında Kredilerin Geleceği’ başlıklı bir araştırma hazırladı. Araştırmanın sonuçları, Türkiye’nin krediler bakımından bölgede birçok ülkeye göre üst sıralarda olduğunu ortaya koydu. Türkiye piyasasının önümüzdeki dönemde mevcut risklerine rağmen, en az yüzde 3 büyüme gerçekleştirmesi bekleniyor.


Her bölgeyi kendi şartları içinde değerlendirdiklerini belirten KPMG Türkiye Denetim Bölüm Başkanı ve Şirket Ortağı Murat Alsan, bölgenin makroekonomik alanda olumlu bir seyir izlediğini söyledi. Bu olumlu etkinin yanı sıra bölgede hem faizler hem Euro düşüşünden kaynaklı ihracatta olumlu gelişmeler yaşandığının altını...