19 / 05 / 2024

emlak hukuku kitapları

emlak hukuku kitapları

Kitapta, taşınmaz mülkiyeti, tapu sicili, imar, mekansal planlama, imar uygulamaları, imar mevzuatına aykırı yapılar taşınmaz değerleme yöntemleri ve değerleme teknikleriyle ilişkilendiren ve bilinmesi gereken tüm konuları bulabilirsiniz.

Herkes merak ediyor! Emlak vergisi için dava açılabilir mi?

Emlak vergisindeki yükselişler gündemden düşmüyor. Avukat / Arabulucu / Ph.D. (Maliye-Vergi Hukuku) Dr. Y. Burak Aslanpınar, Dünya Gazetesi'nde emlak vergisini kaleme aldı.

Vatandaşlar emlak vergisi artışına karşı ne yapmalı?

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Avukat Ali Güvenç Kiraz emlak vergisini kaleme aldı. İşte Kiraz'ın o yazısı...

Emlak danışmanlığı bundan sonra nasıl olacak?

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Av.Ali Güvenç Kiraz, emlak danışmanlığının bundan sonra nasıl olacağını, nasıl yapılacağını anlattı...

Emlak vergisi değerine dava açmak için 7 Eylül son gün!

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Ali Güvenç Kiraz emlak vergisi değerine dava açmak isteyenler için tarih hatırlatmasında bulundu.

Sema Kılıç Hukuk Bürosu, gayrimenkul hukuku eğitimi verecek!

Sema Kılıç Hukuk Bürosu, deneyimli ve alanında uzmanlaşan avukat ve danışman kadrosu tarafından Mayıs 2016 da başlayacak gayrimenkul hukuku eğitim programı sayesinde Emlak İstasyonu franchising ofislerine gayrimenkul hukuku eğitimi verecek.

Avukat Kadir Kurtuluş: Lisanslı emlak ofisleri gayrimenkul sektörü için olmazsa olmaz!

Gayrimenkul Hukuku alanında uzman Avukat Kadir Kurtuluş gayrimenkul sektörünün önemli aktörlerinden olan emlak ofisleri ile ilgili artık ciddi düzenlemeler yapılarak aracılık hizmetlerinin yasallaşması gerektiğini belirtti...

Avukat Kadir Kurtuluş: Emlak ofisleriyle ilgili ciddi düzenlemeler yapılmalı!

Gayrimenkul Hukuku alanında uzman Avukat Kadir Kurtuluş gayrimenkul sektörünün önemli aktörlerinden olan emlak ofisleri ile ilgili artık ciddi düzenlemeler yapılarak aracılık hizmetlerinin yasallaşması gerektiğini belirtti...

Daireleri teslim etmeyen müteahhit için ne yapılmalı?

Posta Gazetesi yazarı Tamer Heper gazetedeki köşesinde emlak hukuku ile ilgili soruları yanıtlıyor.

Sahibinden.com'da emlak ilanları arttı

Geçtiğimiz yıl ekim ayından bu yana Türkiye'yi de yoğun olarak etkileyen ekonomik krizin bir etkisi de emlak ve vasıta ilanlarına oldu.

Emlak Bankası'ndan 46 satılık gayrimenkul

T.C Emlak Bankası, İstanbul, Ankara, Adana, Samsun, Antalya, Balıkesir, Diyarbakır, İçel, Kahramanmaraş, Denizli, Sivas, İzmir, Manisa, Trabzon, Edirne ve Yalova'da bulunan toplam 46 gayrimenkulu satışa çıkardı.

Milli Emlak'tan Düzce'de satılık arsa

Düzce Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğü İstanbul Caddesinde bulunan arsayı satışa çıkardı.

Emlak sektöründe istihdam tedbirleri

Emlak sektöründe gençlerin istihdamını artırmaya yönelik olarak AB tarafından desteklenen "Emlak Sektöründe İstihdam Tedbirleri Projesi" hayata geçirildi.

Emlakçılar krizden çıkışı meslek komitelerinde arıyor

Emlak Yasası'nın çıkmasını son 15 yıldır bekleyen emlak sektörünün temsilcileri, taleplerini daha yüksek sesle duyurabilmek için İTO Emlak Hizmetleri Komitesi'nde birleşiyor.

emlak hukuku kitapları Haberi

emlak hukuku kitapları

Kitap, uzun yıllar, “Gayrimenkul Değerleme” ve “Arazi Geliştirme” konularında çalışan, bu konularda çeşitli üniversitelerde, meslek kuruluşlarında, kamu kurumlarında eğitim/ders/danışmanlık yapan yazarların notlarından, ders anlatımı/eğitimler/uygulamalar esnasında öğrencilerinden/uygulamacılardan gelen sorulardan ve mesleki tecrübelerine dayanılarak hazırlanmıştır. Ayrıca, kitabın ilk baskısının ardından okuyuculardan gelen istek ve öneriler dikkate alınarak hazırlanmıştır.


Kitapta, taşınmaz mülkiyeti, tapu sicili, imar, mekansal planlama, imar uygulamaları, imar mevzuatına aykırı yapılar, imarda kazanılmış hak ve daha pek çok konuyu taşınmaz değerleme yöntemleri ve değerleme teknikleriyle ilişkilendiren ve bilinmesi gereken tüm konuları bulabilirsiniz. Kitap, taşınmaz değerlemesi ile ilgili yüzlerce örnek soru çözümleriyle, konu hakkında bilgi edinmek isteyenlere eşsiz bir kaynak olmaktadır.


Kitapta, Türkiye’de ve Dünya’da değerleme sistemleri ve teknikleri ayrıntılı olarak açıklanmaktadır. Taşınmaz (gayrimenkul) konusunu, yüzlerce yargı kararı, yasa, tüzük, yönetmelik ve genelgelerin...