02 / 05 / 2024

emlak komisyonu düzenleme

emlak komisyonu düzenleme

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci'nin dün açıkladığı "emlak komisyonuna yüzde 3 sınırı" yönetmelik taslağı ile emlak sektöründe her şey sil baştan değişecek. 

İkinci el konut piyasasına düzenleme geliyor!

İkinci el otomotiv piyasasının ardından, ikinci el konut piyasasını da düzenleyeceklerini ifade eden Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Komisyon oranları belirlenecek ve herkesin farklı komisyonla iş yapması önlenecek." dedi.

Emlak ilanları için yeni düzenleme! Sosyal medya mercek altına alındı!

Ticaret Bakanlığı’nın son aylarda emlak ilanlarıyla ilgili düzenleme ve denetimleri sürerken, sosyal medya platformlarında paylaşılan ilanlar da mercek altına alındı.

Yabancıya gayrimenkul satışında ipin ucu kaçtı, düzenleme şart!

Kıbrıs Türk Müteahhitler Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, yapancılara gayrimenkul satışına ilişkin açıklama yaptı. Bu kapsamda Gürcafer, emlak satarken ipin ucunun kaçtığını ve düzenleme yapılması gerektiğini belirtti.

Konut alımında yeni dönem! Düzenleme 1 Kasım'da yürürlüğe giriyor! 

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, sahte ilanlara karşı emlak ve otomotiv sektöründe yeni dönemin 1 Kasım'da yürürlüğe gireceğini belirtti. Yeni düzenleme ile sahte ilanların önü kesilecek. 

Emlak ilanı verenler için yeni düzenleme: Uygulamayanlara 100 bin lira para cezası

Bir gayrimenkulün satışını gerçekleştirmek isteyen bireyler için yeni düzenlemeler ve uygulamalar devreye girmiştir. Bu sayede, piyasada spekülasyonların azalması ve gayrimenkul fiyatlarının daha dengeli bir seviyede olması hedeflenmektedir. İşte yeni düzenleme detayları…

Evini kiralamak isteyenler apartman sakinlerinden izin alacak! Kiralık konutlara yeni düzenleme geliyor!

TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı Adil Karaismailoğlu'un geçtiğimiz günlerde AirBnb ile ilgili düzenleme sinyalleri vermesinin ardından yapılması beklenen düzenlemelerin ayrıntıları belli oldu. Evini kiralamak isteyen apartman sakinlerinden izin alacak...

Yabancıya satış yapan emlakçılara yeni düzenleme kapıda!

Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğundan sonra yabancılara satış gerçekleştiren emlakçılara yeni düzenlemeler getiriliyor. Düzenleme kapsamında yabancıya satış yapan emlakçılara hem dil hem de emlak bilgisi şartı koyulacak.

Zeynep Tandoğan: Taşınmaz ticaretindeki yeni düzenleme için hazırız!

Hürriyet Emlak Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Ticari işlerden Sorumlu Eş Genel Müdürü Zeynep Tandoğan, emlak alanında uzmanlaşmış en büyük internet sitesi olarak yeni düzenleme için hazır olduklarını belirtti.

AB'den kripto paralara düzenleme teklifi!

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, kripto varlıklara yönelik hizmet sunanların yerel makamlardan izin almalarını ve AB ülkelerinde ofis açmalarını gerektiren düzenleme teklifinde bulundu.

Emlakçı komisyonu nedir?

Emlakçılar gerçek hak sahiplerinin talebi üzerine düzenlenen süreli veya süresiz iş sözleşmesi yaparak; taşınmazın tüm hukuki ve teknik işlemleri ve kiralanması konusunda aracılık yapmaktadır. Peki emlakçı komisyonu nedir? İşte merak edilen sorunun cevabı...

Hazine taşınmazlarının kiralanmasında yeni düzenleme!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen düzenleme ile Hazine taşınmazları üzerinde seracılık dahil tarımsal üretimde bulunmak isteyenler için taşınmazın emlak vergi değerinin yüzde biri üzerinden 20 yıla kadar kiralama fırsatı getirildi.

Bankacılık Düzenleme Ve Denetleme Kurulu Kararı 2019!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu bugünkü 30699 sayılı Resmi Gazete'de Bankacılık Düzenleme Ve Denetleme Kurulu Kararı'nı yayımladı. Karar kapsamında Türkiye Emlak Katılım Bankası A.Ş.’ye faaliyet izni verildi. 

Almanya’da emlak vergisinde yeni düzenleme yolda!

Almanya’da Maliye Bakanlığı, arsa, konut, arazi gibi emlak vergisinde yeni düzenleme yapacak. Düzenlemenin büyük kentlerde kiraları artırması bekleniyor.

Kanal İstanbul için yasal düzenleme geliyor!

Kanal İstanbul’a ilişkin düzenleme bugün Plan Bütçe Komisyonu'nda görüşelecek. Projenin yap-işlet-devret modeliyle hayata geçirilmesi için yasal düzenlemeye gidiliyor. 

emlak komisyonu düzenleme Haberi

emlak komisyonu düzenleme

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci tarafından dün açıklanan "emlak komisyonuna yüzde 3 sınırı" ev alacak ve satacakları hareketlendirdi. Hürriyet Gazetesi muhabirlerinden Aysel Alp, yönetmelik taslağında dikkat çeken maddeleri derledi. 

Gayrimenkul alım, satım ve kiralaması ticaretine yeni düzen getirmeye hazırlanan Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, yönetlik taslaığını tarafların görüşüne açtı. 


Belgesi olmayan emlakçı olamayacak

Gayrimenkul ticarini yapacak kişilerde yetki belgesi aranacak. Yetki belgesi olmayan gayrimenkul ticareti yapamayacak. Bu yetki belgesini de Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Ticaret İl Müdürlükleri verecek. Belgenin yenilenmesi ve iptal edilmesini de Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Ticaret İl Müdürlükleri yapacak. Belgelerin geçerlilik süresi 5 yıl olacak ve bu sürede başkasına devredilemeyecek. 


En az lise mezunu

Gayrimenkul alım satımında yetkili işletme belgesi almak isteyenlerin, bulundukları il ve ilçede odalara kayıtlı...