28 / 04 / 2024

Emlak Müşavirleri Federasyonu kira açıklaması

Emlak Müşavirleri Federasyonu kira açıklaması

Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkan V. Mehmet Sert, son zamanların gündem konuları arasında yer alan kira artışları ile ilgili açıklamalar yaptı.

Yabancıların konut alımında getirilen 400 bin dolarlık sınırlamanın yankıları sürüyor!

Türkiye emlak sektöründe son dönemlerde, yabancıların konut alımında getirilmiş olan 400 bin dolarlık sınırlamanın yankıları devam ediyor. Bu konudaki önemli bir aktör olan Türkiye Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı Hacı Ali Taylan konu ile ilgili çok önemli açıklamalar yaptı.

Gayrimenkul sektörü kabuk değiştiriyor!

Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu (TEMFED) Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Emlakçılar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sinan Canpolat yaptığı açıklamada Türkiye genelinde çok ciddi denetimlere başladığını dile getirerek emlak sektörünün kabuk değiştirdiğini söyledi.

40 yıllık emlak sektörü yöneticisindan piyasa itirafı: Aşırı yükselen fiyatlar...

Konut piyasasında yaşanan fiyat dalgalanmaları, yüksek inşaat maliyetleri, talebin artıp arzın düşmesi sektörü kısır döngünün içine soktu. Emlak sektöründe 40 yılını geçiren Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu (TEMFED) Başkanı Hacı Ali Taylan ilginç bir itirafta bulundu.

Kuşadası'ndaki gayrimenkul fiyatlarına Afgan dopingi!

Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu (TEMFED) Genel Başkan Yardımcısı ve Kuşadası Emlakçılar Derneği Başkanı Müslüm Yıldırım, Afganlar’ın Kuşadası’nda yatırımı tercih ettiğini, bu durumun arsa fiyatlarını 5 kata kadar yükselttiğini vurguladı. Bölgede, kiralık evler de karaborsaya düştü.

Sahte emlak ilanlarına dikkat!

Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu (TEMFED) Genel Başkan Yardımcısı ve Trabzon İnşaatçılar Emlakçılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası (TİNEMOD) Başkanı Ayhan Taflan internet sitelerindeki sahte emlak ilanları ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Emlak Müşavirleri Federasyonu'ndan kira açıklaması!

Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkan V. Mehmet Sert, son zamanların gündem konuları arasında yer alan kira artışları ile ilgili açıklamalar yaptı.

EMFED'ten Milas Tapu Müdürlüğüne tepki!

Emlak Müşavirleri Federasyonu (EMFED), Milas Tapu Müdürlüğüne giden bazı emlak ofisi ve emlak danışmanlarının yasadığı sıkıntılar nedeniyle Milas Tapu Müdürlüğü'ne tepki gösterdi. 

Emlak sektöründe veri bankası kurulmalı!

Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Kanada Temsilcisi Seyfi Tomar yaptığı açıklamada,  “Emlak sektöründeki mevcut dağınıklık mesleki paydaşlarla yapılacak iş birliği sayesine rahatlıkla aşılabilir ve böylesi bir ortak çalışma ile büyük bir veri bankası sahibi olabiliriz” dedi.

Gayrimenkul almak için doğru zaman mı?

Bursa Emlak Müşavirleri Odası Başkanı Erdal Çelebi, konut sektörüne ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdal Çelebi, "Gayrimenkul fiyatlarında artış yaşanacağına dair bir öngörümüz var. Şimdi konut almak için doğru bir zaman" dedi.

Emlakçılar süre uzatımı istemiyor!

Emlak faaliyetleri 1 Ocak'tan itibaren sadece Yetki Belgesi alan işletmeler tarafından yapılabilecek. Tüm girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Başkanı Hakan Akdoğan, süre uzatması istemediklerini, Yetki Belgesi alan 23 bine yakın işletmenin uygulamanın başlamasını beklediğini söylüyor.

Emlak sektöründe hareketlilik artacak!

Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneğinin (TÜGEM) İzmir Şube Başkanı Onur Karademir, “Vatandaşlar düşük faizli kredi çekip konut alıyor. Satışlar hız kazanacak ve sektördeki hareketlilik artacak” diye konuştu.

Emlak mı Bitcoin mi?

Yatırımcıların karşısında altın, emlak, Bitcoin, hisse senedi ve hazine kağıtları gibi alternatifler bulunuyor. Peki en iyi yatırım aracı hangisi? Emlak mı tercih edilmeli Bitcoin mi? İşte detaylar...

Gayrimenkul sektöründeki fiyat artışı emlakçı ve alıcıyı mağdur ediyor!

Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı Hacı Ali Taylan yaptığı açıklamada "Mal sahipleri ve müteahhitler sürekli fiyat artırımına gidiyorlar. Anlaşma yapılan fiyat üzerinden pazarlık bozuluyor. Bu durum hem emlakçıyı hem de alıcıyı mağdur ediyor." diye konuştu.

Emlak Müşavirleri Federasyonu kira açıklaması Haberi

Emlak Müşavirleri Federasyonu kira açıklaması

Kiralarda yaşanan yüksek artışlar son zamanların gündem konuları arasında yer aldı. Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkan V. Mehmet Sert, konuyla ilgili önemli açıklamalar yaptı. 

Mehmet Sert'in konuyla ilgili açıklaması şu şekilde:

"Özellikle ilçemizde ve Muğla bölgesinde pandeminin etkisiyle, insanların özellikle büyükşehirlerde yaşayan vatandaşlarımızın bölgemize taşınmaları ve göç etmelerinden kaynaklanan ve  ayrıca bölgemizin insan kaynağına olan ihtiyaç ve  iş gücü taleplerinden kaynaklanan nedenlerden dolayı aşırı yükselen kira rakamlarıyla zorlanan vatandaşlarımız ve öğrenciler mağdur oluyorlar. Bunların acil olarak çözüme kavuşması gerektiğini yoksa bu şekilde giderse bunun sonucunun hem gayrimenkul sahiplerine hem de vatandaşlarımıza ileriye dönük mağdur etmeye devam edeceğini belirtti. Kiralar yüzünden zaman gelecek kamu ve özel  kurumlarda çalışanların tercih etmeyeceği bir bölge olacağız ve sıkıntıyı hep birlikte çekeceğiz."


GAYRİMENKUL KİRALAMA ŞİRKETLERİ GELİYOR!

Gayrimenkul...