29 / 04 / 2024

Emlak Müşavirleri Odası

Emlak Müşavirleri Odası

'Bursa'da Suriyeliler 'in olmadığı mahalle yok' diyen Emlak Müşavirleri Odası Başkanı Çelebi, 'Ekonomik durumu iyi olanlar gözde yerleri, varlıklı olmayanlar kenar mahalleleri tercih ediyor' dedi.

Bursa'da ev almanın tam zamanı!

Ülkede yaşanan ekonomik krizden dolayı gayrimenkul sektörü de etkilendi. Bursa Emlak Müşavirleri Odası Başkanı Erdal Çelebi ve Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri (TÜGEM) Bursa Başkanı Göksel Birsen, gayrimenkul sektörüyle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Sahte emlak ilanlarına dikkat!

Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu (TEMFED) Genel Başkan Yardımcısı ve Trabzon İnşaatçılar Emlakçılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası (TİNEMOD) Başkanı Ayhan Taflan internet sitelerindeki sahte emlak ilanları ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Emlak Müşavirleri Federasyonu'ndan kira açıklaması!

Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkan V. Mehmet Sert, son zamanların gündem konuları arasında yer alan kira artışları ile ilgili açıklamalar yaptı.

Gayrimenkul almak için doğru zaman mı?

Bursa Emlak Müşavirleri Odası Başkanı Erdal Çelebi, konut sektörüne ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdal Çelebi, "Gayrimenkul fiyatlarında artış yaşanacağına dair bir öngörümüz var. Şimdi konut almak için doğru bir zaman" dedi.

Emlakçılar süre uzatımı istemiyor!

Emlak faaliyetleri 1 Ocak'tan itibaren sadece Yetki Belgesi alan işletmeler tarafından yapılabilecek. Tüm girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Başkanı Hakan Akdoğan, süre uzatması istemediklerini, Yetki Belgesi alan 23 bine yakın işletmenin uygulamanın başlamasını beklediğini söylüyor.

Emlak sektöründe yatırım fırsatı!

Kurumsal Emlak Danışmanları- KED ve Emlak Müşavirleri Federasyonu EMFED Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Mehmet Sert ve Milas Gayrimenkul ofis brokeri Şenol Sandal sektörle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Bahçeli eve ve arsaya talep patlaması!

Bursa Emlak Müşavirleri Odası Başkanı Erdal Çelebi, kamu bankalarının konut kredisindeki indiriminden sonra konut sektöründe yaşananları anlattı. Çelebi, taleplerde patlama olduğunu belirtti...

Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği sektörün nabzını tutmaya devam ediyor!

2016'da kurulan ve gayrimenkul sektörünün en güçlü STK'ları arasında yer alan Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) sektörün nabzını tutmaya devam ediyor. 

Bursa’da konut satışları 2020'de yüzde 100 arttı!

Emlak Müşavirleri Odası Başkanı Erdal Çelebi, Bursa'da konut satışlarının geçen yıla göre yüzde 100 arttığını belirtti. Çelebi, kiraların ise ilerleyen aylarda zamlanacağını ifade etti...

Taşınmaz Ticaret Yönetmeliği emlakçılığa önemli katkı sağlayacak!

Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Bahattin Akyüz, Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği hakkında değerlendirmelerde bulundu. Akyüz; “Kent olarak ilk biz harekete geçtik ve emlakçılara son sistem eğitim verdik. Başarı oranımız yüzde 95 düzeyinde” dedi...

Emlakçıların sorunları İTO çalıştayında konuşuldu!

İstanbul Ticaret Odası Emlak Müşavirleri Meslek Komitesi, sektörel sorunlarını ve ‘Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik’ ile ilgili yapılması gerekenleri düzenledikleri çalıştayda konuştu.

Değerli emlak vergisi konut alım satımını etkiler mi?

Bodrum Emlak Müşavirleri Derneği Sözcüsü ve Bodrum Gümüş Gayrimenkul Danışmanlık şirketi sahibi emekli bankacı Ahmet Gümüş Değerli Konut Vergisi tasarısının devletin zararına olacağını ileri sürdü...

Fuat Özdağ: TÜGEM olarak yenilik ve eğitim odaklı çalışmalarımıza devam edeceğiz!

Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri (TÜGEM) programının ikincisi Kocaeli Ticaret Odası’nda yapıldı. Programda gayrimenkul sektöründe emek harcayanlara teşekkür plaketi verildi…

Emlak Müşavirleri Odası Haberi

Emlak Müşavirleri Odası

Bursa`ya gelen Suriyeliler ev kiralarını son 3 ayda yüzde 10 artırdı. Zamda Arap turistler ve üniversite öğrencilerin ev arayışına girmesi de etkili oldu.

Bursa Emlak Müşavirleri Odası Başkanı Erdal Çelebi, emlak piyasasında hareketlilik yaşandığını söyledi.

Satılık ve kiralık evlere talepten memnun olduklarını belirten Çelebi, Suriyeliler`in son 3 ayda Bursa`da ev kiralarını yüzde 10 arttığını vurguladı.

Çelebi, “Şu anda Suriyeliler`in olmadığı mahalle yok. Ekonomik durumu iyi olanlar Bursa`nın en gözde yerlerinde otururken, varlıklı olmayanlar kenar mahallelerde konaklıyor” dedi.

ÖĞRENCİLER DE ETKİLİYOR

Üniversite öğrencilerinin de ev telaşında olduğunu dile getiren Çelebi, şunları kaydetti:

``Öğrenciler en fazla Görükle Mahallesi`ni tercih ediyorlar. Şu anda ev değiştirenler ve yurttan ayrılanlar kiralık ev arıyorlar. Eylül ayında üniversiteyi yeni kazanan öğrencilerle beraber daha da artış yaşanacağını düşünüyorum. Bölgede kira fiyatları eşyalı evlerde...