27 / 04 / 2024

emlak sektörü arz-talep

emlak sektörü arz-talep

Aksaray’da emlak sektörü hareketli sektörlerin başında geliyor. Yapılan alım – satımlar sektördeki fiyatların oluşmasına da katkı sunuyor. Ancak emlak sektöründe fiyatları sanıldığı ya da düşünüldüğü gibi emlakçılar belirlemiyor.

2023 emlak sektörü durağan geçti, arsa ve arazilere talep zirve yaptı!

2023 yılı emlak sektörü açısından çok durağan bir yıl olurken, arsa ve arazilere talep zirve yaptı.

İnşaat maliyetleri, gayrimenkul fiyatları ve düşen talep emlak sektörünü önemli ölçüde etkiledi!

Türkiye'de emlak sektörünün seyri merakla takip ediliyor. Gayrimenkul piyasasının en önemli oyuncularından MasterTürk Grubu Başkanı Gökhan Taş emlak sektörüne ilişkin merak edilen soruları yanıtladı.

Günübirlik kiralık evlere yönelik düzenlemeyi emlak sektörü değerlendirdi: Kiralık konut arzını arttırabilir!

Emlak sektörü temsilcileri Meclise sunulacak kanun teklifiyle konutların turizm amaçlı tek seferde en çok 100 gün kiralanabilmesine yönelik düzenlemeyi değerlendirdi. Temsilciler yeni düzenlemeyi olumlu karşıladı. 

40 yıllık emlak sektörü yöneticisindan piyasa itirafı: Aşırı yükselen fiyatlar...

Konut piyasasında yaşanan fiyat dalgalanmaları, yüksek inşaat maliyetleri, talebin artıp arzın düşmesi sektörü kısır döngünün içine soktu. Emlak sektöründe 40 yılını geçiren Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu (TEMFED) Başkanı Hacı Ali Taylan ilginç bir itirafta bulundu.

Avrupa Merkez Bankası'ndan emlak sektörü açıklaması! İşte sektördeki riskler...

Avrupa Merkez Bankası (AMB) tarafından koronavirüs pandemisinde yüksek fiyatlarla daha çok borçlanılması sebebiyle emlak sektörünün Euro Bölgesi bankalarında önem arz eden bir "güvenlik açığı" olduğunun altı çizildi.

Emlak sektörü 2022'de altın yılını yaşayacak!

Emlak analistleri yeni apartman arzının kiralardaki artışı durdurabileceğinin altını çiziyor ve 2022'nin emlak sektöründe altın yıl olacağını belirtiyor.

Yapay zeka gayrimenkul ve emlak sektörünü şekillendiriyor!

Gayrimenkul ve emlak sektörü gelişen teknoloji ve yapay zeka ile birlikte yeniden şekilleniyor. Keypoint Gayrimenkul’ün kurucusu Tarık Seçkin, yapay zekanın gayrimenkul sektörüne etkileri hakkında açıklamalarda bulundu. 

Emlak sektörü Kovid-19'dan nasıl etkilendi?

Konut sektörü koronavirüs salgını sürecinde bankalar tarafından başlatılan düşük faizli konut kredisi kampanyalarıyla desteklendi. Peki emlak sektörü Kovid-19'dan nasıl etkilendi?

Pandemi emlak sektörünü canlandırdı!

Koronavirüs salgını başladığında duraklama dönemi yaşayan ABD emlak sektörü yeniden canlandı.

Koronavirüs emlak sektöründe neleri değiştirdi?

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını emlak sektöründe değişimlere neden oldu. Bazı şirketler de 'home office' çalışma sistemini kalıcı duruma getirdi.

Konut kredisi faizlerindeki indirim emlak sektörünü uçurdu!

Koronavirüs salgını sürecinde ‘duraklama’ dönemini yaşayan emlak sektörü, kamu bankalarının Haziran ayı başında kredi faizlerinde tarihi bir indirime gitmesiyle tekrar canlandı...

Emlak sektöründe yeni soluk: Dronlarla dijital yolculuk!

Koronavirüs salgını sebebiyle alınan tedbirler kapsamında temasların sıfıra düşürülmesiyle beraber, geleneksel yüz yüze satış ve müşteri hizmetlerinin oldukça önemli olduğu emlak sektöründe bir takım zorluklarla karşılaşıldı...

New York'ta emlak sektörü yeniden faaliyete geçiyor!

New York'ta restoranlar açık havada hizmet verebilecek, mağazalar, kuaförler, emlak sektörü ve ibadet yerleri de açılacak.

emlak sektörü arz-talep Haberi

emlak sektörü arz-talep

Fiyatlar arz – talep dengesi, bayındırlık birim fiyatı, Müteahhit maliyeti ve alıcı – satıcı hareketlerine göre şekilleniyor. Şehirdeki emlak sektörünün belirleyicileri konusunda görüşlerini açıklayan, sektörünün önemli isimlerinden Exen Gayrimenkul Danışmanlık sahibi Kadir Eser, sadece Aksaray’da değil, tüm Türkiye’de ve hatta dünyada emlak sektörünü arz – talep dengesinin belirlediğini söyledi. Ekonomik durum, maliyet ve müşteri beklentisi gibi ayrıntıların da sektörde belirleyici olduğunu dile getiren Eser, “Emlak piyasasının bir odası yok. Sadece açılan bazı kurslar var. Bu kursları bitirenler ‘emlakçı oldum’ diyebiliyor. Yeterli bilgi ve donanım, mesleki deneyim olmadan bu işi yapanlar nedeniyle fiyatlar bazen anormal seyredebiliyor. Ama bu işi profesyonel şekilde yapanların fiyat belirlemede herhangi bir sıkıntıları yok” dedi. 


Emlak piyasasında fiyatlar belirlenirken temel alınan noktanın Belediye İmar Müdürlüğünün yaptığı imar...