06 / 05 / 2024

Emlak ve Kent Analizleri Merkezi

Emlak ve Kent Analizleri Merkezi

Bir şehirde ofis ve alışveriş mekanlarının ne kadar büyük bir bölümü “Yürünebilir Kentsel Alanlar” tanımına dahilse, o şehirdeki gelir düzeyi o kadar yüksek, üniversite mezunu sayısı o kadar fazla oluyor.

Realty Kent Emlak Ve Gayrimenkul Ticaret  Anonim Şirketi kuruldu!

Realty Kent Emlak Ve Gayrimenkul Ticaret  Anonim Şirketi Şişli’de  200 bin TL sermaye bedeli ile Mehdı    Masrourı  tarafından kuruldu.

Emlak ve çevre temizlik vergisi haftaya başlıyor!

2017 vergi takvimine göre gayrimenkuller için emlak ve çevre temizlik vergisi ilk taksit dönemi 1 Mart'ta başlıyor. Vergiler en son 31 Mayıs'ta ödenecek..

2017 emlak ve çevre temizlik vergisi iki hafta sonra başlıyor!

Gayrimenkuller için emlak ve çevre temizlik vergisi her sene ödeniyor. 2017 yılına ait emlak ve çevre temizlik vergisi iki hafta sonra 1 Mart itibariyle başlıyor..

İmaj İnşaat Turizm Emlak Ve Pazarlama Limited Şirketi Metropol Şubesi açıldı!

İmaj İnşaat Turizm Emlak Ve Pazarlama Limited Şirketi Metropol Şubesi bugün açıldı. Şubenin maliyeti ise 1 milyon 725 bin TL.

Zeytuni Emlak Ve Turizm Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Zeytuni Emlak Ve Turizm Ticaret Limited Şirketi 100 bin TL sermaye ile bugün Omar Zıtonuı ve Mohammad Rıda Hafez imzasıyla kuruldu.

Mizan Emlak Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mizan Emlak Ve Dış Ticaret Limited Şirketi 20 bin TL sermaye ile bugün A. Mohammed S Al Dukhayıl imzasıyla kuruldu.

Solid Emlak Ve Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Solid Emlak Ve Danışmanlık Limited Şirketi 120 bin TL sermaye ile bugün Talam Alkhamıs, Ahmet Çalık ve Sehab Eddın Al Attar imzasıyla kuruldu.

Darelsalam Emlak Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Darelsalam Emlak Ve Dış Ticaret Limited Şirketi 100 bin TL sermaye ile bugün Murat Kürt ve İbrahim M. A. A. Abuhelal imzasıyla kuruldu.

Al General Emlak Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Al General Emlak Ve Dış Ticaret Limited Şirketi 50 bin TL sermaye ie bugün Haıder Mohammed Mohsın Mayyahı imzasıyla kuruldu.

Admodern Emlak Ve Gayrimenkul Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Admodern Emlak Ve Gayrimenkul Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi 10 bin TL sermaye ile bugün Ela Nur Akar imzasıyla kuruldu.

Elifka Emlak Ve Gayrimenkul Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Elifka Emlak Ve Gayrimenkul Danışmanlık Limited Şirketi 50 bin TL sermaye ile bugün Salman Kaya ve Dilan Devran Kaya imzasıyla kuruldu.

Başiskele Hizmet Binası ve Kent Meydanı'nda sona gelindi!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Başiskele’de projelendirdiği yeni belediye binası ve kent meydanı son şeklini aldı.

Nalsa Emlak Ve İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Nalsa Emlak Ve İnşaat Limited Şirketi 10 bin TL sermaye ile bugün Abdürrahim Aksu ve Zübeyir Akay imzasıyla kuruldu.

Emlak ve Kent Analizleri Merkezi Haberi

Emlak ve Kent Analizleri Merkezi

George Washington Üniversitesi Emlak ve Kent Analizleri Merkezi tarafından gerçekleştirilen bir araştırmaya göre, insanların yürüyebildikleri şehirler, diğer şehirlere oranla daha zengin. 


Araştırmada, ABD genelinde en büyük 30 metropol “yürünebilirlik” açısından değerlendiriliyor. Şehirlerin yürünebilirlik oranı, kişi başına düşen gelir ve üniversite mezun sayısı ile kıyaslanıyor. 


Araştırmada, “Yürünebilir Kentsel Alanlar” değerlendirmeye alınmış. Bu alanlar; insanların ev, ofis, okul, alışveriş ve restoranlara, araba kullanmak yerine, kamu ulaşımı veya yürüyerek ulaşabildikleri alanları ifade ediyor. 


Araştırmaya göre; bir şehirde ofis ve alışveriş mekanlarının ne kadar büyük bir bölümü “Yürünebilir Kentsel Alanlar” tanımına dahilse, o şehirdeki gelir düzeyi o kadar yüksek, üniversite mezunu sayısı da o kadar fazla oluyor. 


Washington, New York ve Boston, ABD’nin en yürünebilir üç şehri. Bu üç şehirde kişi başına düşen gelir oranı, Yürünebilir Kentsel...