07 / 05 / 2024

emlak vergileri uzatıldı mı

emlak vergileri uzatıldı mı

1319 sayılı Kanun gereğince emlak vergisi taşınmaz mal sahipleri tarafından ödeniyor. Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri Kasım ayında yapılıyor. Peki 2014 yılı emlak vergileri uzatıldı mı?

Vergi affı uzatıldı mı?

Vergi ödeme tarihlerini kaçıran emlak vergisi mükellefleri için müjde geldi. Peki emlak vergisi cezası 2021 ne kadar? Emlak vergisi ceza affı var mı? Vergi affı uzatıldı mı? İşte tüm merak edilenler...

Kıbrıs Lapta'da emlak vergisi ödemeleri 1 Haziran'a uzatıldı!

Kıbrıs Lapta Belediyesi'nin yaptığı duyuruya göre emlak vergisinin ilk taksit ödeme süresi 1 Haziran’a kadar uzatıldı.

Emlak yetki belgesi süresi uzatıldı mı 2019?

Taşınmaz ticaretiyle iştigal eden emlak işletmelerinin faaliyetlerini sürdürebilmeleri için almaları gereken yetki belgesi süresi 31 Ağustos 2020 tarihine kadar uzatıldı...

Emlakçılık yetki belgesinde süre uzatıldı!

Taşınmaz ticaretiyle iştigal edenlerin bu faaliyetlerine devam edebilmeleri için gereken yetki belgesi alma süresi uzatıldı...

Emlak Konut erken ödeme kampanyası 14 Aralık'a uzatıldı!

Emlak Konut erken ödeme kampanyası 14 Aralık'a uzatıldı. Kişiye özel indirim fırsatının sunulduğu kampanya kapsamında tam 65 proje yer alıyor...

Emlak Konut Bahar Kampanyası 20 Haziran'a kadar uzatıldı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın daha önce şirketten gayrimenkul alanları için başlattığı Bahar Kapanyası 20 Haziran 2018 tarihine kadar uzatıldı

Emlak Konut 2017 indirim kampanyası 15 Aralık'a uzatıldı!

Emlak Konut tarafından 21 Ekim'de başlatılan "Borcunu öde fırsatı yakala" kampanyası 15 Aralık'a kadar uzatıldı. 

Emlak vergisinde itiraz süresi uzatıldı!

4 yılda yeniden belirlenen emlak vergisi oranlarındaki artış yüzde 700'e ulaştı. Değerlere itiraz süresi 9 Eylül'e kadar uzatıldı.

Emlak Konut Yıldızkent'in değerleme raporunu yayınladı!

Emlak Konut Gayrimenkul yatırım ortaklığı tarafından bugün KAP'a yapılan açıklamada Emlak Konut Yıldızkent'in değerleme raporunu yayınladı.

Kayaşehir Emlak Konutları'nda talep toplama süreci uzatıldı!

Başakşehir’de hayata geçen Kayaşehir Emlak Konutları'nda talep toplama süreci Mayıs'a kadar uzatıldı.Gelen taleplerin 175’i bir haftada satışa dönüştürüldü.

Beyaz eşya ve mobilyadaki vergi indirimi uzatıldı!

Esnafa yeni bir vergi yapılandırması hakkı tanıyacaklarını belirten Başbakan Binali Yıldırım, beyaz eşya ve mobilyadaki vergi indirimlerinin ekim başına kadar uzatıldığı müjdesini verdi.

Mobilya ve beyaz eşyada vergi indirimi Eylül'e uzatıldı!

Başbakan Binali Yıldırım'dan mobilya ve beyaz eşya alacaklara müjde. Mobilya ve beyaz eşyadaki vergi indirimi Eylül sonuna kadar uzatıldı.

Kira gelir vergisinde beyanname süresi uzatıldı!

Bu sene 27 Mart'a kadar verebilen kira gelir vergisinde beyanname süresi 31 Mart'a kadar uzatıldı. Beyannameler AVM'lerde kurulan stantlardan da verilebilecek..

emlak vergileri uzatıldı mı Haberi

emlak vergileri uzatıldı mı

Emlak vergileri uzatıldı mı?

Mesken, işyeri, arsa ve araziler için her sene emlak vergisi ödeniyor. Vergi, 1319 sayılı Kanun gereğince taşınmaz mal sahipleri tarafından ödeniyor.


Taşınmaz mal sahibinin olmaması halinde; varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa binaya malik gibi tasarruf edenler ödüyor.


Bir taşınmaza paylı mülkiyet halinde malik olanlar, hisseleri oranında mükellef oluyor. Elbirliği mülkiyette malikler vergiden müteselsilen sorumlu oluyor.


Emlak vergisinin geç ödenmesi durumunda; gecikmenin yaşandığı her ay için ceza kesiliyor. Emlak vergisini taksitlerinin zamanında ödenmemesi durumunda her ay için %1.4 oranında gecikme zammı alınıyor.


2014 yılı Emlak vergileri uzatıldı mı?

2014 Kasım ayı vergi takvimine göre emlak vergilerinin ikinci taksiti 1 Kasım ile 2 Aralık tarihleri arasında ödeniyor.


Emlak vergisi ödeme sürelerinin uzatılması gibi herhangi bir açıklama yapılmadı. Bu nedenle vergi mükelleflerinin...